標題: 可能以後無得CD啦!!! [打印本頁]

作者: wwy1989    時間: 2010-5-24 20:54     標題: 可能以後無得CD啦!!!

Deleted...( K. w. U: ?# ~% z" C9 R

7 n% Y: j  T3 n3 U# V[ 本帖最後由 wwy1989 於 2018-5-21 17:59 編輯 ]
作者: kaikai    時間: 2010-5-24 21:01

算啦...呢d野...要怪都怪自己收得唔好...
, @+ J; X# Q& a3 X' I! R& U% E你影左相放上黎or收埋係hard disk之後del左手機d相都無咩可能搵到架啦...因為我都係咁$ ?( w( y; Q& {* ?& p% a
但反而佢打你到個到至kai = _ =我老豆老母知我細細個著女裝個d開頭都幾大反應! H, |+ U, R! N& g3 g
但都未至於打...不過的確對普通人黎講可能有d難接受我地呢d人既...
( {  `* x7 @1 R1 K6 m  z0 r唯有收好d d野啦...+ M9 I+ \! ~: m7 @& O$ Z7 q
個人意見...講得唔岩唔好話我
作者: iamonheel    時間: 2010-5-24 21:02

No, No, No, 絕不可以罵媽媽! 冷靜冷靜!
作者: 愛腿之人    時間: 2010-5-24 21:11

冷靜d...等件事淡左再cd過..
作者: BSoD    時間: 2010-5-24 21:12

係我唔忍啦 打返佢啦
作者: adam5354    時間: 2010-5-24 21:17

不可以這樣罵父母! 當他們見妳CD當然會嬲!他們都是關心兒子呢!應當冷靜下來跟父母說:「妳只是裝扮!就像電視藝員般!不是同性戀啊!」
作者: adam5354    時間: 2010-5-24 21:23

引用:
原帖由 BSoD 於 2010-5-24 21:12 發表   0 x1 X( J; m. J, q# ~
係我唔忍啦 打返佢啦
; I2 E, w# o( ]) ^( F5 o8 k6 ^  d& p/ q! G) l+ @( Q- @# W, f9 F9 L4 A
難道暴力可以解決問題嗎? 小朋友自己想想吧!當有一日你為人父母!你子女只會用暴力對你! 你感受如何呢?
作者: iamonheel    時間: 2010-5-24 21:27

引用:
原帖由 adam5354 於 2010-5-24 21:23 發表   ! Z6 }7 a# u+ i4 R% V% |+ g9 }
$ G; R+ K; p. n) b
5 b+ _: s, _2 X6 b7 N- ~! e0 J; R
難道暴力可以解決問題嗎? 小朋友自己想想吧!當有一日你為人父母!你子女只會用暴力對你! 你感受如何呢?
% M: h3 ~. H8 X( D% }

. g" K; Q6 i& H# H- h  F同意同意, 乜依家啲人咁㗎, 唔忍??, 邊個忍邊個, 養大你㗎!!
作者: 心儀    時間: 2010-5-24 21:28

搬出去住
作者: 08miki08    時間: 2010-5-24 21:30

我d相都唔會係電話到!
; k) H3 s( F! y+ M0 v你有咩決定我地都會支持你嫁!- u: V& w- \+ t
而家等你呀媽冷靜下先啦!
作者: iamonheel    時間: 2010-5-24 21:32

引用:
原帖由 心儀 於 2010-5-24 21:28 發表   
6 _: {2 R% k$ L! T搬出去住
/ f% @2 |' s9 h8 w5 {* R  n4 H3 c; O' ?
唔好火上加油, 我估佢好細個, 離家出走就大件事
作者: 心儀    時間: 2010-5-24 21:36

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-5-24 21:32 發表   
9 ?+ u" f1 {& u1 z; l
1 A' d3 J  n8 |5 C' d' T
2 t6 Y) L  e, _) U% j+ v/ ^' B唔好火上加油, 我估佢好細個, 離家出走就大件事
# q1 V& z1 ~- p1 ?
佢唔細架喇# [" ?6 r, l* R3 p+ S
老實講二十幾歲人仲要比老母打
" f, v& Z; u9 J/ @# C$ u. d人係需要自由
( c" i- h2 r6 ]我有我生活習慣
# ^$ u. v" ]- ?唔接受咪唔好一齊住囉3 v6 E* E( w8 a1 h9 Q- U
比著係我經濟容許我一定搬出去住
* A6 T  {  w3 m8 H$ r/ {反而第時見面可能大家關係仲好添
作者: iamonheel    時間: 2010-5-24 21:42

真係希望佢無回罵, 好hurt媽咪㗎.....
作者: alexander    時間: 2010-5-24 21:49

唔發現都發現左...打又打左
% y+ ?% D# b# J  M不如諗諗點樣做先至最安全, 唔會再俾人發現
7 l+ _) ~6 @$ C4 p
* q4 o) G+ I+ `俾人發現都係一種經驗4 e2 G$ [' u! U% @! {5 T- s6 d
我都俾人發現過兩次, 之後每一次cd都非常小心* u! [$ W  k6 F  x
d相我全部加密
8 w. A$ k3 N+ S; s/ V衫要放得好小心
: u, [. S6 J; V, N& W! L9 r規定自己屋企有人絕對唔可以cd& {1 g+ j: S- c* r5 [1 \

