標題: 又一次失策了... [打印本頁]

作者: pingu142857    時間: 2010-6-29 23:47     標題: 又一次失策了...

" r  r" i4 J* E& x0 M今日在家CD,8 Y; x0 \/ _0 {
諗住係呀妹放學之前着校裙訓陣,
# G) z% p# @" b' J! ^( d  E, m係耳邊放左鬧鐘,一般都可以鬧得醒我,2 R+ K" Y  C0 j) V: x1 Q
點知今日發左個惡夢,,夢入面有隻魔爪伸我個既同時,8 L/ N% r" v& D5 k) @/ I
我呀妹就開左房門,見到我cd-.-(都怪自己過份自信,唔記得鎖門), r/ K( D! B$ v
雖然最後佢都話保守秘密,,5 N4 w7 @8 e" h0 p3 P
但係之前已經有次比呀媽摷到d裙,,( d$ O+ P! E3 H6 r1 s
有d擔心...1 |* f3 S+ e) O' E" P' y& U

作者: 中四kary    時間: 2010-6-29 23:50

你細妹幾大先?
) T3 t! \" ~  m你有無著佢D校服CD?
作者: ameifule    時間: 2010-6-30 00:18

麻煩大了,
1 k: a. {4 X8 _1 U我也好怕被發現
作者: yyy333yyy999    時間: 2010-6-30 00:27

咁咪好刺激囉∼∼∼∼∼∼
作者: haruka    時間: 2010-6-30 00:48

睇黎你都係收一收火得喇........如果唔係真係攪大咗
作者: kogptw    時間: 2010-6-30 01:30

我家人都知道的說Orz...
* P* \: Z; E6 }6 z. @$ G5 E有陣子我媽更拉我去買女裝...
3 c9 f2 m4 m  L  o, A0 ?3 y今日嗰件長衫|||||||
作者: 000ivansin000    時間: 2010-6-30 01:54

看來你定人都很開通唷
. G$ a! m, ]$ a+ _3 d" u8 B* Z& i( y還跟你買女裝
作者: shinobu    時間: 2010-6-30 02:32     標題: 回復 6# kogptw 的帖子

她是想把你變女生還是....?# |0 N$ j+ N' N$ P+ T1 t: r
不明白的說....
作者: shinobu    時間: 2010-6-30 02:33     標題: 回復 1# pingu142857 的帖子

你要小心你妹妹了..
" M; b$ B" N; T6 h& s3 k* q1 \( `! c不然可有麻煩呢...
# L" I) g; i; I" a8 U) l. W$ P" a" v% k6 O* o
或者可以講...你有把"pan"係佢度...佢可以為所欲為了...
作者: ameifule    時間: 2010-6-30 02:40

引用:
原帖由 kogptw 於 2010-6-30 01:30 發表   
- q, u7 C3 h7 j: J) _- H我家人都知道的說Orz...
+ r9 E. I2 I7 a4 b有陣子我媽更拉我去買女裝... ! }1 ^8 [0 M& e9 u, r: y4 t
今日嗰件長衫|||||||
& l+ G6 ^( |" k7 c* [8 ?很難想像家人會支持d,4 d7 y7 L" N( y: `
很多家人不反對是基於無可奈何,畢竟也不是傷天害理的壞事,3 |8 W3 |9 [! k. s5 ?( I9 d/ r
像我是隨時提高警覺怕被發現,
作者: pingu142857    時間: 2010-6-30 02:42     標題: 回復 9# shinobu 的帖子

我妹妹九月才中一,8 J, p  M8 t5 l4 ~6 @  m9 t
而且呀媽係個保守既人...5 s$ p7 O" u* d/ h3 U, @
真是一場惡夢
作者: pingu142857    時間: 2010-6-30 02:43     標題: 回復 2# 中四kary 的帖子

