標題: 兩日來 cd shopping 感受 [打印本頁]

作者: apple姐姐    時間: 2010-5-22 02:12     標題: 兩日來 cd shopping 感受

連續2日都 cd 行街 shopping ^^) g8 A8 s5 a4 }: j/ H. a

7 W/ q8 N4 t1 v3 Y* B, x第一日, 行旺角, 家樂商場有好多女裝舖頭, 行極都行唔完@@" 見到一對黑色高爭鞋, 斷碼得返 40 號, 著上腳又幾修腳, 賣$299, 不過最終都無買到
7 e2 B/ P( Y( z5 C1 E後來行經女人街口, 有一間叫 red 既鞋舖, 汁左對 $30 倉底貨^^ 雖然係40號, 不過都唔係好足碼...@@" 之後mtr返屋企既時候, 終於有機會試到mtr個toilet喇^^
) f7 v9 S! G; h7 k+ e返屋企之前都換左對新鞋黎行下, 點知行左短短10分鐘就起水泡...
9 {% E# q  Y0 E" T
# {! n* u) O( c8 `6 v第二日, 行荃灣綠楊商場, 又係好多女裝舖頭, 不過今次我一開頭就入 colourmix 度化下妝先^^ 難得唔駛$可以化得靚靚, 之後就o係 joy & peace 試鞋
! |7 A0 f0 G* N& V( p試鞋試得最開心都係今次, 個姐姐又靚女, 把聲又甜, 又好好人咁拎左好多對40號俾我試, 到最後, 好似明知我唔會買既都唔介意, 仲親自試埋同一款既鞋俾我睇tim^^
5 T9 u8 x+ ^- a* Y之後又o係 veeko 試左件$450既連身裙, 好靚, 不過真係好貴, 唔捨得買...
7 b7 @: f. }! ]' F( @* Z% h& N跟住再入左另一間舖度試裙, 個sales 唔知讚定彈, 話我著得條窄裙好睇, 因為我個pat無佢咁大@@" anyway, 佢條裙都幾好睇既, 不過$199, 又唔捨得買8 X5 @. ]; I" e! J9 ?# f
但賺左佢好細心咁幫我o係我著左上身條低腰裙度穿條 bell, 仲有唔短時間肌膚上既接觸tim^^ 臨換返出黎既時候都借意叫佢入黎 fitting 幫我除條拉鏈% S) ]- F# G+ s) `, Y
最後買左對四骨絲襪, 就完lu
% n. d  y6 [/ r5 C8 ^3 L4 X4 n
  L/ E8 T& U+ U" `5 x其實第一晚行完返黎, 對腳已經好累, 因為我著左對2吋半既粗爭黎行街, 行足3個幾鐘, 換左新鞋之後仲衰, 起水泡...# L1 g, C4 I. s# x
跟住第二日著返舊個對2吋半, 雖然已經無咁辛苦, 不過因為已經起左水泡, 所以都好痛, 照樣行左2個幾鐘, 起多2個水泡...對腳仲好似斷左咁- o0 M7 M" K" H% ?: V; t& s

' @4 {3 M% P, Y: g* Z8 @以前我會覺得 d 女仔明知著高爭鞋會靚 d 都唔著黎靚下, 今次之後, 我終於明白 d 女仔點解咁唔鐘意著高爭鞋2 z+ V& f! L  U
e+我都唔鐘意著高爭鞋喇...@@"
作者: adam5354    時間: 2010-5-22 02:45

好好的經驗啊! 有沒有照片分享一下呢?女性最愛穿高跟的! 出街看看女性多是穿高跟的! 婷婷也愛穿高跟!試過穿五吋高跟去街呢!
作者: iamonheel    時間: 2010-5-22 03:40

. I2 d$ r5 n' K) I5 c
有無相睇吓, 一定好 passable, 多唔多人望你呀 ! @0 g, ]$ ]' P% B. W2 V

作者: 心儀    時間: 2010-5-22 10:03

係囉~8 ?3 @+ H* Q- ?: Q" y6 O+ `0 a9 s
蘋果姐姐有無相睇丫
/ K" R  G$ y# ]. s9 i+ E咁樣去買衫都得8 `# _) z9 H; S! [
一定好passable
作者: ashleyashley    時間: 2010-5-22 11:14

