標題: 唉,呢度開結變質 [打印本頁]

作者: silly1234    時間: 2008-5-4 03:15     標題: 唉,呢度開結變質

原本諗住黎討論著絲襪,而家愈黎愈似貼圖果d咸網
作者: ringo2ph    時間: 2008-5-4 11:18

其實我想呢個室應該分開比我地討論絲襪會好一點...
% a4 V1 ^5 [$ q9 o有沒有變質既問題我想網主會想一想既....有可能因為多左人入會...雜左...
作者: noel    時間: 2008-5-4 14:04

其實呢度變左質好耐, 主力既男穿女裝等各樣討論少之有少(除絲襪), 返而為副既美腿美女貼圖卻越來越多, 我好早已發現呢個問題, 不過壇主又好似好忙咁, 遲遲未有行動, 所以我都只能靜觀其變而已
作者: simeilo    時間: 2008-5-4 15:04

如果系甘不如限制非自拍贴图数量啦.
作者: sghk_abcd    時間: 2008-5-4 15:41

可以去"戀戀綜合聊天室"繼續討論
作者: noel    時間: 2008-5-4 17:16

引用:
原帖由 sghk_abcd 於 2008-5-4 15:41 發表 . b  K& A2 Y$ [+ S
可以去"戀戀綜合聊天室"繼續討論
0 T' e. r5 `: ^你知唔知自己up 緊乜野呀?
作者: applechoi    時間: 2008-5-4 18:16

其實.... 而家或者係lock 左個register system ge 好時機, lock 佢一排, 失驚無神開下, 可能會好好多
$ i( y! N" O0 [6 f發貼回貼攞分去做permanent member 長遠唔好用, 只會叫人係咁灌水
作者: vctrtang    時間: 2008-5-4 18:23

很多人都把戀物與性聯合在一起,大錯特錯.
作者: ringo2ph    時間: 2008-5-4 20:11

咁不如分下區, 唔知好唔好呢?
作者: 小女子vicky    時間: 2008-5-4 21:58

小女子贊成拿走d 學生相呢...
3 ]6 @. e8 I; I; t2 G" B多左閒雜人. 小女子都有點怕
作者: Rachel    時間: 2008-5-4 23:19

經營策略的挑戰
7 @  [! S" ^. Z+ E+ d到底是服務多元化還是質素優勢' P7 m/ o. e& |+ @
會員的成份 (demographics) 也是重要因素" h8 d5 G4 T9 {/ s8 p+ e
經過一些事後, 部分非原來服務對象的人加入, 要維持原有服務會有難度/ ?/ H8 q  [0 F3 }: h) R
版上風氣...版方引導很重要, 以維繫創網時的目的/理想
9 N) x& M$ j) R1 ?) Q  Q自摺避風頭...小R覺得對新網不太好' G% p) y8 F7 F" a
整理版面內容去調整會員成份應該更有效~5 K+ J9 l$ l: }- @

+ Z* \4 J0 W! `; C<~~開始看strategic management...可無視~
2 g4 ~/ U* Z# N! ]8 C) l
1 n& e# w4 t2 `[ 本帖最後由 Rachel 於 2008-5-4 23:27 編輯 ]
作者: cdtv    時間: 2008-5-4 23:48

本壇本身叫戀物討論區( J: E2 y; |' G* _; a
戀物本來就不是 cd! q. l5 C4 \& Z, m# C1 h5 O4 N  ?
但 cd 卻有可能是戀物所引發的
/ n1 _- a: ~( h+ [所以如果 block 左戀物是不可能
+ z7 P7 p0 T. R- n+ I8 q所以我準備劃分兩個類別
3 g6 h+ K& Q9 f0 L* m# Scd 一個大區
+ H. D0 M& H5 e% d% V戀物一個大區6 ~; m) _* C0 H
分清楚好 d8 g* y1 v8 t7 Y+ x( j
因為而家連個 cd 自貼區都變埋質; [3 T* w& O/ r% r
自貼o個 d 其實十個 9 個都係貼絲襪
: ~% p2 ?. Z) B3 J& M, S9 成都係戀物而唔係 cd , 我將兩樣區分
  L, @& V; {' Q4 a4 O大家認為點?
作者: Rachel    時間: 2008-5-5 00:00     標題: 回復 12# 的帖子

小R認為這樣可能增加行政問題
- L5 r) W9 J8 f, d+ L- L; z$ [( c# D8 {既然cdtv是戀物討論區, 以物為主, 按衣物類型分區較方便
5 M/ W4 h* e  g1 s/ X戀戀貼圖區部分分板應該跟cdtv經營理念有分別, 可以精簡2 j5 g( @1 B9 h- E
CD自貼區文章分類不多, 重組版區可能更好
作者: mmlee    時間: 2008-5-5 00:11

同意....
# Z6 Z$ |1 `3 U: t% T5 j: M依家個貼圖區好濫, 好多相都係女人自拍, 男穿女裝既意義已開始變質& a: E$ r, _- c, s. ]
如果將兩樣野分開, 起碼知道有無想睇既野, 唔駛花時間去爬文
  C& ]6 V" t- F4 w7 V(P.S:響貼圖區加個"戀物自貼"板塊就可以了)0 y, e/ y5 i  w# B3 r& Q. X

c" q5 a/ a( \; d' Q. O[ 本帖最後由 mmlee 於 2008-5-5 00:17 編輯 ]
作者: ringo2ph    時間: 2008-5-5 09:55

