標題: CD或男兒身去買女裝? [打印本頁]

作者: kr_12    時間: 2010-7-27 18:44     標題: CD或男兒身去買女裝?

想請問各位去買女裝外卅內衣時,你地係CD左後去買或是男仔身去買架呢?
$ U8 p* V' d) T
  J% Y3 w6 y8 y( c7 m1 s- L若CD左,又有冇人發覺?
$ U* d1 }$ T  P
, w1 u5 ]# `: u( d) K% A2 p咁大家有否試過以男仔身拎女裝入試身室試呢?
4 P$ N- G  B2 W/ ^
! t3 ?) W  [1 Bthanks ^^ 3 \7 h% `8 Y6 _/ _

( s) Y4 |5 e9 Z% \% Y[ 本帖最後由 kr_12 於 2010-7-27 23:49 編輯 ]
作者: Terry220022    時間: 2010-7-27 18:56

兩樣都有, 睇下咩場合同地方啦
作者: kr_12    時間: 2010-7-27 19:08

引用:
原帖由 Terry220022 於 2010-7-27 18:56 發表   4 f5 Q* i. h; P" m- `; ~
兩樣都有, 睇下咩場合同地方啦
0 ]% B+ O2 N( U) y
8 U" u7 O$ j- N' c1 T- v+ F) F咁在咩場合你會以男卅女打扮去買野呢?
作者: kevin428    時間: 2010-7-27 19:20

男生也可以買(女性)內衣吧
0 a1 \4 Z0 j9 S: x: s怎麼你們好像都感覺很困難一樣???
+ `1 Z# ?, `9 Z  W( r, P3 w
作者: kr_12    時間: 2010-7-27 19:21

引用:
原帖由 kevin428 於 2010-7-27 19:20 發表   
: x  P. W) e* I男生也可以買(女性)內衣吧6 p* k* z$ G# ?
怎麼你們好像都感覺很困難一樣???- I8 M& o! F* c9 `
; _, T1 Y1 `1 W1 p
! X  T" Z) D. X' E" o8 x只是好奇一問而已..
5 e5 g3 S- H7 q, `- }/ H1 I我自己當然試過男兒身去買,不過感覺若CD比較好。0 p3 N0 x( ~4 D$ ~( D$ T( _  K8 J
我唔識化妝,所以想問問有冇人CD去,了解下
作者: Terry220022    時間: 2010-7-27 20:07     標題: 回復 3# kr_12 的帖子

有時如果買內衣嘅話就會著女裝(cd)去買, 如果買襪呀, 鞋呀或者買衫都多數會著男裝去買
作者: czcz94    時間: 2010-7-27 20:37

我想cd去買女裝既衫  不過依家冇咩錢-___-
作者: roytsui_2020    時間: 2010-7-27 20:48

其實男女都得 = w =
: {( [5 m, u, s看你在意否
作者: ameifule    時間: 2010-7-27 23:26

我都用男裝去買,男生也可以買女內衣啊,說送女友就行了,- {0 ^! @8 \5 H1 S5 D7 N
如果cd去,被看穿反而麻煩
作者: kr_12    時間: 2010-7-27 23:47

引用:
原帖由 ameifule 於 2010-7-27 23:26 發表   
7 N- [$ O! d& x- h我都用男裝去買,男生也可以買女內衣啊,說送女友就行了,5 J. H/ q# l$ _4 n
0 Z. l9 P. f; {! w. S; m. m3 ^
1 X* n# [( h2 E; U嗯..你也說得對呀!
作者: kr_12    時間: 2010-7-27 23:49

咁大家有否試過以男仔身拎女裝入試身室試呢?
作者: CECI    時間: 2010-7-28 01:41

我成日都係男裝去ga啦! 由其係H&M添! 跟本d Sales 唔會理你! 如果其他舖頭試就會去d相熟而知我係一名CD的舖頭試! 而家好多舖頭其實都唔太介意招呼CD的! 由其係"王祖南"出現後,我0地更加受惠了! ^^
作者: CECI    時間: 2010-7-28 01:50