6 n6 R& }# c3 H直至依家都無事, D; l* c5 B% f3 T( B& c- k
% l" I  a4 x0 h+ D
罵都無意思, 解決唔到問題, 自亂陣腳, 實為下策
作者: JG5446    時間: 2010-5-24 21:51

「家家有本難唸的經」
3 V$ u! s# b; c4 u
% V6 {9 ]7 ~7 Z. H追加:8 _5 W. T* d! F& D4 Z- Z
忍一時的確會係風平浪靜,但百忍唔一定會成金* C+ F( [4 ~+ t! ]$ B7 I1 H
我都成日俾人鬧,但係我依然係咁忍、忍、忍
) C( N' q5 f$ y5 M( P) m我依家已經當佢地死曬,自己無曬家人.....
3 q1 ?; ~+ n! W; }) Q: E
+ m# ?' W/ d8 E( p) p! d9 G[ 本帖最後由 JG5446 於 2010-5-24 21:59 編輯 ]
作者: mmlee    時間: 2010-5-24 23:09

佢應該一時火遮眼姐....
' K) ?2 c* Y/ [' u% G過一排應該無事的^^
) m0 s7 W% D/ ^1 @2 G& [' C任何有關cd既野要做足保安
, @# [, c6 M' u" P( [+ Y1 H& l6 z始終呢家野都係違反主流=.=
作者: `雅雅zZ    時間: 2010-5-24 23:33

哩樣野我就唔知~事關我d衫係光明正大咁擺既~又無人敢整~所以我唔明你既處境..
作者: nelsonhk817bast    時間: 2010-5-25 00:00

等件事扔淡一排再 CD 過. 千祈唔好唔 CD. 如果你宜家開始抑壓自己的興趣, 會好辛苦的. 暫時避一下風聲之後秘密啲再嚟過. 另外你可考慮理直氣壯同媽咪講話呢啲衫男仔都可以著得. 點解淨係女人先可以著? 你媽咪話報警你同佢講話男仔著所謂既女仔衫係無問題, 合法架. 警察係唔會拉我同埋唔會理呢啲野架.9 R3 V. X! J4 O7 K8 b" u, F8 B0 [6 b
9 s) K- O* Z5 Z. f# m9 V) j
其實 CD 呢啲嘢要多啲人接受既話, 唯一方法就係要多啲我哋呢啲人著出嚟名正言順咁出街俾人睇. 你睇吓越嚟越多 TB 著男人衫公然咁出街就知. 問題係邊批人願意做先頭部隊. 我會考慮做, 希望大家都會考慮做先頭部隊, 將呢樣嘢發揚光大. 我相信慚慚會好多人會跟, 同 TB 睇齊.+ I5 H* T3 w: S" f2 b* g! h( t

+ m  {/ E- W8 [千祈唔好灰心. 我撐你 ar!
) H7 S; S) d9 m- O3 X+ D2 A
; z5 p. `) h; t# [$ d% R[ 本帖最後由 nelsonhk817bast 於 2010-5-25 00:09 編輯 ]
作者: wolford    時間: 2010-5-25 00:06

還是過一排, 等件事淡左d先再想辨法cd la
作者: xxxg010    時間: 2010-5-25 00:58

i think both you and your mother need time to calm down, once calm down talk to your mother and explain your reason to her and let her understand that cd is a more acceptable thing then before
作者: wwy1989    時間: 2010-5-25 01:19

多謝各位的關心!
) t) Q! x0 o% O. {4 C2 M. T但是我阿媽是D吃古不化的人,睇來都要暫時停停CD啦!
作者: happynew    時間: 2010-5-25 18:42

作者: haruka    時間: 2010-5-26 02:04

冷靜一排之後再黎過- a" K  b0 T0 }0 ?7 v
不過就要小心囉...又或者出面租間套房黎cd/住黎避左呢d再次發生
作者: tonychan    時間: 2010-5-26 15:23

唔好咁怪你呀媽9 A# {7 z8 Q$ g) p5 }3 M6 E9 k
佢只係用多數人o既標準所以要教好你je
* m1 i' A7 _$ P, A3 K你如果真係覺得CD有問題咪唔好再咁做LOR6 H% i9 m" }4 l8 Z: D: ^6 t6 p9 h
冇咪偷偷做番
作者: Eva0313    時間: 2010-7-7 14:55

我d CD相一影完後就會放上skydrive,完全唔會在harddisk同手機/相機留低任何痕跡,所以十分安全!!
作者: 夢媜    時間: 2010-7-7 21:44

把一切說明給他聽阿.......
作者: regina1010    時間: 2010-7-7 22:33

過一排冇野架喇,全靠她...,妳先享受到cd樂趣...,唔好唔開心啦,第日小心D囉
作者: ahbee9603    時間: 2010-7-7 22:42

引用:
原帖由 心儀 於 2010-5-24 21:28 發表   
7 G- b1 }" m. u  _  _5 o4 l搬出去住
% l! Q2 B4 n6 I* O哈!!同感,一言解決,您想反轉都得,無人管到您
作者: Terry220022    時間: 2010-7-7 22:44