你一定好似女人o勒 post張女裝相黎看看吧~
作者: iamonheel    時間: 2010-5-22 11:28

重要出面成接近 30 度又濕又熱, 著女裝涼快好多
作者: mmlee    時間: 2010-5-22 12:21

著高跟鞋行街好痛 -> 呢個係貪靚既代價
7 n1 w# z6 ]+ h係真係好痛的(係痛到要拐下拐下果隻 )+ O* p$ a4 M9 |
所以我出親去都帶定平底鞋
作者: alex8826245    時間: 2010-5-22 13:29

有無相睇吓
作者: iamonheel    時間: 2010-5-22 13:40

高踭嘅話, 著boot 會舒服同安全啲, 淺口女裝鞋, 除非真皮, 重一定要貴嘢,
: g! B, q+ L7 g& r1 ^/ g; U真係要行街, GEOX 啲鞋就隱當啲.: _. x2 \+ c0 n; X% V( w

# q% }; Q+ y( t& f$ l; Q我都著過4吋 boot, 無platform薄底, 去行尖東海旁, 由天星碼頭行到州際酒店, 非常非常咁累, 拿拿臨截的士走人
作者: mimimihk    時間: 2010-5-22 15:02

謝謝妳的分享!
作者: nelsonhk817bast    時間: 2010-5-22 16:14

你可以 cd 出街做咁多嘢都無問題. 你一定係好 feminine 喇! 好羡慕你啊!
作者: 08miki08    時間: 2010-5-23 00:28

其實你著咗高跟鞋幾耐呀?(我講之前)
作者: apple姐姐    時間: 2010-5-23 01:44

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-5-23 00:28 發表   ! l: f$ ^' m- v9 t
其實你著咗高跟鞋幾耐呀?(我講之前)
& K" P) s1 Z1 q; |4 R
3年前開始有著la, 不過就每次都著得好短時間 lor
7 ?. u6 n, F9 s; |& }4 d同埋之前著親都唔係3吋半就係4吋架...
9 k2 C* U, r( T, n/ n- P係今次明知要行街街先著對矮 d 架 ja
作者: hk7788    時間: 2010-5-23 01:46

But do any people look at you and think you are male?
作者: apple姐姐    時間: 2010-5-23 01:53

引用:
原帖由 hk7788 於 2010-5-23 01:46 發表   
) L; u, y) k' L: q! X* o9 U6 JBut do any people look at you and think you are male?
) M1 I2 p8 c. ?" I. J1 }8 k6 eno ar ^^
作者: bra123    時間: 2010-5-23 20:34

你可能一下著跟鞋太高又不常穿腳才會痛不過這是甜蜜的
作者: mercury1    時間: 2010-5-23 22:29

你著咗高跟鞋幾多年呀!
: h! v5 G9 z2 I0 @6 ^" {7 }D女仔由細著到大 留意下人地D隻脚 中指長過大姆指
( N0 n6 O- }' T% {起水泡係你唔慣啫........我都著到尾指都入左去
# a! T4 t( {) x5 ?4 G又話CD去街
! Z; _# h4 W& B* d7 U又話入 colourmix  化下妝8 ]8 n( W9 y: M
又話係 veeko 試左件連身裙
: ?, T. V1 D6 I都唔知係唔係作古仔3 [( U9 f0 X9 n4 X2 K8 V& ^
你一出聲D人就知
. @) S$ J4 V4 Y- s5 u係唔係真係咁似女仔呀你......................俾D相睇下
作者: apple姐姐    時間: 2010-5-24 03:25

引用:
原帖由 mercury1 於 2010-5-23 22:29 發表     s! c. t1 q/ M4 p1 u# K
你著咗高跟鞋幾多年呀!
& s8 L$ S4 K) A' H6 x. aD女仔由細著到大 留意下人地D隻脚 中指長過大姆指
8 b5 X4 o/ a6 K+ l- e: m& K: {9 D起水泡係你唔慣啫........我都著到尾指都入左去
; F) d; [$ a  ]8 ]又話CD去街- p- W( V0 v; B) _% e. u5 u  M
又話入 colourmix  化下妝1 l! F4 e, ^: K+ [+ H: D  o
又話係 veeko 試左件連身裙4 T: }& ^  @4 G; _8 C, _  N, Q
...
) @6 l8 r; f7 i9 d3 x4 K. S- {: G作文唔係我強項, 何況作得好又唔係有獎
% P, V5 b4 o2 x4 i: B你態度咁差... 有相都唔俾你睇

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0