標題: 學生底裙查詢 [打印本頁]

作者: fatgym    時間: 2010-7-16 12:26     標題: 學生底裙查詢

想問這個款式底裙是否有連身底裙?如有,什麼地方可購入?
1 \* f$ M. m3 F: d4 e事關住區附近商店要不是不知道,就是沒有購入這個款式,說什麼女仔不喜歡粗花邊而無購入此款
/ z1 Z5 W( S( N6 P( ~8 \, X?t=1279254845
7 P2 Q1 K* P; T% P+ `( C- W4 u
8 |( Y- z0 t4 A5 }* d* s6 J2 q[ 本帖最後由 fatgym 於 2010-7-16 12:34 編輯 ]
作者: 校服收藏者    時間: 2010-7-16 14:29

有背心款連身底裙
6 k; s+ Q  I) X4 [: e; o6 }7 F我搵緊吊帶連身底裙
作者: fatgym    時間: 2010-7-16 14:34     標題: 回復 2# 校服收藏者 的帖子

會否有該個款式樣本照片?
3 p( d% D1 G( l1 _  z# }哪兒可購得?
  a+ U8 R1 f# P; T$ O' G我想要的款式係與此相同的粗花邊連身底裙(同一款花邊)
作者: 校服收藏者    時間: 2010-7-16 17:43

睇下我屋企個件係咪先
作者: fatgym    時間: 2010-7-16 18:33     標題: 回復 4# 校服收藏者 的帖子

如果是的,能否拍一張照然後上傳?
作者: 1980718    時間: 2010-7-16 23:33

小妹喜歡穿校裙時不打底!
作者: fatgym    時間: 2010-7-17 08:14

想找到這一款底裙,望有人能幫忙
作者: fatgym    時間: 2010-7-17 12:07

望有經驗的你能夠幫幫忙
作者: gb6576    時間: 2010-7-25 22:21

好像土瓜灣見過, 但唔多清楚actually 在哪了, 如果住得近的話可以過去看看 ^^
作者: 882288    時間: 2010-7-27 01:07

引用:
原帖由 gb6576 於 2010-7-25 22:21 發表   
# v+ D6 J7 G  r8 T6 e好像土瓜灣見過, 但唔多清楚actually 在哪了, 如果住得近的話可以過去看看 ^^
3 ?" o0 @7 q5 q- a好似在上鄉道/下鄉道交界!
作者: rwrw    時間: 2010-8-27 20:17

著打底裙, 若隠若現, 都係另一種風味
作者: eason_ng2000    時間: 2010-9-6 13:56

屋村街市通常有1 N2 X' D" a# h
你住邊區?寶琳見過有
作者: MUI    時間: 2010-9-6 18:00

我以前都有一條,不過比人偷左* h9 v2 d* ~* l& b! C+ B+ e
比我選擇,我唔會再著呢款
% P0 ^% w! V& t* ~因為一黎又要拉到幾上
5 t8 K& M: X( L( m3 C近乎BRA咁高,又搞到唔可以著底衫) h9 U  j9 }5 c" K0 i5 ]4 ~  g
二黎,而家女仔一係著車左底裙既校服再唔係就直接著PE褲
作者: mrxmrx    時間: 2010-9-7 14:32

作者: heyyahey    時間: 2010-9-7 21:35

呢款學生底裙我都好鐘意.
作者: dcch1    時間: 2010-9-7 21:45

引用:
原帖由 fatgym 於 2010-7-16 12:26 發表   
- X4 C8 T; j$ z9 I7 V想問這個款式底裙是否有連身底裙?如有,什麼地方可購入?
+ y# [5 r- ?* ^/ w' ]) P2 |事關住區附近商店要不是不知道,就是沒有購入這個款式,說什麼女仔不喜歡粗花邊而無購入此款& a+ Q$ J( q7 h$ K2 i6 @/ S
?t ...
# {& ?! P) U3 p! @* p$ N( W# o' ~9 p# c3 `  m& e  y+ x; N
呢款裙腳花邊o既連身吊帶底裙同連身背心底裙響北河街出面o既街檔都有得買, 吊帶款o個間賣$28, 背心款o個間賣$25~~
作者: MUI    時間: 2010-9-8 06:37