引用:
原帖由 心儀 於 2010-5-24 21:36 發表   4 c7 B6 K) O6 p
: D& p1 f# X; K  R' W% M
佢唔細架喇
7 t+ U3 O; {4 ]) P  {, H$ _老實講二十幾歲人仲要比老母打
1 j- B1 C- Z6 c, R/ @6 r人係需要自由
- y) X/ s' S/ @+ o( a# J我有我生活習慣% o5 Y# V: h7 d: F  w
唔接受咪唔好一齊住囉& z. U/ o  C0 q/ T
比著係我經濟容許我一定搬出去住; s+ B+ L) N- ]$ {) I8 E
反而第時見面可能大家關係仲好添
$ i3 p! X3 u; ~我都有同感
作者: gourment    時間: 2010-7-8 05:17

我都同意等件事淡D先再算啦...
1 B8 ^; |# D6 I6 ]就算媽媽幾唔岩都好, 話哂佢都係你媽媽/ w& [! L. S6 U3 J3 Q0 R
我都知佢咁打你係佢唔岩在先, 不過佢都係可能一時接受唔到你CD姐..
$ j- \6 \# b/ q' I0 \. l所以就話等件事過左一排, 如果可以既話就坐低同媽媽好好咁傾一傾啦..
" C" \5 F5 D, F1 |+ ]無野話唔得既, 再唔得的話, 我地依度有咁多姊妹實幫你諗得掂既!
: X, E# F8 s; q4 W: N加油呀, 我支持你!!
作者: karen0129lai    時間: 2012-4-1 21:08

睇返你D post, 而家都仲有得CD, 想知你情況點啊~
- Y2 [; T- y! g& D" }' D, z你媽咪仲有無check你D野呀? 你地關係有無好返D呀?
作者: aocempire    時間: 2012-4-1 21:22

我想你下次最好收在一個可以落鎖的盒或箱度,這佢地會難發現,安全好多ga!
作者: pesch    時間: 2012-4-1 22:06

所以我變身之後從不影相, 自己欣賞完就算
: m3 @  E" z7 \" K0 `: f萬一心血來潮咪再著過玩到夠為止, 影低相就算無比屋企人睇到, 跌左電話都麻煩
作者: aocempire    時間: 2012-4-2 01:05

引用:
原帖由 pesch 於 2012-4-1 22:06 發表     y  l. j$ ~0 ]5 Z
所以我變身之後從不影相, 自己欣賞完就算' k' ~& i6 b" ?0 X8 u4 c( B: r
萬一心血來潮咪再著過玩到夠為止, 影低相就算無比屋企人睇到, 跌左電話都麻煩
) x6 N& {+ O" E1 ]1 b# v/ E我都係這樣,不過一套起兩套止,不宜過多收藏,因為越多會越易遭發現,我遲些可能買箱+鎖或者細細地平價的夾萬收起
* a- F# b& \- c1 f
1 c* g. F! r7 O6 ^, K% B: l[ 本帖最後由 aocempire 於 2012-4-2 01:06 編輯 ]
作者: trytryman    時間: 2012-4-2 01:10

引用:
原帖由 心儀 於 2010-5-24 21:28 發表   3 v% d3 k- N$ z
搬出去住
* V: v9 M. c( P/ b& W
/ H! r8 @, ~! Q對!我支持~
作者: PONPON    時間: 2012-4-2 01:37

我都想比屋企人知,希望可以無顧慮咁CD,但係又驚好似樓主咁
作者: 和服迷    時間: 2012-5-20 18:57

自己申請公屋o
作者: Natasha    時間: 2012-5-25 13:10

引用:
原帖由 wwy1989 於 24/5/2010 20:54 發表   / ^! _$ U8 y! _" q  b" y
我個衰老母,無端端找我部手機,睇到我CD的相,+ q, M7 [# D4 |: N0 ~; n
仲打左我一身,仲不斷咒罵我,又話要報警!
! \% Q& n1 A/ M8 m+ o( l唔通我只是想好似女仔般打扮下,
$ K; U2 D* o6 K$ O9 ?難道這樣有罪嗎?
. a$ v/ c3 N# b' |& a4 e1 t  [

, Z( J! `7 R: E2 ]5 M你叫佢快d報啦,好很驚呀!
作者: alexander    時間: 2012-5-25 14:23

時間可以沖淡一切, 冷靜點
作者: ifpofzcd    時間: 2012-6-14 02:42

自己住都唔係好貴姐,考慮下
作者: 思欣BB    時間: 2012-6-14 02:54

停一停先啦!機會一定有的
作者: tszbb    時間: 2012-9-16 21:27

好好同父母傾下,比佢地知道,你只係鐘意著女裝
作者: liang    時間: 2012-12-10 19:51

加油- J" A3 r& l5 c6 T
認真做自己
作者: n151024    時間: 2012-12-13 11:31

男扮女裝怎麼會有罪,我也很喜歡裝成女生阿

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0