標題: [分享] 我用脫毛機脫毛,可以脫清光! [打印本頁]

作者: 我鍾意CD    時間: 2007-12-4 06:50     標題: 我用脫毛機脫毛,可以脫清光!

我係用脫毛機脫毛既,係泰X電器買,脫果時有少少痛,但係可以接受,可以脫哂所有腳毛,連根拔哂出尼,脫毛後兩個星期會再生毛出尼,到時要再脫,以前用過脫毛臘,但係脫得唔乾淨,亦試過用脫毛膏,但係脫哂之後,一兩日之後即刻生毛出尼,所以我覺得脫毛機最理想!
作者: fung90221    時間: 2007-12-4 07:03

你買左幾錢到!?= ="
作者: cdtv    時間: 2007-12-4 10:49

脫毛器我想買好耐, X4 {( b8 Z0 N# v* @' t
想試下係咪真係咁掂
5 q; R" A" a1 i, }/ {' W不過個個都話會好痛
0 J  S8 c$ \" ^; I- b4 _有點驚驚
% _9 n2 l4 L" ~- r5 R唔知你o個隻同用脫毛臘紙比會唔會痛好多呢?3 s' }! f. m, U. x
因為我有用 Veet 脫毛臘紙 , o個隻痛還可以接受
作者: 我鍾意CD    時間: 2007-12-4 14:23

引用:
原帖由 cdtv 於 2007-12-4 10:49 發表 ( a  d/ G' j- K) D
脫毛器我想買好耐
6 C* j8 S0 J2 Q) `5 z! q, {* q9 ^" T想試下係咪真係咁掂6 K$ {/ x8 }$ O0 V- w
不過個個都話會好痛# f' X) \8 d4 ]. n5 |
有點驚驚
2 O+ y; Q4 `" o4 Z3 P: X9 ~- M唔知你o個隻同用脫毛臘紙比會唔會痛好多呢?/ M" u% Q1 U; C+ V1 I, [
因為我有用 Veet 脫毛臘紙 , o個隻痛還可以接受
+ X$ f7 }# v$ ~) ^* A7 i
脫毛機真係好掂,如果你能接受脫毛臘紙既痛,你一定可以接受脫毛機
作者: cdtv    時間: 2007-12-4 16:09     標題: 回復 5# 的帖子

really?!!!' I& ^* \( u- \# s7 y) U

3 a8 R+ y. m. B; mthen I must buy & try it later
  s% _+ \: S( Y7 r% {& h6 z# ~: X' T: t
Which model are u using now?
作者: noel    時間: 2007-12-4 22:45

脫毛機係幾好用, 但要慢慢用部機脫, 都幾花時間下, 我依家都一兩個禮拜脫一次, 每次都用成粒鐘脫, 因為要細心檢查有無邊度未脫, 不過脫慣左已不覺得痛(第一次脫真係痛得要死, 我仲要勁多腳毛), 而且依家都生少左好多
作者: cdtv    時間: 2007-12-4 23:36     標題: 回復 7# 的帖子

我用臘紙都要半個鍾或以上
- d. h. }9 b2 v3 b) q5 |/ S& l一個鍾都唔算好耐
5 K# M2 h- w* a+ k, u. H' T( I可以接受
作者: yoyochan    時間: 2007-12-5 00:05

請問那个牌子及型號?
作者: 我鍾意CD    時間: 2007-12-5 05:34

引用:
原帖由 fung90221 於 2007-12-4 07:03 發表
' S- d$ k5 ^  h3 @- Q8 s你買左幾錢到!?= ="
0 S+ m0 C) ~  h
我搵番張單尼睇,係398蚊,係今年6月買
+ J- M7 e8 l- E4 r  |+ M8 {- j  p& T: }; V$ ^3 F; v
作者: 我鍾意CD    時間: 2007-12-5 05:36

引用:
原帖由 yoyochan 於 2007-12-5 00:05 發表 " m9 @+ S3 W- E. |6 `6 |1 E  R" g0 p% z
請問那个牌子及型號?
$ }- I4 n' V% y7 T, G4 x5 m7 H# uPHILIPS SHAVER HP6407,有圖如下:
) W: y5 q& m6 Q; Z, E. R3 F) [http://www.consumer.philips.com/ ... /Epilator+HP6407-030 q, X  W0 @1 [- }/ P9 }