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-9-7 21:43 發表   " J8 Y) o* R) `$ V) [
6 G' a; Z% }$ _1 `! `* c

2 z  E# E( q# I7 G0 x/ J如果夏季連身裙款唔係好多有車埋底裙o架, 半截裙款o既就部份夏季裙款冇車埋底裙,   f6 \# Y! N. k" X; ~
o依家o的女仔如果唔係學校規定要著底裙o既話, 跟本入面就係就咁bra+P褲就算, 9 h+ q8 `8 M# j+ P2 M
講真, 著條棉質連身底裙+連身校裙真係幾熱o架~~
6 b4 Q7 X  U$ B* Y1 Y
, k! c% v7 T% P& d+ B1 Y睇下咩公司既貨啦
' p4 o. x) O) p; f+ ]5 M' c連身有車底既收藏量係一半半
作者: dcch1    時間: 2010-9-10 23:16

引用:
原帖由 MUI 於 2010-9-8 06:37 發表   
4 r! L; H! p' M9 b0 i% V, R( U  Y7 z" Z4 l5 @' p" \% m8 q0 b

9 N4 y: W% R3 e( a* _4 a# T, ~: U睇下咩公司既貨啦* |9 R% g2 S: a
連身有車底既收藏量係一半半
6 n% u- k1 K( G
0 `  P1 R$ z) g. G( N
其實咩校服公司都會有車底裙o既校服o既, 只係睇o下間學校有冇要求個設計係點o者, 2 o$ ^! Y) H4 M- i
以我有o既校服計啦, 羅莎/豐昌順出品o既校服都有係車連身底裙o既,
/ w- R% }/ C! e$ m1 p- p半截裙款就真係間間都有車底裙款o既校服, 而且通常私校and官津學校冬季o既底裙係全Poly料, 夏季就有o的係棉料啦, 不過唔多, 5 a9 [% I, J! b9 l( e- v
但係大部份都冇車到底裙o既, 呢個我就好肯定呢~~
作者: fatgym    時間: 2010-9-11 16:21

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-9-7 21:45 發表   
5 e2 ^: G, O' g" D
) x  h% t- ~7 I7 t5 h/ h/ f
  C9 z: Q: X) C" W5 P7 J呢款裙腳花邊o既連身吊帶底裙同連身背心底裙響北河街出面o既街檔都有得買, 吊帶款o個間賣$28, 背心款o個間賣$25~~
8 V8 d* o7 G, r  u1 f9 s, z
會否有樣本?因為背心款都可能會有不同款式,可能未必是我要的那款
作者: dcch1    時間: 2010-9-12 20:11

引用:
原帖由 fatgym 於 2010-9-11 16:21 發表   
, h) b! z, V+ l% X
& _; ~( Q& R" J  e2 ~5 i會否有樣本?因為背心款都可能會有不同款式,可能未必是我要的那款
' `( N8 T  t+ }% \
- i3 `. p. P$ K4 l
學生連身底裙o既背心款咪即係平時o的底衫背心o個o的左右各一吋左右粗帶o既款囉, 你唔會諗住學生底裙會有好多種設計or仔連學生底裙都未見過呀?!
1 L( S& o5 @6 p0 z
+ l* P: N5 j6 ~9 O. aSorry, 如果以上回覆你覺得我太寸o既我講聲「對唔住」, 但係有時問之前唔該出o下街望o下先問啦, 如果足不出戶o既就上網search o下啦唔該!!!
作者: 14641    時間: 2010-9-15 22:54

我都想買連身底裙o既背心款...邊個網有
作者: dcch1    時間: 2010-9-15 23:29

引用:
原帖由 14641 於 2010-9-15 22:54 發表   0 {& |3 q! L3 H: u; b# g
我都想買連身底裙o既背心款...邊個網有
& T0 _6 H* j& o0 w" r: T
  ?" J% i, j8 X
出街買啦, 冇人理你, 上網買隨時仲貴過出街買呀!!!
作者: kinomodosakura    時間: 2010-9-15 23:37

