標題: Leggings 流行 [打印本頁]

作者: tightlover    時間: 2010-7-8 00:22     標題: Leggings 流行

大家有無打算
# X& H7 k! T9 W  d; }1 X日光日白
7 b0 E3 J( a8 Q8 `, G% ]4 t3 g光明正大咁出街行返1個圈呢
作者: wadee    時間: 2010-7-8 00:44

曰光曰白/ \/ ?' f) ~  _; H! z4 p7 m2 J
絕無打算
0 o4 S( r; C) e6 L4 z& l夜晚就............
作者: Daisy    時間: 2010-7-8 01:13

男士著 legging 愈來愈流行, 無問題既, 不過會留番喺冬天著.
作者: 心絲絲    時間: 2010-7-8 01:26

男仔好普遍啦,我等天涼啲都會試~
作者: whatsthat    時間: 2010-7-8 01:38

我呢幾日都試左啦" p9 }5 Z6 z. b+ G
呢兩日仲要日光日白著的是絲襪褲呢~8 X7 z+ r( E4 `8 L! f
原來都唔會太多人望既,但朋友會看得出是絲襪唔係legging啦
1 w- _4 ^7 K8 J+ H# U+ @
$ }; |, d0 M; a7 @5 g# ^其實過到自己就得~
作者: banana0525    時間: 2010-7-8 01:40

我見係外國人著多過香港wor
作者: Joe    時間: 2010-7-8 03:04

我都諗住買條LEGGING呢~我覺得幾靚
作者: 五香肉丁    時間: 2010-7-8 03:11

大家著會著7分定9分
作者: whatsthat    時間: 2010-7-8 11:54

我估我多數9分了~
作者: 校服收藏者    時間: 2010-7-8 12:41

有諗過: Y; _' f( a. B* x
不過天氣太熱
作者: Terry220022    時間: 2010-7-8 15:24

我個fd而家都著緊~
作者: whatsthat    時間: 2010-7-8 15:26

你個friend? 同你一齊在公司, 定係點....?
作者: 五香肉丁    時間: 2010-7-8 18:11

其實大家一聽到LEGGINGS,,,就一定會諗男仔可以著啦一定
2 z5 P4 c* G# i" F其實男仔著開既係七分,,,唔係九分,,,,
作者: s020170    時間: 2010-7-8 18:52

我都有著呀, 不過都係絲襪, 都唔太多人望既!
作者: whatsthat    時間: 2010-7-10 01:15

我都係呀, 其實我朋友 (男仔) 係會見到我著既係絲襪唔係9分legging, 佢地話好緊喎: ]( ~( j& U$ H( k
但都唔會話有咩負面反應, 出街都無人用奇異眼光望自己丫, OK ar~
作者: lucylyan    時間: 2010-7-10 01:53

引用:
原帖由 五香肉丁 於 2010-7-8 03:11 發表   ! d/ b' Z* y2 y9 B$ R
大家著會著7分定9分
) _$ D7 }. w: P& w* \
- s" }& O9 V. l* C" U! {' ?7 s- f2 qI have 7分 only
作者: Joe    時間: 2010-7-10 02:01

著LEGGING襯BOOT既時候,入面著咩襪好?
作者: apple姐姐    時間: 2010-7-10 02:14

引用:
原帖由 whatsthat 於 2010-7-10 01:15 發表   
/ Q& {# i% Y1 e0 l  D我都係呀, 其實我朋友 (男仔) 係會見到我著既係絲襪唔係9分legging, 佢地話好緊喎, z1 g+ i/ d3 `: O3 |
但都唔會話有咩負面反應, 出街都無人用奇異眼光望自己丫, OK ar~
$ d: C6 v9 P$ [$ E' n
好緊? 佢地都試過著絲襪?& L% k: X( _0 M) S
真係好佩服你敢著絲襪~ 俾十個讚好你 ^^
作者: whatsthat    時間: 2010-7-11 20:22

咁都是穿120針既絲襪jei, 唔坐低唔太覺2 Z- ~$ E5 U- P& z
但個friend是堅聰明, 佢會覺得是legging褲的話, 特別膝頭位置唔應該會咁緊, D body shape line唔會咁出ga ma~/ n$ j8 q) @/ }
始終是男仔腳來ga ma~~
3 Y+ ~5 e/ n! N! t& y' }" A
* ?" I7 u& c+ @; S, b1 d6 [2 v但其實超舒服ga wor, 係例如搭車既時候, 大腿露了出來就會覺,但只要自己有自信就得ga la~~~
作者: kogptw    時間: 2010-7-12 03:23

想找5分至7分的LEGGING
1 F: Z$ b+ V9 ~9 H2 c但不知在哪W
作者: fatgym    時間: 2010-7-18 11:51

就近很多女生都會穿legging
作者: iamafraid    時間: 2010-7-18 21:16

之前坐火車都見過有男仔著LEGGING) }) e4 S! `! K7 O( R8 @  y7 W
似係度玩COSPLAY多 (不過係LOOK仲係似男仔, 唔係係度CD)
作者: CECI    時間: 2010-7-19 02:42