) G+ |) P7 L, o) r, w' l: `( H[ 本帖最後由 我鍾意CD 於 2007-12-5 06:02 編輯 ]
作者: cdtv    時間: 2007-12-5 07:54

我o係第二度睇到有人講話有隻冰震的
+ w0 ^1 G+ d, f' m# @, J2 e; V" i會冇咁痛 ,不過好貴,成八百幾銀
作者: noel    時間: 2007-12-9 01:36

我部脫毛機係三越執笠果陣買的, 好似只係二百零蚊, 唔係咩大牌子, 但有得換拔毛頭同悌刀頭仲有二段變速, 算係幾抵ga la
作者: pantyhoseman    時間: 2008-5-6 16:40

this is really helpful, thank you to you all for such valuable comment.3 w: X& D( r# _& ?6 T# o$ x

作者: wancc    時間: 2008-5-15 12:49

作者: chylin46    時間: 2008-6-21 13:36

why not check on taobao.com?  Lots of options
作者: rachelko    時間: 2008-11-4 21:28

thx for sharing
作者: kammykk    時間: 2009-1-7 04:05

引用:
原帖由 noel 於 2007-12-4 22:45 發表
) c' @% a! v3 Y/ H# u/ N4 t. E脫毛機係幾好用, 但要慢慢用部機脫, 都幾花時間下, 我依家都一兩個禮拜脫一次, 每次都用成粒鐘脫, 因為要細心檢查有無邊度未脫, 不過脫慣左已不覺得痛(第一次脫真係痛得要死, 我仲要勁多腳毛), 而且依家都生少左好多
# ?& |9 H' a# w8 R
( R& F) B6 t# Q. P7 ^2 _  f! }$ F; Q# t( l5 Z! }, Z- ]7 _( A
我想問你有冇剃左先脫?, Q2 U. S4 [) |6 c0 L. R1 H
定係d毛長到出黎都脫?
作者: zozoshing    時間: 2009-8-9 07:49

argee 呀~  脫毛機真係勁掂~
3 l0 y8 ~' @; u唔洗剃架, 直接用佢來整就得啦~
作者: lastphonx    時間: 2009-8-10 10:11

我都有部,不過無用好耐,用完好易有倒毛 ' E& `' `/ i9 o7 p6 ]/ P/ y
不過可能做摩沙可以解決到這個問題5 l" a/ y/ U. E1 z% W
不知樓主有無倒毛發生?
作者: NagatoYuki    時間: 2009-9-25 00:50

引用:
原帖由 lastphonx 於 2009-8-10 10:11 發表 9 z' a- I6 h* [  w0 |1 M$ }
我都有部,不過無用好耐,用完好易有倒毛 9 |' K$ b) [, [
不過可能做摩沙可以解決到這個問題& m: G* A" B" [( F: [5 a) f3 m" O' T
不知樓主有無倒毛發生?
除了摩沙,有無其他方法解決倒毛?
作者: KTI_forever    時間: 2009-9-26 18:08

幾多錢,會唔會好痛-.-
作者: 小羽    時間: 2009-9-29 01:16

真係咁掂?
4 G  h6 B8 u! ]1 u2 a$ P5 _: u) k  R! \* P
有無脫左既圖黎睇?
作者: ytli2000    時間: 2009-10-16 15:16

thx for sharing
作者: shinobu    時間: 2009-10-16 20:19

點解你地可以2星期至做一次既?$ I  p; F" k; W6 K) V; G
我就要日日做
$ h; N* L, @, i2 a9 u) r) j, m7 s! H0 S+ `& u. D- Y4 Z
我部係百x 牌....hk$5xx (唔記得實數)
作者: winGBaBi520    時間: 2010-4-7 23:42

