標題: 大家點睇小學/初中個D有條粗帶既皮鞋?? [打印本頁]

作者: siuking666    時間: 2010-6-23 22:16     標題: 大家點睇小學/初中個D有條粗帶既皮鞋??

如題~~
6 S: w6 \: m0 f大家對小學/初中個D有條粗帶既皮鞋有咩感覺??6 e& C0 n) o) _" c9 z- g
我個人呢講覺得幾好,幾靚,都幾想要番對...
, W/ t9 v* e, i; T你地點睇??
作者: Saya    時間: 2010-6-23 23:53

可 惜無size
作者: JG5446    時間: 2010-6-24 00:03

引用:
原帖由 Saya 於 2010-6-23 11:53 PM 發表   
; t2 V. t5 G; E; n- T! F" |5 a可 惜無size
某d有既(見過一次)
作者: BSoD    時間: 2010-6-24 00:09

麻麻地
! a4 q+ r) X0 J我中意幼帶或無帶
作者: grilboy    時間: 2010-6-24 02:46

我想知咩係粗帶皮鞋???
作者: siuking666    時間: 2010-6-24 20:17

最常見小學生個種
作者: goldsickle    時間: 2010-7-3 11:11

我之前貼過呀
作者: 校服收藏者    時間: 2010-7-3 12:18

即係厚底款個d
$ g4 F& {. [( y3 D, c7 R如果有size款靚我都有可能買
作者: goldsickle    時間: 2010-7-4 02:25

其實如果你有儲學生鞋的話
, @4 I* ]! j8 y% T; \3 ao的咁經典o既鞋款你冇可能唔買
5 @# w2 G" m  j* J英文學名叫Mary Jane
& A1 E, r% x5 F$ k: q% }; O通常最common有兩款9 N. D; Q. k5 f0 \7 Y; n
第一種係純粹一條帶綁住,即係鞋面有一個大窿,common到未發明婆仔鞋前起碼八成女學生會著" b$ ?" x& C2 h
第二種係有兩個大窿,不過我覺得個樣有o的怪怪o地,同埋鞋身通常會比第一款重,通常只會係小學低年級學生著
作者: siuking666    時間: 2010-7-5 00:20

竟然有英文學名.......
$ V6 m" v# u  y/ w本人幾鍾意第一種% p( p) L! q, T- n) P8 [" J. }
第二種好似叫丁字鞋, 幾冇女仔FEEL.....不過好似話冇甘易濕水

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0