引用:
原帖由 ameifule 於 2010-7-27 23:26 發表   
: Z" m* a9 u" C, B+ r( {5 M我都用男裝去買,男生也可以買女內衣啊,說送女友就行了,# o( E% J# T- I+ L# b+ E
0 Q( [% d$ u! Y
( G# ?0 i, B) _- z5 N( z7 w4 i& ]% Rameifule姐, 其實我大多數會去中環利源東街果度買, 一來有得試, 二來佢地見慣CD客! 所以我都係男裝入去試Bra! 冇問題ga!心理關口而已! 其實實際情況唔影響別人便可, 我意思係揀最少客在鋪內, 始終中國人唔係好似日本人咁開通, 令人側目影響人生意就過意不去了!^^
作者: ameifule    時間: 2010-7-28 02:11

引用:
原帖由 CECI 於 2010-7-28 01:50 發表     T1 Y8 ?  [+ X. S% Z$ J) m
) X' r. {7 c0 O6 ~" N- v4 X) w3 `

( t1 k; F4 G/ _, I5 Y; Rameifule姐, 其實我大多數會去中環利源東街果度買, 一來有得試, 二來佢地見慣CD客! 所以我都係男裝入去試Bra! 冇問題ga!心理關口而已! 其實實際情況唔影響別人便可, 我意思係揀最少客在鋪內, 始終中國人唔係好似 ...
7 A. ]8 e/ l& r' J: ]. z! [0 ?8 h
如果我能知道台灣有哪家店歡迎cd的(或不介意cd上門的),我也會去的,
作者: ibm.jp    時間: 2010-7-28 11:24

我都係以男兒身去買
4 ~  |: I9 v" _, n! h話送比女朋友咪得囉,最緊要講得岩個size就得喇) l! A6 k% L: ]; s, s) T" z

& d" D5 ?( H# Q1 F最多咪補多句 [萬一唔岩size 可唔可以囉黎換size or 其他款] 咁就ok喇
作者: wadee    時間: 2010-7-28 11:29

我都是男裝時去買 . s% C1 p. i" m0 `0 d
試身都是
, q2 W5 l  L7 j8 w冇咩問題
9 ?1 a6 _, s( t. J女裝去試她們可能有奇異眼光8 ^3 y' _/ Z6 p$ J  r! P5 D& z
男裝去試她們可能覺得新奇 " s3 n) a0 J" Q; H/ n2 G  h! \5 ]
還會給你意見
作者: CECI    時間: 2010-7-28 12:33

引用:
原帖由 wadee 於 2010-7-28 11:29 發表   / M$ b) n# \, _0 E$ y1 W& R& n
我都是男裝時去買
; K9 R+ ^- X; m$ ^試身都是" h# h9 t* \+ s
冇咩問題
* `, z" d3 M. Y  Q, x. g; ]女裝去試她們可能有奇異眼光
! R; }" ?- K4 F  N' ?  K% R男裝去試她們可能覺得新奇
3 H) x; ?- r& f/ v還會給你意見
: i" e+ E+ t% Q$ C
# l  X" {5 Q8 q, f8 A
是啊! 絕對認同!
作者: Eva0313    時間: 2010-7-28 15:34

cd去買衫隨時弄巧反拙!男裝去試雖然未必有得試,不過至少比較難比人覺得係變態
作者: crazyguy169    時間: 2010-7-28 16:06

去買女裝外卅內衣時,是男仔身去買  {8 h* V: r- e) d# ^3 n! }
又未試過以男仔身拎女裝入試身室試...  2 M' p7 g! Q/ h$ g( q5 v- f5 u. J
有冇姊妹可以分享下經驗呢?
作者: kr_12    時間: 2010-7-28 16:47

