標題: 著校裙男子女廁偷窺候判 [打印本頁]

作者: Hester@2005    時間: 2010-7-17 20:47     標題: 著校裙男子女廁偷窺候判

8 f/ d7 o0 N8 J4 q
(明報)2010年7月17日 星期六 05:10% a* N; I: K0 g# T7 U
0 i% T  z& B( {- M' J1 v
【明報專訊】機電署技工身穿女學生校服裙及粉紅色胸圍,潛入屯門    一個女公廁偷窺,被女途人揭發報警。他昨日承認在公眾地方作出擾亂秩序行為罪,押後至8月6日判刑,其間等待感化官、社會服務令    、心理及精神報告。: z: K4 ~4 r3 k+ B

8 y  o; A! u; T! S- G8 v1 O+ d求情欠債母患病 受壓才犯案
1 E: R+ Y! P0 A, h! t/ e% l+ w9 h
被告溫偉英(33歲)沒有刑事紀綠。辯方求情指被告月入約1.6萬元,事發時因欠下10幾萬元債務,加上工作競爭大,更擔心長期病患母親的健康,壓力下才犯案;而穿校裙乃為發泄,進入女廁偷窺只是一時衝動,已知錯並感後悔,請求法庭輕判。辯方亦呈上被告及其兄長撰寫的求情信。/ n1 f- {# {/ {
) t9 V# w" \: t. r
案情指出,今年4月17日,一名男途人在屯門澤豐花園附近與友人聊天時,獲女途人驚慌地告知,有一名穿著白色校服裙的男子在附近女公廁內,男途人進入女廁求證後報警,其間他在氣窗內見到被告正在窺視其他廁格,警方後來在被告袋中搜出3套校服裙,更發現被告戴著粉紅色胸圍。

9 c1 e; Y# P  {: j2 g7 v; ]- j* M( y% R% L4 e
又比人影響形象lu-,-
作者: Daisy    時間: 2010-7-17 20:50

又影衰 CD. 龜頭鍘伺候.
作者: ameifule    時間: 2010-7-17 20:52

就是這種人造成社會大眾對cd的誤解
作者: Rainie    時間: 2010-7-17 20:55

點解成日都有呢D變態佬架-.-
作者: BSoD    時間: 2010-7-17 21:12

大檸樂
+ m* Z  a8 E- d+ V1 f- @& E我著左校服裙出街添- g6 H/ N) K" S8 R
繼續著分分鐘奶野
& l$ l; C3 x& O( g雖然我入男廁
作者: ~戀*Angela*~    時間: 2010-7-17 21:25

偷窺就偷窺啦
: L8 }3 s! f% R8 u1 S9 P0 a$ V唔好扮女人好唔好
作者: Hester@2005    時間: 2010-7-17 21:45     標題: 回復 7# ~戀*Angela*~ 的帖子

哈 講得好
作者: Terry220022    時間: 2010-7-17 21:57

影衰哂我地
作者: michelle666    時間: 2010-7-17 22:05

CD本身無罪, 不過偷窺實在抵打
作者: 882288    時間: 2010-7-17 23:13

引用:
原帖由 Hester@2005 於 2010-7-17 20:47 發表   
9 {8 l2 t' J. S" e) C3 h  m- ~% g& K( {3 Z
(明報)2010年7月17日 星期六 05:103 h) A0 `, m. v8 C" @
# h* Y/ w& z+ C; w
【明報專訊】機電署技工身穿女學生校服裙及粉紅色胸圍,潛入屯門    一個女公廁偷窺,被女途人揭發報警。他昨日承認在公眾地方作出擾亂秩序行為罪,押後至8月6日判刑,其間等 ...
3 j1 N; n# Y1 u, C穿女學生校服裙行街街咪算囉!
作者: grilboy    時間: 2010-7-17 23:30

