標題: shopping 記 [打印本頁]

作者: lamcat    時間: 2010-5-22 02:40     標題: shopping 記

今日放假, 想一個人shopping, 買D女裝內衣, 衫裙等. 其實都係戰戰兢兢
/ d6 Z$ T6 W) o+ G6 r
# d4 X' a9 z; \' g, I; O  X* q" W先幾日已經買左bra, 底底, 又買條裙, legging, 鞋, 但也唔知買咩好, 都係四圍睇下先, 就跟著各位姊妹post 的地點逛逛
, f3 i. u1 R- p1 n$ p; G- a" G/ @& B6 f9 j- U1 O
MK H&M, 真係好多人, 同埋好多裙睇, 女裝部都有男仕, 但多數係陪女友, 一個男人咁, 都係有D驚, 睇下陣, 穿出商場走' c% |9 \! i& h; L

9 k' W5 Q5 w( h4 j  f+ X, a$ f+ GMagic Beauty, 經過門口, 都係唔敢入住, 聽姊妹話有個nice 姐姐sales, 我覺得重唔好意思 9 i6 t6 n! B/ H; z, O5 [
; K4 ]) S2 q' N1 m0 X% c2 K
始創又行左個圈, 好多裙呢, 鐘意, 但咁多人, 實在唔敢駐足慢慢睇 : m0 k% Y" [' Z7 i, M' t# Y
8 x  u- g; O) w  W+ Z6 K' O; Y/ z
最後撘地鐵去深水步福華街, 行左一陣, 係一間鋪頭睇, 有bra 同底, 係個大嬸, 終於敢問幾錢, 100 元 6 條, 就買左6 條, 唔同顏色的
1 }9 W# R2 v" C2 H
4 P0 ^" x; N! y, J9 }然後買多個bra, 有大碼 38 或以上都有, 仲買埋絲襪 # O% Y2 ^& }4 g: L# j7 a

3 W1 I2 r2 F6 L/ r: J1 {全程我都扮穩定, 大方咁問價同有咩碼, 個大嬸就慢慢攞唔同既貨俾我慢慢睇, 其實, 我Feel 都我成面同紅晒
  }/ T+ q8 n) g$ e) l$ |; |; o4 K2 m" u; [
道理都明白, 今時今日, 人地做生意, 你俾錢買野, 根本冇人會笑, 但實際行等時, 點都會有D驚 9 ^7 b9 G& a3 L* d: m" S
3 Y3 p8 E- [3 q# U" Q+ a5 x
但買左番來又好開心, 我而家都戴住個新bra 同著住條新底底訓起床度上網 9 s  e: u, T8 C0 r! C1 v
/ _: p( {1 G1 o. c$ w; }: T
其實d 款式, 我諗好多姊妹會嫌老土, 底都好大條, 但其實啱我, 可以將後面的肉包晒hold 住, 真係好舒服
5 ?  ?9 V" u* j$ D! v3 I. I7 e! P% Z/ z
姊妹們唔嫌老土可以去睇下
9 n9 W# L/ ]# u& }& u: ~( ~
7 U$ n0 }7 f1 R1 }/ \/ G- v* ~/ G我呢, 就想搵日真係試下買條裙, 著來靚靚, 令自己開心一下
作者: adam5354    時間: 2010-5-22 03:01

好好的經驗呀!婷婷都係深水步買過條碎花速身裙嫁! , w2 ^0 Z9 P7 A3 `3 M7 ~4 q3 G
% L' z3 f, b+ W$ d$ @; ^! ~

作者: iamonheel    時間: 2010-5-22 03:49

0 ^5 X: ~( Y; p8 M+ u6 e
我今天都係福華街, 接近太子段嘅批發店, 買咗六件衫, 好鬼cheap
$ [6 v6 s: x8 m/ z( P: l! \
作者: phfans    時間: 2010-5-22 09:53

請問褔華街近黃金電腦嗎?
作者: lamcat    時間: 2010-5-22 10:33

就係黃金出面條街, mrt 一出就係* y4 ~! p5 }, ?7 N1 h* C

7 x, I4 ~6 k2 v' L2 _% x1 e" l我買野果間鋪頭就行一條街左右
- T3 h+ u* \2 s3 y. W8 f
  b6 i4 ?& G% e7 p講開黃金, 其實我行左好多年, 都想試下CD 行黃金的感覺
作者: nelsonhk817bast    時間: 2010-5-26 19:52

CD 們都係好懂得花費. 如果俾一大筆錢去啲賣貴嘢既舖頭買番嚟先知道唔啱著, 唔通走去換咩! 去長沙灣道荔枝角道買衫又平又靚. 又可以夠錢買多幾款俾自己試. 幾廿蚊一件. 唔啱咪掉咗佢囉, 又唔肉痛. MK H&M 太多人, 所以啲嘢好鬼亂, 同埋啲款唔夠 TST 同 Central 店齊, 所以依家少咗去 MK 店喇! 照番上年嚟睇, H&M 會喺七月減價, 到時大家要出擊喇. 不過佢依家啲 ladies 底底部份做特價. 有啲賣10蚊3條, 有啲20蚊一條. 另外, 部份 bikini top 賣 HK$49.9, bottom 都係賣呢個價. 成套一百蚊有找! 我見到有鬼佬揀緊, 仲走去問女 Sales 嘢添!
作者: lamcat    時間: 2010-5-27 00:18

/ p" ?: M7 i! l% G1 m% I6 l$ O" G4 h
謝謝分享
- Y/ a" d5 ]1 B4 C5 z+ i我行親 MK H&M 見到D裙都幾靚, 覺得幾啱我ga, 都想買D 連身裙, 配絲   , 但真係太多人, 唔敢買
3 A; p5 [6 t/ r% H% _7 d" r$ y
7 P% c  r% {! M2 n另外, UNIUQO 都有幾好,  有好人多 睇
( J' {  [1 R1 p( t9 w1 I. K
' [( S7 w6 ^0 D; o, z我暫時都要搵住D 大嬸 小店買住先, 冇咁驚掛# X% l+ S3 ]% M5 f4 C& [% v- w$ E
; L$ Y6 E/ K4 ?' @8 R1 Q; W
我唯有係到網上試著衫先la
; t# X2 N4 |/ ?% N+ W# K* |$ phttp://www.hm.com/hk/fashionstudio__fashionstudio.nhtml
作者: GF1    時間: 2010-6-4 15:20

試多幾次就無咁驚

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0