引用:
原帖由 crazyguy169 於 2010-7-28 16:06 發表   
) x. {) t0 S! b/ n2 `4 O去買女裝外卅內衣時,是男仔身去買
  D, D) J- _/ z. E; o* h9 ~又未試過以男仔身拎女裝入試身室試...  # ^" S& y! N7 H5 V1 G
有冇姊妹可以分享下經驗呢?
; R4 m' X6 ~( Z) D" a0 [$ {4 K, _! b
1 ?9 @6 i9 `$ |6 v$ l! P' i3 a. R雖然post係我開卅提出,不過我都有少少經驗既..
5 q. j) A9 L/ [9 z$ k" ]8 N, A6 V' O6 A; q1 i
啲大公司多數話至多只可拎3件衫去試身室(如H&M,UNIQLO,而Esprit outlet就5件max),通常我會拿幾件女裝,再夾1件男裝(如牛仔褲)咁拎去男試身室。
$ x' q; H/ B& K# K" W9 `: Z, _3 G) w) N) Z
不過就唔好拎埋衫架入去,你揀衫時只拎件衫。因你在更衣室門口佢地多數會替你拆衣架比你試,你唔想比人知你拎左女裝的話,你只係手拿幾件衫,同佢講你拿左多少件,佢就會比你入去而唔會check你拎左多少件。若唔拎衫架入去,你甚至乎可全部係女裝咁拎入去都得,反正唔會check你。
作者: sinson    時間: 2010-7-28 18:25     標題: 回復 12# CECI 的帖子

真係多得王先生=___=但我覺得都唔一定易買左。始終人地係扮野同有人幫佢買=.=$ I0 p/ K1 F  c: g& ^( E
只要大擔出手就可以。
作者: CECI    時間: 2010-7-29 01:05

引用:
原帖由 kr_12 於 2010-7-28 16:47 發表   & Y+ C9 \; ?  m( U. R6 r, k
5 ?5 p; k4 U$ t4 |% K

7 @  k. ]5 _  V! s: T4 O9 y雖然post係我開卅提出,不過我都有少少經驗既..' q4 \1 s! B5 F) h! W  A( U9 O
9 Y- n$ A% }3 ]; Z: w0 E
啲大公司多數話至多只可拎3件衫去試身室(如H&M,UNIQLO,而Esprit outlet就5件max),通常我會拿幾件女裝,再夾1件男裝(如牛仔褲)咁拎去男試身室。
/ z  X1 p3 }& Q1 Z! H ...
, \1 s4 l) k4 p/ @) m, z0 [9 y2 U3 h) y' X
完全同意! 反而MAPLE我未試過去買0野! 唔知有冇姊妹們有經驗呢?
作者: xup654m3    時間: 2010-7-29 03:22

我都男兒身去買!!5 P' F! z3 I. {: S& {0 v
一開始會害怕~甚至心跳一百多!!雙手發抖...很羞!!
9 n" z, t) W6 T3 ?, w2 Z所謂~熟能生巧....- H7 [& k; }8 J
5 o* }% w2 Q) a) l
後來我都很大方的直接去買~+ Q! T. d8 |# b4 a: H  ?
別人異樣眼光~那又如何?!
! b! L! P4 O- m& I9 O. d我花錢~你賺錢...有何不對?!
作者: jacky123456    時間: 2010-7-29 03:26

i never try before!!
作者: kr_12    時間: 2010-7-29 10:41

有冇人以男身份試過去G2000 / Mango / 其他小型女裝店買女裝?
作者: iamonheel    時間: 2010-7-29 11:31

引用:
原帖由 xup654m3 於 2010-7-29 03:22 發表   1 P2 Z: r3 M/ @9 J" Z0 C
我都男兒身去買!!" ~7 `5 N" ]7 @
一開始會害怕~甚至心跳一百多!!雙手發抖...很羞!!
2 z" p- p; H) B所謂~熟能生巧..... p9 Y! r( B( j6 k
& R' x* p  \  v5 q# y# o/ z
後來我都很大方的直接去買~8 m# O- q8 D$ |3 w
別人異樣眼光~那又如何?!3 K! T0 }+ M5 F3 A5 d
我花錢~你賺錢...有何不對?!
- J8 A' v9 H( c4 U, w9 K/ c% n" w% |1 E8 ]+ o9 u# I# i
"心跳一百多!!雙手發抖" <- 呢啲感覺先最超超超正, 好似同女神表白咁, It is better than sex!!!
作者: iamonheel    時間: 2010-7-29 11:44

