標題: 已將CD衫封存 [打印本頁]

作者: alexander    時間: 2010-5-26 17:09     標題: 已將CD衫封存

尋晚我CD時完之後, 諗住執野
+ W% ~: |% v' d: {& C# U/ Y點知執執下屋企人無啦啦番
  `9 `* d9 V3 v+ Z好在我之前將大門鎖上(即就算有鎖匙都入唔到黎)
; ^, }* c( o- o! z4 t- n跟住我就扮話沖緊涼, 等等6 Q+ `7 H; x2 c  m8 v/ K) q5 c) E
而我就即刻將擺係客廳既衫都扔哂去自己房先) P! X6 L$ R! F  x  c( T
之後著褲開門8 d) U* E. |" K* u
7 u' T9 p/ l' q
然後我即刻番房扮執櫃...其實我就係放番好D衫
. h6 N) V! e+ ]" v! B" z; X$ `
' s) Y2 Z5 H; y, ~/ A0 G4 \果晚, 我好唔安樂, 怕會重蹈幾年前既覆轍, 又俾人發現我CD
! V( r% H, O; o8 |- Q! ~, h6 n: U# g2 ~! T1 `- _+ M" R/ x3 g
第二朝, 我一早起左身, 以最快速度將所有衫PACK哂入背包, 就出去租文件櫃
; a; f( ]9 z1 n6 A# g一個月$95, 要交2個月按金, $50智能卡按金<-因為未整好拍卡裝置, 可以遲D先交
8 g9 X- }$ Q8 L: z+ c6 R  J7 e& q+ o7 g
以後CD就無咁方便LU~
作者: candyee    時間: 2010-5-26 18:40

alexander....你好,2 [+ O9 L- _# G0 `8 O; D1 ?
你冇自己房的嗎?
; o( q# X  ~4 n2 X) o  Y0 x租文件櫃,
$ a) Z7 {3 q7 y" a! j以後cd真的無咁方便....5 d3 H& x3 S9 t% D
) `6 Q6 p: Q( x- T; Z
anyway,繼續努力,% R& S+ d, z5 O% _% U
能夠的都要cd,
- v) J! O2 k- H  W8 u$ |期待你的分享
2 c, |" w4 \0 ^5 S& }. V我也會
作者: nelsonhk817bast    時間: 2010-5-26 19:34

租文件櫃又要俾錢真係好唔方便. 你可以考慮兩個月後攞番啲衫番嚟收入啲紙皮箱包裝盒等再將盒攞入床下底或者衣櫃內.
作者: alexander    時間: 2010-5-26 19:44

我差D就會為今次而扔哂D衫, 最後真係唔捨得
作者: 李慧儀    時間: 2010-5-26 19:49     標題: 回復 1# alexander 的帖子

可以租渡假屋cd呀...酒店呀...也成...又或者找cd好友一起去cd....也得....
作者: alexander    時間: 2010-5-26 20:00     標題: 回復 5# 李慧儀 的帖子

係D衫要搵地方放, 同埋我就黎會離開香港, 我怕家人會擅自執我個櫃
" z: B! c5 n. d: Y) i4 L+ E' V) n
* U0 s8 w  v$ T  v! \* o6 p4 \" ~我諗租文件櫃放算係無後顧之憂
作者: adam5354    時間: 2010-5-26 21:12

婷婷乜都冇!係有地方!歡迎黎玩!
作者: cdtv    時間: 2010-5-26 22:05

引用:
原帖由 alexander 於 2010-5-26 20:00 發表   * O; A1 R2 R9 C6 T
係D衫要搵地方放, 同埋我就黎會離開香港, 我怕家人會擅自執我個櫃1 R9 W0 R8 d# Y; |: ^1 ~$ C; M6 L
  K. f* j% {+ V1 e- s
我諗租文件櫃放算係無後顧之憂
3 O* ?: F6 U" ~( P" n& ]2 T) z  b
+ @: L% Z" ?5 z) D; X  W去邊?
6 \* t+ ?8 h0 ~- V" o出國讀書?
作者: secret159951    時間: 2010-5-26 22:52

咁樣真係好吾方便, A3 F% z) b  \6 R7 y6 o: T
我出去租迷你倉都好痳煩
作者: kevin428    時間: 2010-5-26 23:23

如果能找一幫CD好友
! B# x9 J- `& Q% r, r, {而其中有好友能存放CD物件的話
. K1 ?. O1 X6 ]& |2 C9 c. s那肯定會是很棒的事
作者: wolford    時間: 2010-5-26 23:38

要離開香港的確麻煩d, 如果唔係去好耐, 租迷你倉都ok 既
作者: alexander    時間: 2010-5-27 00:13

喔, 我只是要出國兩個星期, 我怕放在家不安全
作者: kane18    時間: 2010-5-27 00:44

其實CD JE~~~點解D人咁唔開放~~~
作者: city2047    時間: 2010-5-27 02:10

都係租個櫃安全一點...
作者: yau951219    時間: 2010-5-27 14:11

係一個好方法但下一次用就會好煩要去攞
作者: grilboy    時間: 2010-5-27 15:10

你覺得咁係安全未ok囉
作者: peterchan01    時間: 2010-5-27 22:01

95一個月咁平?可唔可以話我知係邊呀?
作者: alexander    時間: 2010-5-27 23:13     標題: 回復 17# peterchan01 的帖子

當代迷你倉, 新蒲崗倉) N' R: G& y' T2 c! s* h1 `0 g8 J
佢果度其實未裝修好哂, 智能卡設施亦都未安裝
% s9 D3 b3 S* G2 S* {) G& G但係文件櫃基本上都搞掂, 所以我可以租
; p- U/ Z: r9 d1 [2 O' w詳細可以PM我
作者: xxxg010    時間: 2010-5-27 23:44

hope you can keep cd as often as you can
作者: goodmap    時間: 2010-5-29 20:54

我都系咪都无,就系有地方.不介意话.可以暂摆我到.
作者: ameifule    時間: 2010-5-29 21:13

引用:
原帖由 alexander 於 2010-5-27 00:13 發表   
! q; i0 Z3 ~1 E# A3 A2 B, I! m喔, 我只是要出國兩個星期, 我怕放在家不安全
, G. V( ^' W) W3 z  ?
確實不要放家裡,很危險,
作者: ihmcKyo    時間: 2010-5-29 23:07

我發覺將D衫搬離屋企之後,因為cd唔方便,次數會比以前少好多~
  ~9 d" n- i# H# C4 J3 f2 w似乎將D衫搬入倉可以幫助戒cd~
作者: dcch1    時間: 2010-6-13 19:15

引用:
原帖由 a63834620 於 2010-6-13 09:22 發表   
1 K: A. `: J  r, l0 a% z* w6 {3 b點解唔試下買個有鎖既箱收埋佢?
( W0 O0 l! S; F/ u* ^8 t

/ s  U; s, \' l/ _$ ~/ v/ l通常有銷o既櫃都唔係好大, 一定就淨係得一格有鎖,
0 y/ z9 |3 n( p; F4 D我響宜家買o左兩個有鎖o既櫃呀, 加埋都放唔到30套校服~~
作者: astro_lily    時間: 2010-6-14 19:40

總好過俾人發現丫
作者: hoyin2219942004    時間: 2010-7-12 15:14

想問一下租渡假屋幾錢?點計法?一日定一星期黎計?
作者: Yanananana    時間: 2022-2-16 14:31

租文件櫃又要俾錢真係好唔方便.

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0