脫毛機要幾多錢..?系邊到可以買到?同埋點樣用法?
作者: mandy_mandy2006    時間: 2010-4-16 12:56

我現時用彩光脫毛,已經第三次,真的好乾淨好滑.............
作者: lastphonx    時間: 2010-4-23 21:25

引用:
原帖由 mandy_mandy2006 於 2010-4-16 12:56 發表   9 y* H9 s5 f! W# @$ n5 i5 h9 v
我現時用彩光脫毛,已經第三次,真的好乾淨好滑.............
$ t3 _) {* u7 S5 p
我都做緊,不過第一次做彩光之後,就生暗瘡% t. M/ v5 O8 N/ h4 m5 ^
之前做激光都無事
( m, A1 ^+ d2 A- j4 s8 o8 Y" {3 i* C
難道平野無好?
" B/ ?# V* M. h; @9 e& v$2200 脫鬚 永久保
作者: tvcd24    時間: 2010-4-23 21:46

引用:
原帖由 我鍾意CD 於 2007-12-4 06:50 發表   
+ R) g4 M0 w% ~( y3 ~我係用脫毛機脫毛既,係泰X電器買,脫果時有少少痛,但係可以接受,可以脫哂所有腳毛,連根拔哂出尼,脫毛後兩個星期會再生毛出尼,到時要再脫,以前用過脫毛臘,但係脫得唔乾淨,亦試過用脫毛膏,但係脫哂之後,一兩日之後即刻生 ...
. n) x- M6 K% c" C2 \
# D: h/ [) p( Q+ W1 S你D字好鬼大隻,我差D比家企人睇杜
作者: cdgreencd    時間: 2010-5-10 01:09     標題: 是个好东西

谢谢,那天去买一个去,感觉比脱毛腊要好很多!
作者: khman01    時間: 2010-5-12 06:39

你地個悺都有ed 習慣..我都好想. 但好像奇怪一點.
作者: hjkl    時間: 2010-5-19 00:17

我剩用剃刀
作者: clariley    時間: 2010-6-22 21:13

感恩~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
作者: Terry220022    時間: 2010-7-14 23:10

小妹今日都啱啱喺豐澤買咗個Panasonic嘅脫毛器(乾濕都得), 買咗$198
作者: shemalelover    時間: 2010-7-14 23:13

脫毛機太顯眼了
8 p& Y) }( f3 ^) S我都直接用刮鬍刀代替
作者: mercury1    時間: 2010-7-14 23:26

有冇人用激光' N$ D2 |9 o' `( T$ k1 a
係唔係唔痛嫁" g0 C* s6 h9 @0 a
http://cgi.ebay.com/RIO-SCANNING ... hash=item45f3f6a2c8; f4 v3 B- W( e" J- j9 T

" R* Y$ F! E8 M) g佢賣得好貴 貴足一陪 仲要加郵費
作者: peterchowhk    時間: 2010-7-24 19:44

作者: unikoey    時間: 2010-8-17 04:52

但我d腳毛愈脫生得愈快bor....
作者: kitten26    時間: 2010-9-6 23:53

的確!除毛機是有機會可以把毛囊整個清除^^
作者: iamonheel    時間: 2010-9-7 00:09

我買咗 panasonic 嗰隻, ok, 係有少少倒生, 不過唔嚴重
作者: yamechat    時間: 2010-10-24 11:24

really this is good info
作者: clarenceXD    時間: 2013-10-24 10:56

pls tell me where can buy ?9 t' M( K. M9 P) m# k

9 \) p7 z$ |) y2 T4 ~( c) w! K* `thx
作者: whhleon    時間: 2013-12-6 19:21

請問那个牌子及型號
作者: eivilcd2007    時間: 2013-12-9 16:06

想問下脫完毛之後要唔要用咩保養, 因為次次整完毛孔好粗
作者: kakah    時間: 2013-12-15 14:22

thank you!!!!!
作者: cdcute    時間: 2013-12-28 23:07

07年的貼了吧...不過沒用過呢
作者: jason621    時間: 2017-1-26 09:58

謝謝分享!!
作者: graysky    時間: 2018-5-20 22:26

有用過,不過有次見紅之後脫毛機就被我冰封了

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0