引用:
原帖由 cdtv 於 4-5-2008 23:48 發表
, S- M. W: Q# h6 j- |本壇本身叫戀物討論區
9 h5 y* l( Y  J戀物本來就不是 cd
5 g# l9 T9 R4 V+ Z但 cd 卻有可能是戀物所引發的
7 q7 T3 ~1 F: e8 F所以如果 block 左戀物是不可能) A" X+ c( b+ b9 M0 b
所以我準備劃分兩個類別1 j; j1 i7 Q1 V3 e
cd 一個大區
, |: N: w0 l. d$ f2 C* U  P1 z戀物一個大區3 I! ^9 k! N% F: t- J& |' h1 }5 ^- s7 T
分清楚好 d# Q2 C9 M$ w  |, ^7 g: N
因為而家連個 cd 自貼區都變埋質3 [- O( v( `( H; p
自貼 ...
1 s1 v& l8 X6 N# f
. o8 {7 T+ {( f: }同意, 分區再看看情況...
作者: silly1234    時間: 2008-5-6 11:46

最火滾係d人偷人圖都要收錢,自己拍就話收錢,次次比完錢10張有9張都睇過
作者: ringo2ph    時間: 2008-5-7 09:47

引用:
原帖由 silly1234 於 6-5-2008 11:46 發表 - f: W" ^, g) P! ~
最火滾係d人偷人圖都要收錢,自己拍就話收錢,次次比完錢10張有9張都睇過
1 W  B: A( ~3 a/ U, E- g8 D

9 |- m  V! N7 C6 Q呢樣好難避免既....
作者: 疾風怒濤    時間: 2008-5-7 12:20

其實都需要重組一下, 分區都可以試一試
作者: 小軒    時間: 2008-5-8 03:35     標題: 回復 17# 的帖子

對呢~~呢樣好難避免
作者: ricky    時間: 2008-10-8 23:44

作者: s4450306    時間: 2008-10-19 22:04

把戀物與性聯合在一起
作者: 楊乃武    時間: 2009-5-14 03:42

戀物同CD跟本就分唔開既$ H. `6 S6 u! f' b3 l! E/ k* }0 S
CD其實都係戀物既一種
0 V8 ^# V: @2 I: ~+ b7 C% m不過CD係鐘意著上身
: v/ J7 w6 }- I純粹戀物既就鐘意收藏# l1 m. `) W4 n/ X: _/ P$ P) o* m
平時就拎出嚟索下達到性興奮4 {' I  P. Y( n/ ^) w

+ y9 B/ p% ^( h1 }' J2 o6 p如果真係要分開嚟講既
" Y6 U# v. G, s只係層次上既級數唔同
8 p" _* l$ `5 Z8 E- a2 r0 ACD既層次係由戀物演變而成
5 k( ~0 g. K  ~  |$ G( i* D. }換句說話嚟講戀物其實係基本! y* v+ d8 i/ i# @0 N
如果無左呢個基本因素& m( w. A. \3 o- F# }* M* [
亦唔會發展到CD呢個級別
- \2 t% r! W# A. s6 \5 f2 T
2 P+ `. j3 X- }: T: x% l不過夾硬要將兩樣野分開
0 a) Y  f% q9 b" {& r恐怕真的不容易
0 B; C8 \) K+ z& G5 i' E' U9 _而且我覺得亦無必要分得咁清楚6 }  i# g7 w7 @" X
反正一個討論區都係要嚟交流
- W4 Z! Q; t* s$ g9 G* H你想人地了解你
" C4 r$ @/ j: ~! k! _2 Z# W# }人地亦都可能希望你去了解下人地0 ^! q: Y7 n* e( C8 E
" Q/ k: J2 X/ ]( G7 ^+ [
分得太清楚既,只會變成分裂
; C8 x" R) I' y' K8 _. I3 n對任何一方都無咩好處7 a! B" M$ ], k, X
搞一個論壇最重要既其中一點
* y, w. B5 v" a就係識得去搵一個平衡點出嚟
# I! }/ x- a! [1 ]3 V# c! r9 J至於呢個平衡點喺邊度& ]4 P" a' ~+ E  c- ]/ n8 W4 R
就要壇主自己細心留意喇 6 _6 h8 ]# B: B& d
5 K' n' ?3 R* D0 @) n0 k3 x/ s
再講丫,壇主喺首頁放左個( 最新主題 最新回覆 熱門話題 )$ O/ O% W. w3 c7 |+ K
其實都係想集中D去比所有人討論啫
' \$ Z9 b" }) E如果真係要分區討論4 _7 L9 v3 H- |5 c1 t! x) o4 H% m" f
我諗首先就要移走呢個最新主題既框框喇
0 s5 B( |+ Q2 p) X咁其他人先會一嚟到就入返去自己喜歡既版塊入面討論/ G/ C: K2 \3 j# I7 H2 ?
不過如果想做到普及CD呢樣野等人地去接受既話
( r& ~" n$ Z$ Y8 g3 \- v: ]- ]呢個方法就不可行喇,因為人地睇完自己鐘意既版塊就會走
! H$ N1 ?: H, w' f1 @" X4 o都唔會睇我地CD既野,咁又點去普及同埋介紹0 P- Q! V  u: U* }1 i5 u' w0 E# S7 ?" `
等人地認識我地呢?

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0