標題: [問題] 唔知著幾多號鞋... [打印本頁]

作者: wongkt    時間: 2010-7-23 16:10     標題: [問題] 唔知著幾多號鞋...

我自己平時著開一對adidas男裝波鞋既...
( i3 {2 M, E: A, K寫就寫係US 9, JP 270
% n. t$ D, r- W( A. P: `如果唔著襪就咁穿落去都有手指位剩既
* [$ b1 p( y2 d( T4 F, f0 H2 {會唔會著唔到43號女裝鞋呢?
$ f8 E  N8 y( K) u' }我驚會好難買到鞋...
作者: plane169    時間: 2010-7-23 16:56

你43號女裝鞋一定著得到, 可能42或41都得
作者: wongkt    時間: 2010-7-23 17:30

引用:
原帖由 plane169 於 2010-7-23 16:56 發表   : z6 B2 l- @5 {# `) ?; n# }( q; R
你43號女裝鞋一定著得到, 可能42或41都得
( C" u, N# u; I6 m
41 42都得?!
作者: adam5354    時間: 2010-7-23 17:58

希望幫到妳!
5 i/ s% f) B/ U( u/ Y9 S[attach]44502[/attach]
作者: Terry220022    時間: 2010-7-23 18:12     標題: 回復 1# wongkt 的帖子

我都係US 9呀, 我試過買過1對39號嘅12cm踭高桶boot都著得落(加絲襪), 所以唔使驚ar~
- o: P9 P! Z- q& X  c如果想安全啲嘅可以買40號, 咁就應該冇問題喇~
作者: 心儀    時間: 2010-7-23 19:05

上次咪有話你知囉+ _( q6 v5 R2 ?! D* e
唔信我
6 R" [1 L' }. U: d
作者: wongkt    時間: 2010-7-23 19:11

引用:
原帖由 adam5354 於 2010-7-23 17:58 發表   
& n1 _9 s8 _# Q希望幫到妳!& l- a  s+ u3 ?9 U) \/ W1 v
. W- o& p# e# t( ^
咁我咪即係要44號?
作者: wolford    時間: 2010-7-23 19:29

正常男US9 等於 JP26.5 等於 EUR42, 我都著開呢個碼, 視乎鞋款, 我著41-43都得, 不過唔同舖唔同計法, 我今日去zara 買了兩對41 高跟鞋, 水牌寫就對返JP27, 不過佢d 鞋偏細, 買兩對都係岩岩好著到, 所以買鞋最好試下先
作者: ameifule    時間: 2010-7-23 23:35

引用:
原帖由 adam5354 於 2010-7-23 17:58 發表   - R2 W( N' [( l# a& O. s+ l/ @# m8 n
希望幫到妳!2 s$ F' K( g( |* w
. H4 v4 k  c0 ?( N
我才想到有這麼一個表可以對照,就有人貼出來了,9 j5 `  s0 U) f" m& {
我穿39

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0