標題: 短褲與短裙 [打印本頁]

作者: Joe    時間: 2010-7-22 01:35     標題: 短褲與短裙

我自己係著短裙上面覺得好有問題
4 _: U0 u# d$ Z7 o& r. Y2 Z因為平時著開褲都有襠位
2 M% [/ U5 J5 N3 a3 f. E9 R不過裙無
5 n+ F9 D$ m1 k# |我個條仲要係牛仔短裙
) U; ]5 n& S; E; x, }. ?各位姐姐著短裙個時會點調整?
作者: 樂兒    時間: 2010-7-22 01:48

下!一定唔會調整啦!咁先有做女仔既感覺架嘛!係咪先!!
作者: sinson    時間: 2010-7-22 03:41

調整D咩呢=.=我想知
作者: Joe    時間: 2010-7-22 10:30

應該咁講
2 K' Q, g1 Q5 X+ l  l我想話平時褲有個襠位
" ~' z" g. t# I& d0 ]你會好容易知道將條褲"休"到上邊度
0 Q. V. a; E  q4 q* F# v; w! L) q不過裙無既時候
, E3 R- e8 u. a( y$ o  D0 m又點係"休"佢既時候調整到一個岩既位
作者: 校服收藏者    時間: 2010-7-22 11:06

_- @; Y" _- q/ u
你個條腰係咪?
作者: iamonheel    時間: 2010-7-22 11:33

其實半截裙都有咁情況, 主因男女 hip 位同 臀部好唔同7 ?* I1 u6 }* W: u& f* k+ A# v* Z7 g
女人腰幼但patpat大, 一般男人無咁嘅曲綫, 腰hip位差距不大3 u! p( K2 }; k8 I3 t7 F
所以男人著女裝半截裙, '休'高啲'休'底啲, 都好似ok' E1 U0 y6 V5 r; C* S  Y
如果比女人著, 腰圍啱, 又fit腰身最幼部份, 就唔會走上走落6 j4 u3 p6 U) w, D# w% I% E
OK? 照計當著褲咁, 盤骨上少少就OK, 但行吓座吓, 好容易會縮咗上去, 走晒光
作者: daisy7150ab    時間: 2010-7-22 12:56

穿緊身熱褲,因JJ會讓前面看起來凸凸的;只能A字裙或蛋糕裙囉
作者: Terry220022    時間: 2010-7-22 14:08

大概喺pat pat上少少年啦
作者: kevin428    時間: 2010-7-22 21:35

蓬蓬裙應該也比較能遮掩腰圍或其他部位6 b! v* F1 j7 X1 f3 I( m
均碼穿不下的話
% S% A0 p, p) U% o! Z- S2 k則可以考慮鬆緊帶腰身的裙裙
; |% u3 N, H+ |. x2 S或許彈性較大的布料
作者: crazyguy169    時間: 2010-7-22 23:20

裙都有高低腰嘛...
作者: butterflies    時間: 2010-7-23 19:45

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-7-22 11:33 發表   4 v3 i& W( N1 x, A/ v; v$ b% a  Y
其實半截裙都有咁情況, 主因男女 hip 位同 臀部好唔同. O: F5 V( ], {; G! F0 c; |1 E
女人腰幼但patpat大, 一般男人無咁嘅曲綫, 腰hip位差距不大) r; V" F) P  @% [
所以男人著女裝半截裙, '休'高啲'休'底啲, 都好似ok
2 r8 m# p  e& z8 ^( K# c如果比女人著, 腰圍 ...
/ e+ w: _; ~8 j4 v* l

( r& p5 _9 B8 S' J7 h) ~0 ^2 Z+ y+ k
我自己會再照照鏡,睇下後邊有無露底,

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0