日光日白光明正大咁出街行返1個圈絕冇問題! 我都成日係咁! 因為我CD咪敢出去0羅!
作者: 心絲絲    時間: 2010-7-19 10:06

引用:
原帖由 whatsthat 於 2010-7-11 20:22 發表   2 R, H/ `9 s8 S& g
咁都是穿120針既絲襪jei, 唔坐低唔太覺& F  N' h" b! a1 K8 T
但個friend是堅聰明, 佢會覺得是legging褲的話, 特別膝頭位置唔應該會咁緊, D body shape line唔會咁出ga ma~7 d5 \+ o0 D' \$ o3 K4 U4 L( m8 M
始終是男仔腳來ga ma~~
1 D  Z1 k2 }) _; M* n  j7 |  m, \- i- @5 S5 o' c
但其實超舒服ga wor, 係例如搭車既時 ...
2 I2 m9 L0 h2 m* I) G  Z$ ~咁果日你厚絲扮leggings係咩衣著?參考下,thankss~
作者: 心絲絲    時間: 2010-7-20 02:23

今日係log-on絲襪部有見男裝legging賣,$139貴左啲,灰/黑色,衛衣束腳款,,,,女仔果啲靚啲~
作者: tabc886    時間: 2010-7-22 08:57

未過到自己果關…
作者: youzen    時間: 2010-7-31 14:25

其實男仔同女仔leggings有冇分別?
作者: anitaleung1972    時間: 2010-9-28 10:26

我夜晚先敢著出街
作者: Charmy    時間: 2010-9-28 12:24

引用:
原帖由 youzen 於 2010-7-31 14:25( ~( M. d* O; z5 R6 P
發表 ??2 ^, u$ z. x" |/ Z# F/ `; C! O( k, g
其實男仔同女仔leggings有冇分別?
9 l) q( B8 {; _7 J2 |
男仔的質料會粗很多,沒有女仔的那麼幼滑
作者: peggyh    時間: 2010-9-28 14:23

我都係喜愛女裝的legging多D,真係靚好多
作者: mercury1    時間: 2010-11-3 08:58

唔敢著出街?; [# K" y! z. @! f
先去試著四分單車褲( r. h0 y3 O1 [: S( A. A) u0 X( m
落街行下,.包冇人話你
作者: azusa    時間: 2010-11-11 22:18

宜家開始涼d~ legging 可以出動了~
作者: wyfm01    時間: 2010-11-11 22:42

Leggings 如此普及,不用cd穿出街也應ok,我想不會太多人注意。
作者: azusa    時間: 2010-11-11 22:57

引用:
原帖由 Charmy 於 2010-9-28 12:24 發表   
! ^8 X$ C& x/ ]8 G7 H* M
. P( f0 c' y: J  N0 d5 o) T男仔的質料會粗很多,沒有女仔的那麼幼滑
+ l9 T3 G/ w# U; C) u
2 Y$ i0 u0 ?: o1 @咁不如唔好出男裝… 0 Y6 G1 ~' Z* E# y! t
咁貼身點可以粗啊
作者: mercury1    時間: 2010-11-23 08:49

其實legging係好難襯衫襯得靓架
作者: 心絲絲    時間: 2010-11-23 08:57

男仔短褲legging中boot爬山系打扮,今年咁著好普遍,見吾少喇
作者: winniegobby    時間: 2010-11-23 15:17     標題: 回復 37# 心絲絲 的帖子

姐姐可唔可以post 下d相黎參考下呀
作者: 心絲絲    時間: 2010-11-24 01:54

引用:
原帖由 winniegobby 於 2010-11-23 15:17 發表   " u; F9 Z$ f+ Z/ x
姐姐可唔可以post 下d相黎參考下呀
( Z6 \- I6 N& H/ p5 R- S# E好似上星期忽週,少爺占都有示範,,我都撞過佢咁著,呢兩日都打算咁玩下出街
作者: wmyandlcy    時間: 2010-11-27 11:37

真係多左男穿LEGGING出街
作者: ZacharyNg    時間: 2010-11-27 11:52

回上樓 我同意最近真系多左好多
作者: cc.zizi    時間: 2010-11-27 12:39

((( legging ))) 勁中意呀∼呢幾個月CD出街必定穿,買的所有衫裙都係配 legging,
+ V' [: x: l- Y: ]0 h絲質、布質、仿皮質... e+差不多廿幾條不同款式了
作者: CDYoyo    時間: 2010-12-1 01:41

引用:
原帖由 tightlover 於 2010-7-8 00:22 發表   
  T" w$ X' w3 W& \' T大家有無打算
1 K+ }. G; N/ ?3 y  S( V3 }日光日白4 z3 [" G  J6 j3 E
光明正大咁出街行返1個圈呢
8 f5 B, d; d! a! U2 p4 m

2 w- T; x  z( T7 v
9 l0 L- B# w5 J& |* i有打算,不過未試過.
8 L% s9 L# ]8 [: T始終夜晚好D ^^
作者: grilboy    時間: 2010-12-1 05:08

睇下你著咩色啦( C3 X% D6 Q. H4 p" A
我覺得男性著c襪其實唔係咩大不了,凍就要著架啦,比唔比人睇係第二件事) I! t( \3 b: e1 n
我今日就買左紅色80d絲襪著左出黎襯左對紅鞋兒出黎
$ b" E& ?: }; c估唔到宜家低迷狀態都會有人讚我著得好睇
作者: 心絲絲    時間: 2010-12-1 10:52

引用:
原帖由 grilboy 於 2010-12-1 05:08 發表   
0 F& q* J6 O! q6 U# N睇下你著咩色啦. R  A. s' [6 P. c$ d
我覺得男性著c襪其實唔係咩大不了,凍就要著架啦,比唔比人睇係第二件事
2 c/ o" ]$ P, {$ B1 ?# R% ?我今日就買左紅色80d絲襪著左出黎襯左對紅鞋兒出黎( |9 w7 o1 E' c7 P+ V. x
估唔到宜家低迷狀態都會有人讚我著得好睇
' J& K1 |2 G, X  ]$ T你著女裝襯絲襪?實得啦

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0