我冇着她的衫cd,4 {% @  C4 z% k  Q$ S* W
只是自己買的
作者: wow    時間: 2010-6-30 03:30

不過 等你阿妹唔記得會好難/好長時間
作者: 露姬    時間: 2010-6-30 03:44

把佢變成腐女佢就不介意了~
作者: wendy2006    時間: 2010-6-30 03:47

咁唔小心 !!下次唔好CD住再訓 !! 真係好驚下 。。。
作者: concord    時間: 2010-6-30 05:10

引用:
原帖由 kogptw 於 2010-6-29 12:30 發表   
5 t8 \9 s6 D7 N( k4 r. {我家人都知道的說Orz...) ^. G& K, ~) f0 \$ N
有陣子我媽更拉我去買女裝...
: l* D' `! w  F, j! G6 H4 L& p: [/ F! p今日嗰件長衫|||||||
% p5 K0 S( l; n- @校服個種?
作者: pinky    時間: 2010-6-30 11:40

知道你cd係遲早的問題姐.........
作者: pinky    時間: 2010-6-30 11:42

引用:
原帖由 kogptw 於 2010-6-30 01:30 發表   7 t& f. W) \: K; W% s
我家人都知道的說Orz...
; A$ V+ s8 N' s0 Z0 H有陣子我媽更拉我去買女裝...
' k/ ]0 a1 u% N/ o2 [今日嗰件長衫|||||||
6 J" p0 H+ L: [7 l

9 ~* n) k9 w8 I( L( x買女裝比你 % e+ r8 p! r+ v$ t; W$ d- @% R

作者: alex8826245    時間: 2010-6-30 11:57

引用:
原帖由 kogptw 於 2010-6-30 01:30 發表   2 \0 s8 E* i# }+ a: {
我家人都知道的說Orz...4 G. L6 }% y* Q+ y! ?8 ~1 h0 {
$ j0 E: w' x) X- X# M今日嗰件長衫|||||||
+ z9 L  i) Q/ P7 G. C 你就好啦
作者: 08miki08    時間: 2010-6-30 11:58

其實好多女仔都接受cd!4 T1 ~# L# X: a) H+ x% K4 o
好似我咁, 我班有好多女同學都接受我, 仲同我用姊妹稱呼!
/ W2 O- w" G* y: e5 J3 ^, C真係好好嫁!
作者: kogptw    時間: 2010-6-30 18:04

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-6-30 11:58 發表   # a7 Y6 O0 A( |4 }# M% `# {7 t5 A% j
其實好多女仔都接受cd!1 Q9 Q$ |5 g2 `  V" v
好似我咁, 我班有好多女同學都接受我, 仲同我用姊妹稱呼!4 Z. P9 U; @/ Z0 o1 F2 Z; A
真係好好嫁!
- P  N4 L* [2 S" W
相反情況(?!)- p" V5 ]7 v' f8 S# \# D

% ^! g7 O6 p6 g( V* K我是家人沒什麼,但同學已經Orz... ...
作者: 校服收藏者    時間: 2010-6-30 22:19

我妁前都試過俾阿妹斷正
作者: mmlee    時間: 2010-6-30 22:32

你阿妹仲細, 小心佢唔覺意爆左畀你阿媽知
5 I! ?5 O% s" g3 _3 ?, H- Y+ _下次還是小心為上
作者: 有壓力    時間: 2010-7-1 14:09

你老妹幾歲先=.=
作者: dcch1    時間: 2010-7-1 17:05

引用:
原帖由 有壓力 於 2010-7-1 14:09 發表   
! K% ?& e1 x8 m( h$ B你老妹幾歲先=.=
  g+ @% T7 d7 U; @, r1 `
3 P) G' J2 ]4 v" R  t
樓主上面覆o左啦, 唔好為呃點而回Post啦唔該!!!
作者: yoda0806    時間: 2010-7-2 00:22     標題: 回復 6# kogptw 的帖子

kogptw妳屋企真係好呀5 O. u2 |$ H9 k3 D5 }* b% |; g
我壓抑自己好耐,搬咗出嚟lu~
作者: Terry220022    時間: 2010-7-4 22:36