引用:
原帖由 kr_12 於 2010-7-29 10:41 發表   
( O. e  \8 `6 T$ |0 g有冇人以男身份試過去G2000 / Mango / 其他小型女裝店買女裝?
' B4 m1 ^) X( ]+ x; G& u/ Q7 I. G, h$ l2 X
去過 H&M, uniqlo,  Mango, Viola 呢啲買便服同 OL suits
& K; q) g2 F+ p; s# }, ]G2000 未去過, 有網友話臨收工時段, 人少啲會入去試OL suits, OL 裙, 啲sales 都無問題. v6 J; z7 B! e% e# M
千期唔好以為自己好索 , 著住條裙行出去舖面 , 應該無問題嘅 ; `) y% E+ G( S) o# m

9 Z- ~2 Q7 w9 ?# R6 x& ?" N0 i; K近來愛日本嘢, 就去CWB東角laforet, 金百利,旺角家樂商場啲boutique仔, 唔知幾好招呼
作者: crazyguy169    時間: 2010-7-30 19:34

[quote]原帖由 kr_12 於 2010-7-28 16:47 發表9 H: P' ^7 W7 c5 E1 S
雖然post係我開卅提出,不過我都有少少經驗既..
0 j4 G, {* E, L
作者: kr_12    時間: 2010-7-31 00:18

引用:
原帖由 crazyguy169 於 2010-7-30 19:34 發表   & R8 z9 }0 O. x  T' E
[quote]原帖由 kr_12 於 2010-7-28 16:47 發表8 [1 \7 Y3 L  R* W0 Y  _
雖然post係我開卅提出,不過我都有少少經驗既..
: w  ]6 q( q+ F
/ @7 b' R: p% f' i  L  ]. {. t
..............????!!
作者: joey221    時間: 2010-7-31 09:53

小妹去百利買衣裙有這樣的真故事
3 a" D# |4 E# M- c1 I. Shttp://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=13012&highlight=
作者: kr_12    時間: 2010-7-31 10:24

引用:
原帖由 joey221 於 2010-7-31 09:53 發表   7 m, n# k! h, W1 O: L5 P3 d3 q1 A
小妹去百利買衣裙有這樣的真故事
, p8 B( `( k) n& r* Z$ F$ Rhttp://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=13012&highlight=
' [& g; r$ _0 [0 ]) g0 d5 }' Q
, g! ~' y% U" ~  W
您不滿足訪問這個版塊所需的條件。, G8 r7 k+ W7 f+ M/ c& h
   訪問條件: CD點數 > 10# S7 W/ ?' x$ e+ O
   您的信息: CD點數 = 2   
" U8 o& Q- ]7 Z) W& c" S2 `+ H6 l% }# l

作者: CECI    時間: 2010-7-31 15:40

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-7-29 11:44 發表   2 a. P; N1 }  T& O* ^' y
* n% m' D0 |9 a

. H+ W( S! ~+ M去過 H&M, uniqlo,  Mango, Viola 呢啲買便服同 OL suits
/ ?! E& ]  Y- p" ^1 z( I+ CG2000 未去過, 有網友話臨收工時段, 人少啲會入去試OL suits, OL 裙, 啲sales 都無問題
# y4 H, y( c- \# a8 H  s千期唔好以為自己好索 , 著住條裙行出 ...
/ m; E* F9 e2 H% x3 T. I8 ^% V
4 Y! X% B" X5 Y" e
Heel姐, 請問你到CWB東角laforet, 金百利等買野, 那裡的店舖有試身室嗎? 買的貨品是否種類很多呢? 行街街下次老友我好唔好呀? 你知我住邊ga啦!
作者: glock18    時間: 2010-8-1 18:10

我就唔好夠膽 cd 出街
作者: ahbee9603    時間: 2010-8-1 19:27

引用:
原帖由 kr_12 於 2010-7-27 18:44 發表   5 X$ F9 N( V* O5 z. i
想請問各位去買女裝外卅內衣時,你地係CD左後去買或是男仔身去買架呢?
, Y" j- `0 P6 R" b8 T* K& H$ i3 U* K- @
若CD左,又有冇人發覺?" P9 v1 H+ R  z