觀塘臨時街市有~" L8 A; j! d$ |& g( g
灣仔太源街都好似見過~十多元就有~
作者: MUI    時間: 2010-9-17 18:48

只要有街市就有得賣
1 o% H  p% }- i- I人地唔係時裝,唔會掛係門口比你睇  x( m) C! l) I# U* S1 D. k% s
問下人就會有,不過款一定唔多,但唔會貴得去邊,廿蚊有找
2 M$ e  W6 \8 t8 Y問題係…閣下夠唔夠膽買
作者: dcch1    時間: 2010-9-21 00:17

引用:
原帖由 MUI 於 2010-9-17 18:48 發表   
  k% @+ \6 ~+ q/ @, P只要有街市就有得賣
/ v! C: Z3 v# _. ]# S% m人地唔係時裝,唔會掛係門口比你睇
% I6 I5 R3 c$ g問下人就會有,不過款一定唔多,但唔會貴得去邊,廿蚊有找
( V+ G; C# a$ ~1 w& {8 I; T問題係…閣下夠唔夠膽買
7 A# j3 b' o. q) w7 \
- g3 _9 U2 r/ X2 |* y8 |$ H北角馬寶道o個個排檔係我見過最齊賣連身底裙o既檔口, 其他有賣o既都只係得一.兩款賣, + P4 P7 d, E8 x4 @& \% c1 a
連身底裙$20內未必得, 最平都$25~~
3 _4 d% z3 W/ p4 e街市都未必個個有得賣, 有o的真係淨係賣底衫, 賣襪, 賣爸爸弟弟, 賣恤衫西褲or淨改衫, 7 E$ a+ h* f( Q; I
通常有得賣o既都會show晒出o黎, 入到去你話要咩碼, / A: E" a2 R+ [8 ]1 r0 @" |1 Z
(1. 即係肩至你想底裙去到邊o既長度,
$ b' D& x1 {7 @2. 注意碼數係雙數, 即係32", 34", 36"咁上, 你同人講單數碼數佢一定會問返你係要長o的定短o的,
0 l5 N* N7 U/ y3. 留意買底裙長度要比校服短2-4", 唔會有女仔買底裙同連身校裙一樣咁長, 因為會底裙長過面裙呀)" H; Y7 |; d2 u9 ~
通常佢都唔會問or assume你係幫妹/fd買,
9 n: I# t! K  S' B/ j8 y所以樓主, 之前我覆你係寸o的, 但真係試o下自己出街睇o下同買啦,
& l- {3 g' b  A  P& u雖然我都係今年先自己買第一條底裙(之前買校服o個陣收埋), 但係真係冇問題o架, ' y$ k+ @9 X3 y0 C, c$ q8 p0 X
賣內衣o個o的真係仲「招呼週到」過賣校服o個o的, # }/ y9 F- D# |! j  n  H
而且你見到個賣, 話買咩碼, 佢90%都有貨(我淨係響順寧道第一次買o個陣佢話冇貨),
! I+ P5 m) P" ]要講就係講咁多, 做同唔做就你自己決定啦~~
作者: fatgym    時間: 2010-9-21 17:13

我都有試過出街買,但總買不到自己要的款式- X  I( a4 A9 ?) D0 W. E: H0 q5 }
我想買的背心底裙是如相中粗花邊款,我只買到一條吊帶款,多間店舖都說女生不愛粗花邊款沒入貨,只有幼花邊款
作者: dcch1    時間: 2010-9-22 19:29

引用:
原帖由 fatgym 於 2010-9-21 17:13 發表   . w# n( M" S* L: x. f2 r9 \
我都有試過出街買,但總買不到自己要的款式' V5 l+ ]  @: z; s6 V
我想買的背心底裙是如相中粗花邊款,我只買到一條吊帶款,多間店舖都說女生不愛粗花邊款沒入貨,只有幼花邊款
. S  g2 R' h! C- Z7 u
" n7 q8 |9 t$ i
之前咪話o左俾你知你想要o個張車花邊o既底裙, 北河街有得買囉, 吊帶款同背心款都都有, 你去睇o下啦~~
作者: k68420    時間: 2010-10-3 17:29

