標題: [分享] 昨天有個姊妹提供瘦腿方法 [打印本頁]

作者: ahbee9603    時間: 2010-7-15 00:29     標題: 昨天有個姊妹提供瘦腿方法

各位姊妹,有無小腿粗大煩惱,我就有啦,真係好慘,特別係您想著絲襪既時候小腿因為脂肪,水腫同靜脈曲張既壓力既肉球搞到勁唔靚兼無線條,& ?4 p% p: d* i9 V7 B5 v
% c7 N# j3 x$ l! H1 J7 B
除左床上踏單車方法,仲可以有以下方法,如果之前有人發表過既唔好意思,我唔係呃post,# F9 ?& F# ?0 V# p2 p

2 Y- K+ g; Y" P, X! Q! M& d! ]7 O1.先坐下,用腳抬起似寫字咁由1至20(阿拉伯數字,唔係大寫)先好放地,左右各做一次,晚晚做,會更有效果* C6 n( ?6 z- \8 ~) ]8 U

( v. D$ M% B8 `4 b% M. E2.如可以用熱毛巾令腳神經鬆弛,減少靜脈曲張. }% W4 M1 t% X4 E: N' P0 A
  X' h( e( n5 H: L) J
3.用轆轆同小腿做下按摩3 d# I6 {2 M3 s9 f  J
1 G- K5 Q' ]* ?: A% l' s
如果有其他更多既方法,我會毫無保留同大家透露,many thanks for yours and free to add me for advise about anything
作者: trista    時間: 2010-7-15 00:32

多謝妳的資訊啊, 小腿粗實在令人頭痛!
作者: 心儀    時間: 2010-7-15 00:34

呢句唔好明
! r; C9 I( }+ C用腳抬起似寫字咁由1至20(阿拉伯數字,唔係大寫)
作者: ahbee9603    時間: 2010-7-15 01:28

哈~~心儀,唔好意思,可能唔係太清楚,當妳如下圖坐下,把腳抬高像筆寫數字就ok啦1 V7 c: Z2 k1 n$ E, I* J

作者: ahbee9603    時間: 2010-7-15 01:30

引用:
原帖由 trista 於 2010-7-15 00:32 發表   
; Z: [' L7 _) j多謝妳的資訊啊, 小腿粗實在令人頭痛!
4 N. c  ~8 e1 [# W' e% y- i哈~您既背景曚左喎,唔好意思,我太細心d細節,唔好介意,不過您都幾靚
作者: ameifule    時間: 2010-7-15 01:48

這樣做腿好像很酸柳,
# @6 x+ O0 I( ]+ @- i5 R; `腿粗穿個長裙就看不到了啦~- B7 Z& R7 ]7 L9 N4 g
我是大腿粗,: y  }6 U# {! T
另外我節食減肥了一個多月,皮帶瘦了一孔,但最近發現免疫力明顯下降,
作者: 心儀    時間: 2010-7-15 01:52

引用:
原帖由 ahbee9603 於 2010-7-15 01:28 發表   $ @6 x0 y5 F3 O/ C% K: b* L
哈~~心儀,唔好意思,可能唔係太清楚,當妳如下圖坐下,把腳抬高像筆寫數字就ok啦  g* g" D8 H& c; v* T
?ib_____D._9pTjhu
( q6 W% I, ~2 ?" G7 q& N) s
你畫架@@?3 O) E# o3 u# ~% ?
好得意丫~
  Y9 R5 ^3 ]: s6 A3 [咁我想問隻腳係唔係一直都保持伸直~
4 M6 R0 O3 W% b3 M! B: Z定係吊住佢黎畫呢
作者: ahbee9603    時間: 2010-7-15 02:06

多謝,始終有圖易解釋d,
4 f" }% ]9 g- L1 E7 A  _* a2 g2 w姊妹解釋係由1數字寫到至20,其實到10已經好累,不過持續做就維持愈來愈耐,記住唔如放低至您攰到無法再提起,唔好太勉強自己一定要做完,休息一下,下次再來,
1 D2 d0 n* L6 `7 ^1 m/ V( N
4 g8 F, u- H4 B一起努力
. X6 y  F2 I4 {' `" X
! c+ t& R1 n! G; ]8 L' w- d/ X[ 本帖最後由 ahbee9603 於 2010-7-15 02:23 編輯 ]
作者: bb.yuki    時間: 2010-7-15 04:20

我都試下呢個新方法先,多謝晒呀∼
作者: Terry220022    時間: 2010-7-15 11:56

啱啱試跟你過方法試過, 做完之後小腿肌肉即刻覺得做咗運動, 等我keep住做睇下個效果會點先(雖然小妹對腳本新都唔粗)~thx
( x. x) E) e$ S4 C5 I: y  p  K
作者: fuby    時間: 2011-2-9 02:46

很有心思!! 讓我也試試!!
作者: SCD    時間: 2011-9-25 19:18     標題: 不錯 喔!!

感謝大大提供~~  D# m3 z. c: J- `( Z
滿有幫助的~~
作者: miss1008t    時間: 2012-5-10 01:03

要坚持多久才有效果啊。。不知道自己还有救没。。
作者: FromU    時間: 2012-11-5 20:17

引用:
原帖由 心儀 於 2010-7-15 00:34 發表   0 m7 v8 h0 r/ f
呢句唔好明
5 P1 w* Z' C( F/ l& C用腳抬起似寫字咁由1至20(阿拉伯數字,唔係大寫)
3 C* |( F* t% `2 [3 h
, ]: G) s1 z9 l  h# Q9 W8 Y
) H! p/ o: y6 N8 V) j
佢意思應該係話  平睡時, 把腳提起至L 型 , 再在L 型的動做下,寫數字 ,由1 ~ 20.
作者: 怜怜撕哇    時間: 2013-1-20 20:29

学习啦~~~~~~~~~~~~~~

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0