5 a' @' y/ t* T; E, j咁大家有否試過以男仔身拎女裝入試身室試呢?
6 @4 k6 a6 Z/ i& R. K; w; r( n
' e3 E, o! [; F# H6 E  cthanks ^^
0 q% Z- o3 R8 }: W7 o" `4 E# S  P2 Y( F: u
我反而唔想cd去買既原因係我唔會比機會人話我干犯行為不檢,而且而家好多人接受男仔買女人野,仍地寧願知都唔想見到,但生意既事有錢就要做,就係咁簡單
作者: cityd01342118d    時間: 2010-8-1 20:29

I only wear man'wear to buy cloth to cd.....
作者: kr_12    時間: 2010-8-1 23:03

咁你地會唔會平時都照著女裝出街,只不過係女裝t-shirt + 褲等等?
作者: iamonheel    時間: 2010-8-1 23:23

引用:
原帖由 CECI 於 2010-7-31 15:40 發表   6 m5 @* V; V& W$ J5 p/ U5 q4 H

! _+ E2 Q3 l  U2 j' X/ L. Z9 `. a1 e5 L
Heel姐, 請問你到CWB東角laforet, 金百利等買野, 那裡的店舖有試身室嗎? 買的貨品是否種類很多呢? 行街街下次老友我好唔好呀? 你知我住邊ga啦!
  Q% P4 U1 U  R" M- {
% s2 C! h) Q% m' z% Q  c  i
啲boutique仔唔一定有fitting room 㗎, 有我都唔會開口要試. 依家唔少女裝free size或只分大中小碼, ' W+ P& D  V# R. [# w; G0 P4 i% p% C

2 ~7 V/ }. V1 V1 P所以好多boutique仔唔預客試, 除非緞質裙,禮服, suits 呢啲無彈性嘅質料造嘅衫喇.
8 y' s- ^# e$ ]5 p2 S2 \, M& O2 H1 J$ f/ [9 D
欄街我好隨意, 星期六多行CWB, 睇吓有無機會喇.
作者: silkypanties    時間: 2010-8-21 13:58

引用:
原帖由 CECI 於 2010-7-28 01:50 AM 發表   2 Z- f& S! Z1 x, b

5 f6 H  J& I& k( F- J5 s/ N0 Y
1 ?) g  p: F& ~* L) bameifule姐, 其實我大多數會去中環利源東街果度買, 一來有得試, 二來佢地見慣CD客! 所以我都係男裝入去試Bra! 冇問題ga!心理關口而已! 其實實際情況唔影響別人便可, 我意思係揀最少客在鋪內, 始終中國人唔係好似 ...
" ]. M( o) s( E% [+ T* t

; ~3 l0 j* j% K0 a2 W$ PCeci 姐, 有無地址提供呀? PM我丫 Thx
作者: Katherine~baby    時間: 2010-8-22 13:10

我通常上網訂炸..
作者: silkypanties    時間: 2010-8-24 14:23

引用:
原帖由 joey221 於 2010-7-31 09:53 AM 發表   5 {5 e3 d3 }  W! ^' p
小妹去百利買衣裙有這樣的真故事2 `6 z9 r/ ?9 ^/ O+ b( h/ Q, k
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=13012&highlight=
1 f& l9 C. u; ?
您無權進行當前操作,這可能因以下原因之一造成' o5 Q6 s2 \+ b* H; Y/ H" }' x) g% ?
2 H0 Z  x  {2 f
您不滿足訪問這個版塊所需的條件。
" u( t" \2 \; O% s% i   訪問條件: CD點數 > 10
" W: u! R6 V. C" O* p1 I: @   您的信息: CD點數 = 2
作者: Nikkibabe    時間: 2010-9-1 00:45

男裝. 有什麼問題. 總之你要有錢比便沒人理你的.
作者: lastphonx    時間: 2011-1-26 11:15

睇完買,比錢,無人話你* ?; n9 i" Z- c; j

2 _$ x! p5 ]& D, Q但睇完之後唔arm,怕唔怕人地會點睇你?
作者: BETTY    時間: 2011-1-27 11:58

我時常都一個人去Maple睇衫,冇人理你的,睇中俾錢,不合心就走人5 l; U5 V8 r0 t
其實男性去買女裝好平常!
作者: okzz2001    時間: 2011-1-27 11:59