下次要小心啲喇
作者: dcch1    時間: 2010-7-4 22:55

引用:
原帖由 a63834620 於 2010-7-2 15:58 發表   " @  M! Y: O4 G8 d% y1 z+ n
! K  {0 G4 G, c& q+ ~8 _
喂,睇留左個post姐,洗唔洗串我呃post呀
: T6 s: Y& R$ F/ S$ E2 T3 B真係唔明你做咩乜到捉住晒
) }) D  Z- O- M+ ?好似我一打得少字就叫呃post
. y# j, \# |3 H- y我就自問真係有d粗口大意( O  l9 c4 d# E6 G, M$ c! B
你善意既提醒我樂意接受囉/ n8 T' r, Y1 ^' g3 o$ K
但係你咁一黎就指話我係昆點& s9 y3 E7 y5 l( Z5 K
分明係當正我係周圍呃post既 ...
6 `- J8 u- i6 H) ], ]1 W1 K4 i
8 \2 R, q, ]" G) w7 g0 n7 N1. 你睇清楚我係覆邊個先發我爛乍啦~~ 我係覆上樓樓主都講o左佢親人o既年齡仲問, 我用埋「引用」功能, 真係唔明點解你會覺得我針對你囉~~
# f2 d& J8 ]+ p5 ?0 ~* g6 ?' ~2. o個個Post我set權限40係因為要睇o既人都睇過晒, 根本o的人都冇心覆o架o勒, 咁我就等佢自然沉底算啦, 既然你睇o左知道我o既糟遇咪OK囉~~  e  C$ k1 X* t5 |; Y
3. 其實如果你覺得呢個壇有板主針對你, 我就唔太清楚, 之但係, 有時響責罵人之前, 有冇諗一諗自己究竟有冇犯錯呢?!
2 L/ g+ o" x7 E% |8 ]4 }  \& A5 ^8 x9 k前因後果我真係唔知道, 但係我一定冇針對過你, 我有興趣睇o既Post就會覆, 冇興趣o既通常都唔理, 我真係唔明你覺得我邊一度針對你囉~~
4 a; b- A4 l, {, F8 n4. 不過你有呢個諗法都唔出奇, 我不嬲都響呢度開Post都冇人回覆, 通常我留完言都石沉大海, 我都有諗過究竟係咪自己講o野太直呢?!
8 ?7 s+ o2 {- G$ o& Z: P1 H, n有時會係直得濟o既, 所以我o依家覆Post都用tune返婉轉o的, 如果唔係人o地覺得我搵交嗌~~3 O' [! M% w+ A4 _7 `9 D+ x
5. 如果你因為咁而離開呢度, 我覺得好可惜, 唔會呢樣o野, 響呢個社會經常發生, 尤其係工作上, 如果動不動就話「唔做, 唔撈」, 咁我諗你轉10份工都冇一份可以做得長, 呢度係網上, 你可以話o黎就o黎, 話走就走, 但係現實生活中, 要做一個負責任o既人囉~~9 X9 d" j3 S9 Z; H! P5 g
6. 我要講o既就係咁多, 至於你會唔會睇返呢個Post, 再上唔上o黎呢個壇, 我就唔知道, 但係奉勸一句, 有時睇o野要睇清楚少少先開炮, 要一矢中的, 唔係俾人抽你後腳, 都時真係聲都冇得聲囉~~
作者: silksocksboy    時間: 2010-7-4 23:50

咁唔小心呀,停一排先啦,唔好CD住喇.....................
作者: ahbee9603    時間: 2010-7-5 03:07

引用:
原帖由 kogptw 於 2010-6-30 01:30 發表   
* z: Z8 c: o0 J, f2 o我家人都知道的說Orz...2 ~- _1 G  s2 C- V. V' Y
有陣子我媽更拉我去買女裝... ! q' O4 r! j, ~! Q/ N7 h1 A
今日嗰件長衫|||||||
  u. V6 k8 I1 n7 c1 X% v" Z- k
係?當真!!真係令人羨慕,可能您媽也覺您著起似女仔,又話唔定開心多左個人一齊shopping~~呵呵
作者: dcch1    時間: 2010-7-8 23:53