哩個世界真係咩人都有
作者: wolford    時間: 2010-7-17 23:30

呢d人就真係影衰晒cd la
作者: Eva0313    時間: 2010-7-17 23:45

呢d人叫做"cd敗"
作者: pingu142857    時間: 2010-7-18 01:45

http://hk.apple.nextmedia.com/te ... amp;art_id=142496256 k% V) B% ~$ h
  ^2 S" x) V$ i" |8 H4 G) n
蘋果都有報 : j& P* |  g5 G2 y' i0 d  ?' u3 Q
我地為cd正面化前進一步,就係e種人讓我地後退十步,真係可恨可恥可怨可怒可惡可以就x左佢...(別怪我偏激...
作者: BSoD    時間: 2010-7-18 02:13

我聽日都唔知著唔著校服裙出街8 a+ h& }2 a) U
比佢搞單咁既野
作者: ahbee9603    時間: 2010-7-18 02:18

正衰人,cd普及路線圖俾佢搞到停鬼左
作者: xxxg010    時間: 2010-7-18 02:18

thats so sad, why he did that to rune the real cd reputation
作者: phman32    時間: 2010-7-18 11:43

this is not good for us to wear woman or girl cloth
作者: x```櫻花樹下    時間: 2010-7-18 14:52

淨系睇報導手法就知普通人對我地誤解幾深啦~   ~+ Z! b4 G( Q+ B
系原文度話"警方後來在被告袋中搜出3套校服裙,更發現被告戴著粉紅色胸圍。"
& ?  C" t0 H/ W3 B. M. I0 t+ p) y你曾幾何時見過有報導類似"警方後來在被告袋中搜出3套T恤牛仔褲,更發現被告穿著平腳男裝內褲。"咁?....~  ~
5 ^) V, _2 j" O  N- `. ?+ r# O

作者: whatsthat    時間: 2010-7-18 17:13

同埋傳媒就係要將CD突出, 同將佢講到好似變態咁, 先摶到銷量......
! j* @* B. v3 }* S真係多得呢班記者唔小
作者: Saya    時間: 2010-7-18 18:03

引用:
原帖由 x```櫻花樹下 於 2010-7-18 14:52 發表
8 c& B. t$ x% r; x4 u1 h2 \3 s淨系睇報導手法就知普通人對我地誤解幾深啦~   ~3 s1 u$ t& ?" h7 T+ k/ I
系原文度話"警方後來在被告袋中搜出3套校服裙,更發現被告戴著粉紅色胸圍。"
1 U6 N, N, H$ ]. i, |你曾幾何時見過有報導類似"警方後來在被告袋中搜出3套T恤牛仔褲,更發現被告穿著平腳男 ...
; N& g. W8 [4 F# g& r# p9 r+ n

! r9 |+ e' n( b# }- u都係衣服黎啫, 無罪ga, 只係道德判決左先
作者: karen0129lai    時間: 2010-7-19 02:42

算啦...鬼叫我地非主流咩...
作者: Misscarolchan    時間: 2010-7-19 17:02

佢不應偷窺,在家玩自己就好了,何必出外?
作者: ltti    時間: 2010-7-20 09:51

引用:
原帖由 x```櫻花樹下 於 2010-7-18 14:52 發表   * \+ E! \, F" L) t
淨系睇報導手法就知普通人對我地誤解幾深啦~   ~
6 `% M& N7 T3 U# M- C" I系原文度話"警方後來在被告袋中搜出3套校服裙,更發現被告戴著粉紅色胸圍。"
4 ?- ~& y; t0 i% g! K你曾幾何時見過有報導類似"警方後來在被告袋中搜出3套T恤牛仔褲,更發現被告穿著平腳男 ...
/ `. T- K. S; J! S
真係唔平等啊
作者: uniformx    時間: 2010-7-20 14:21

著校服應該返學校[呆]
作者: haruka    時間: 2010-7-20 19:52     標題: 回復 20# x```櫻花樹下 的帖子

最大問題係佢公眾地方作出擾亂秩序.....唔偷窺就冇人理架啦....# D0 @( c- T/ [( W
就算女生望入男廁偷窺都會俾人用同一手法報導,只係呢個比例係少好多好多
作者: absqak    時間: 2010-7-21 03:15

唉... poor ...
作者: asd30312    時間: 2010-7-21 08:13

這會引響大家對我們的看法吧
作者: ltti    時間: 2010-7-21 15:26

very unfair

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0