直接去買就好 人家會已為你幫人買的
作者: okzz2001    時間: 2011-1-27 12:01

有道理ㄟ 哈哈
作者: kinomodosakura    時間: 2011-2-4 19:52

引用:
原帖由 CECI 於 2010-7-29 01:05 發表   
( T: Z6 k9 Z( D! G' t
9 b  ]- U7 U4 c2 U- W+ e! T4 P' Q2 c4 a9 p! R3 z
完全同意! 反而MAPLE我未試過去買0野! 唔知有冇姊妹們有經驗呢?
0 H  ?9 d6 Y2 W5 [我有去過買~基本上冇咩特別~. ~3 D6 N. J0 R# o
但IN FASHION 反而去過試裙~因為果晚比較夜~地點係中環果間...好似得一間..
. f( Y% }" A* m有D細鋪都試過...主要係男裝去買~但唔怕醜既話直接同SALES 講自己著就可以~5 ?, O& ?+ c! Y) L( F* p9 H7 p, r
而家好多SALES 都接受到~
作者: alexwong    時間: 2011-2-11 23:12

淡定D就ok了+ h' o- G. j7 F! [) X
正常冇咩人會注意
作者: mandylieu    時間: 2011-3-6 01:16

我就唔敢著女裝去買啦
作者: misslady    時間: 2011-3-6 01:17

I always in male dress to buy female cloth...
作者: thomas813    時間: 2011-3-6 01:22

Is seems to be both ok!!!
作者: 702680    時間: 2012-10-15 23:57

大方D,淡定D就冇事架啦。我E家逢系買女裝果時,心裡面想住買俾girlfriend就得la
作者: kkmonster    時間: 2012-10-16 13:37

試過以男仔身拎女裝入試身室試
" B9 `4 D3 a% b, y. Rno problem
作者: sophieip    時間: 2012-10-28 13:33

除內衣, 其他都會以男兒身去買。
作者: anglelababy    時間: 2012-11-4 23:07

今日我真係學到好多野
作者: 1388    時間: 2012-11-10 01:05     標題: 回復 12# CECI 的帖子

咁真係要多謝祖藍兄3 q& v& N& t5 m3 O+ [
美化左CD
作者: panda741    時間: 2012-11-10 01:12

你地都好勇敢-   - 我仲未做到
作者: AHRIS319    時間: 2012-11-17 22:40

網購還是方便 但是有時7-11店員會看= =
作者: awdrg123    時間: 2012-11-17 23:31

作者: seifuku    時間: 2012-11-17 23:31

always男仔身~~~~
作者: sukicdhk    時間: 2013-2-11 23:51

大家好大膽,我就吾夠膽自己去買啦
作者: NikkyC    時間: 2013-3-7 22:57

Learn a lot of things from all of you.
作者: grnail2010    時間: 2013-3-12 14:56

CD ofcourse!
作者: 妙萍    時間: 2013-3-30 01:51

從前用男裝,買多幾次,個人感到很平常,再無緊緊張張的了,近兩年自己完全女裝生活,買衫、裙、胸圍?!當然女裝la。
作者: happy2u    時間: 2013-4-16 15:33

男仔身去買!不會試,所以有時買回來不合身!
作者: fung2006    時間: 2013-4-16 20:20

應該都係以男生身份去買了,
  ~% }8 f9 L: V+ ?始終有D衣服知識如果唔識的話,
- I8 \  D$ h- I6 @* x就被人睇穿,比起扮識,不如有唔明就問更好
作者: johnna    時間: 2013-8-6 20:21

男兒身去買女裝
作者: tkglobe    時間: 2013-8-6 20:53

我多數男裝去買, 有得試就試, 如果試身室冇鏡, 有時會試出舖面, D sales 都冇乜野, 仲幫我襯下衫, 要改就幫我度身) U7 d7 x7 e/ I1 C8 T* e
多數去 G2000/Mastina/Kate/Bread and butter/b+ab等連鎖鋪  d" K, ?! ]( V/ o' s
有時會去 H&M/ZARA/Forever 21 試下衫
作者: EarlyLight    時間: 2013-8-20 01:23