引用:
原帖由 dcch1 於 21/9/2010 00:17 發表   0 D  t  ]6 z8 ^: v* a6 b4 U2 T7 n

' k5 O6 \: L. S5 F. d) R
. n" B6 {3 \1 n4 r4 G7 y北角馬寶道o個個排檔係我見過最齊賣連身底裙o既檔口, 其他有賣o既都只係得一.兩款賣, + _- j' c5 J2 d
連身底裙$20內未必得, 最平都$25~~
( ^2 h! W, W) u6 S2 [4 H- I街市都未必個個有得賣, 有o的真係淨係賣底衫, 賣襪, 賣爸爸弟弟, 賣恤衫西褲or淨改衫, ...
# w0 H8 m( B2 O! o2 p" {* q果然係專家, 遲d跟你o既經驗去買
作者: gt0211    時間: 2010-11-5 11:43

不錯不錯~~~~~
作者: frank70009    時間: 2011-4-21 17:35

我都係鍾意吊帶連身款色多d
作者: xup654m3    時間: 2011-5-1 12:44

安全褲!?
" X* K) F# ?3 S2 x5 p9 k3 y! T好長呀!!
作者: 憨鳩    時間: 2011-11-13 15:58

多謝分享~~~~~~~~~~~?
作者: milton1133    時間: 2011-11-14 20:19

挖屋 感覺很有氣質歐><
作者: shaoshaomon    時間: 2012-1-14 11:01

想問問底裙尺碼問題
7 M6 f+ y' z' K7 t9 o# ]# y除了長度之外,還有沒有細分細碼中碼大碼加大碼的
% W$ _& i8 R" Z+ D) N- Q; e7 y如底裙長度需要36寸而腰圍38寸的話,是直接說需要SIZE36寸底裙還是加大碼36寸底裙等等?
1 ]: [/ ~) Q/ L
2 S' D. R3 h0 C9 J* A[ 本帖最後由 shaoshaomon 於 2012-1-14 11:03 編輯 ]
作者: shaoshaomon    時間: 2012-1-14 11:55

至於樓主所說的半身底裙,沙田瀝源邨有看過,連身底裙這款我媽有,但總不能開口問在哪買@@”
作者: kinomodosakura    時間: 2012-4-18 01:28

觀塘臨時街市,灣仔太源街
作者: jacjac    時間: 2012-6-5 01:55

這一款我也有,不過還是比較喜歡吊帶的.
作者: stg12345    時間: 2012-6-11 07:12

底裙校服店沒?
作者: aallen2100    時間: 2012-9-3 22:01

只是一般的襯裙
3 N+ `' n8 r. c7 ?在內衣店都會有賣
0 `2 U/ w3 D& T  h0 p或是一些賣少女兒童服飾店也會有賣$ F' s! O& Q# e1 ]) p
單價不高
! H/ k0 I% q7 H, u$ D多逛逛很多選擇
作者: cesc11    時間: 2014-1-12 11:26

若隠若現, 都係另一種風味
作者: costa2004    時間: 2014-3-10 02:26

我鍾意全身O個種底裙
作者: egbon    時間: 2014-3-28 23:08     標題: 底褲

不穿底裙.更使人興奮.[attach]96149[/attach]
作者: ZOE.HO    時間: 2014-4-4 14:55

家姐牙妹反學刀5洗穿底裙
作者: sophia1234    時間: 2014-4-4 15:26

可是我很喜歡有蕾絲的
作者: ZOE.HO    時間: 2014-4-7 08:40

引用:
原帖由 sophia1234 於 4-4-2014 15:26 發表   
, _. M/ R. m. v7 i( z. M可是我很喜歡有蕾絲的
% l( F3 q: w, c/ l
6 U9 z, ]8 o3 q" `, F2 S$ v
旦系學生未竹著有lance

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0