標題: 有冇咩方法令頭髮長快D [打印本頁]

作者: 月下零    時間: 2010-7-14 01:48     標題: 有冇咩方法令頭髮長快D

因為天生問題,由短髮開始頭髮便會全變呆毛,所以我只可以勁短髮或長髮" N) w# F+ {( Q/ ~( s, `
(以上是髮形師講的,所以我家人俾我留長頭髮,而且加拿大限長短髮)+ o6 Y" q( }- b8 Y# h
E +在找方法快D過過渡期
作者: 心儀    時間: 2010-7-14 01:56

據聞多d洗頭
作者: grilboy    時間: 2010-7-14 02:08

呆毛??你咩黎架  d2 \3 r! _5 M" ~2 `5 j
咩叫加拿大限長短髮?
作者: wolford    時間: 2010-7-14 02:12

盡可能地札辮
作者: ahbee9603    時間: 2010-7-14 02:34

引用:
原帖由 心儀 於 2010-7-14 01:56 發表   5 Y+ Y1 M& D/ {; _
據聞多d洗頭
1 m0 X+ X3 Y, P
我証實左,我都係用呢個方法等頭髮長d,最好用微溫水洗,頭皮同掉髮機會小d
作者: ameifule    時間: 2010-7-14 02:42

全世界的人都一樣,在正好不長不短的時候就會變呆毛,- u1 N6 c% H- i2 C
不管它繼續留就會變順(當然要整理),因為頭髮本身也有重量,9 r4 x4 z2 l2 c% j. ^
不過大部分的人都受不了那個過渡期,就剪了,因為後頸很癢,
) B0 d$ ^9 t" e: N% [1 u+ n; z) J梳頭洗頭,頭髮長得快,
7 I# P5 ]* z9 {' L: c& h  i外國男生留長髮很多,紮個馬尾就ok,
作者: 西門    時間: 2010-7-14 04:16

只要洗多d頭就會生得快d
作者: BSoD    時間: 2010-7-14 06:52

唔好用GATSBY6 E! ?7 @/ a% N
會甩頭髮
作者: zaki    時間: 2010-7-14 09:02

你想留到有幾長先~:)% W% g  I5 I+ \6 J
都有好幾種方法~
作者: 月下零    時間: 2010-7-14 10:22

我要長到去腰
' u, o/ r8 W. k4 g. ?3 d除左洗頭,重有冇咩方法 ?
# G4 I* O" \# W* M. W3 B( ~5 j; Z聽講話用避孕藥洗頭都得wo
作者: Terry220022    時間: 2010-7-14 11:28

洗多啲頭啦~
作者: karen0129lai    時間: 2010-7-15 03:22

洗頭梳頭都係刺激頭皮毛襄, 充足睡眠休息都好重要~
作者: peterchan01    時間: 2010-7-15 14:17

洗多d頭同得閒梳下佢就ok
作者: ameifule    時間: 2010-7-15 14:20

引用:
原帖由 月下零 於 2010-7-14 10:22 發表   
. r' q3 G0 N" I+ |& g1 i我要長到去腰
" p' Y. T0 h, Z2 X8 O除左洗頭,重有冇咩方法 ?2 t% q& t- z' ?! w; o# f0 u
聽講話用避孕藥洗頭都得wo
4 X1 X$ D! O- a: U我以前有一個同學,留到屁屁的長度,留了7年才那麼長,
作者: hoyin2219942004    時間: 2010-7-17 20:12

其實洗多D頭係咪真係可以長得快D?8 R5 R: W8 D' h- p1 g: I0 B7 x& q
有咩根據?我問左屋企人佢地話洗多D頭冇可能會長得快D...
作者: mercury1    時間: 2010-7-17 22:16

what is 加拿大限長短髮?1 t" {* p  [1 p

! c% f* _& C3 K. n& _( K多啲去剪髮 修下
8 h: y* ]% o( o' `. k反且會刺激生長: Q7 A+ Q! Y0 e% I$ \4 w
3 N2 x9 L* K3 h5 b# p! H! ]
就好似蚊白頭髮咁 越生越多
作者: iamafraid    時間: 2010-7-18 01:34

洗多d頭一定得, 我成日都俾個飛髮佬話我d頭髮長得快係因為洗得頭多, 而且佢話後生仔d頭髮係會生得快d
作者: CECI    時間: 2010-7-19 02:47

日日洗頭係一個好方法呢!
作者: mercury1    時間: 2010-8-2 06:08

有方法....我冇試過
  r) j1 ~' w+ m. |! q& k* ^
9 B# R. F) y+ P9 b% u3 {8 h1.老姜打汁·澆在頭發上過5分鍾沖掉.眼眉亦可增多····但不能增長睫毛(姜汁入眼會痛)
2 Y, g7 v3 k2 i9 g
% Q2 N1 f5 C5 o- }3 W; G
% s# Z' o) b  a' t% g1 z2.食用醋,用來洗燙染受損的頭發,洗發沖淨後用醋兌水(1:5左右)澆在頭發上過5分鍾沖掉,再上護發素沖洗,頭發就沒有那麽柴了

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0