當然男裝,唔系一開聲就穿煲
作者: anthony3779    時間: 2013-8-20 02:01

作者: 特雷拉    時間: 2013-8-20 06:22

我穿男裝女裝都一樣會去買喔~
作者: peterxx    時間: 2013-8-20 10:15

其實冇話要CD才買到女裝, 只是你想不想CD出街. 男買女裝也不需要話講D咩, 就算買BRA 咁都係話要買咁就得.
4 S/ i$ C5 S* u  T) V" _3 r( H人地都係認為一係你買俾女性朋友, 一係你買來CD姐. 所以冇分別
作者: 芷桐    時間: 2014-9-4 02:32

每次都係男身去買,不過都係去樓上舖,怕撞到熟人
作者: osq77391    時間: 2014-9-4 03:18

我會用電話影幾幅相一路行一路扮睇好似冇咁突兀+ F. \. Q  X4 M% A8 [, F+ C- Y
同埋女友身型差不多所以都不用試
作者: gloriacute    時間: 2015-10-3 08:59

十分好的分享, 還有其他買衫經歷嗎?
作者: 一個人    時間: 2015-10-19 00:10

5 X! k1 u8 x* x6 h9 T  u
- c/ [2 d6 H$ o+ u3 O' B我唔敢去買女裝.........
作者: tracy4    時間: 2015-10-29 20:28

從來也是穿男裝買女裝
, `0 }; e% {% ]一切自然,唔洗怕比人望WO
作者: benny200711    時間: 2015-12-10 18:54

試過出旺角買旗袍,. j9 d8 q) r% f. g/ @
嗰位店員小姐不斷追買咁大件衫想送比邊個?
作者: 詹析坱    時間: 2015-12-18 16:01

去店裡買內衣褲,絲襪,高跟鞋,衣服回家穿。
作者: hazelwong    時間: 2017-1-14 03:29

我比較多係男裝買衫~
作者: athl27    時間: 2018-5-1 00:19

反而想知, 其實連鎖店你男裝去試女裝會唔會俾你試? 之前會去下Bread n Butter, 係呢期冇乜啱款先冇入去(佢D衫我只能穿冇袖款), 但都只係買唔敢試# |  T" I4 n* @/ z- [/ X) B
有傳剛剛有個陀衰家的死肥仔被各連鎖店列入黑名單, 大家去試衫買衫又有冇影響.9 M8 c. J$ f' C! }
0 B4 i5 ~5 }$ z' t; n
作者: sec2x    時間: 2018-5-1 02:23

引用:
原帖由 athl27 於 2018-5-1 00:19 發表   
$ d2 h# Y3 P$ u反而想知, 其實連鎖店你男裝去試女裝會唔會俾你試? 之前會去下Bread n Butter, 係呢期冇乜啱款先冇入去(佢D衫我只能穿冇袖款), 但都只係買唔敢試
( C: M, z, w7 [' s有傳剛剛有個陀衰家的死肥仔被各連鎖店列入黑名單, 大家去試衫 ...
6 P% I% }7 @) E1 a. b. B7 k7 m, F
諗起某位經常係度post fitting room selfie既會員...' C3 _% D" P  P% @8 N
+ c5 a0 Y) p: @: ~7 E
我覺得要求人尊重, 大家同時都明白店員難處 (as long as唔係好無理取鬧+西晒面咁
3 y( O- [8 N' m盡量對人都有禮貌就好了
作者: hongwohse    時間: 2018-5-1 18:57

巴士佬???
作者: athl27    時間: 2018-5-3 02:10

引用:
原帖由 hongwohse 於 2018-5-1 18:57 發表   4 x" Z# D* V7 G( X" D
巴士佬???
+ B' L/ O; _! l+ ?2 @( o* v7 q
某巴膠呢......專門在連鎖店試身室自拍兼打乜乜,試完不買

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0