引用:
原帖由 a63834620 於 2010-7-8 21:49 發表   , B8 j2 F$ p; D) n- S/ ^

+ V" w. i4 w% H; k當我睇錯啦,sorry先
1 F0 K* I9 E# x1 M9 ^& ^得閒驗下眼先' q& @7 U6 q7 V; ^) m% d

( r% _5 L" c1 r* I8 P7 }" sbut 果個版主好似係針對我,唔可以同佢冰釋前嫌,始於對呢個論壇有障礙,不爽
3 m1 c4 U, d: |* u
4 C# M0 I3 K' H- S. v- m其實, 你當我亂講又好, 廢up又係,
+ x# |# f' s' g+ N( n我同佢交手咁多次, 有時真係唔知我理解能力底定領悟能力差,
7 d& ?) H: V2 J3 z+ C: L8 P6 y好多時我都理解唔到你o既留言, 跟住就產生誤會o勒,
, }) O0 e) Z, Yor你理解錯我o既留言(唔知係你主觀意願定客觀因素啦),
5 b4 ]& \6 |7 s' I. n小小建議, 下次你留言之前, 望多次自己個Post/人o地個Post先發表, % R  R& [; c% P- {3 D$ X
我諗到時唔會有咁多人「針對」你o勒~~
! K3 g" Z8 ?! i7 q9 @  L2 u, G" W# y4 M) N7 O
唔o岩聽當我冇講過啦, Sorry~~
作者: 幼蘩    時間: 2010-7-9 09:47

可能妹妹大個左就會講比媽媽知 @@
作者: kogptw    時間: 2010-7-12 01:23

引用:
原帖由 ahbee9603 於 2010-7-5 03:07 發表   
' n5 J! h/ ]8 Y8 k- j; l1 P( _) Z% _2 e" L+ Q- n6 y6 i& [
係?當真!!真係令人羨慕,可能您媽也覺您著起似女仔,又話唔定開心多左個人一齊shopping~~呵呵
8 s, ~8 D. |& q- v) |/ V我都唔知,
* `9 i8 q  Q) C7 q6 F1 g. R有次直情CD去家族聚會都冇人奇怪...
% @& n) W4 ^) v: Y! p(一開始有人當咗我係表姐|||6 A7 P0 D9 E- \6 G+ t
多數只係話著得好好呀
* |7 y/ i5 J# ~+ \
: u7 W2 r& F4 [0 Z5 I  d 真係開通到唔信8 I4 c7 S8 y8 M" ]

作者: pcken    時間: 2010-7-12 01:53

唔好CD住.....停一排先
作者: hoyin2219942004    時間: 2010-7-12 14:03

咁你屋企人點睇先- -?
作者: glock18    時間: 2010-8-4 22:58

[quote]原帖由 kogptw 於 2010-6-30 01:30 發表   % r5 y4 V! w8 {, g, U; h, T' w% W
我家人都知道的說Orz...: P0 K2 R5 P7 _! @2 ^: s) f5 M
. o' \# c; g; t( S8 y/ i7 _今日/ L4 Y5 e+ x0 O+ n

& r' L8 q+ d; V) S. b0 L  e你就好 la, ar 媽咁open mind
2 H2 J9 l# q9 r" n) i
, u5 \, e1 _- p$ K: i# a) @[ 本帖最後由 glock18 於 2010-8-4 23:02 編輯 ]
作者: glock18    時間: 2010-8-4 22:59

下次記住 lock 房門
; N. `. [) ]" o7 r! W, V" o
, t! u( n5 i! R/ D[ 本帖最後由 glock18 於 2010-8-4 23:02 編輯 ]
作者: MICHE    時間: 2010-8-4 23:04

以後無論屋企有無人都要lock門,安全起見!

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0