標題: 動漫節買cosplay衫作戰完全大失敗 [打印本頁]

作者: sinson    時間: 2010-8-3 00:35     標題: 動漫節買cosplay衫作戰完全大失敗

每年動漫節都會有灘檔賣cosplay衫。我覺得亦係好時機,雖然有D款品質重差過X記校服
2 {7 ~8 z7 _6 L* x" ^$ l6 r  ^/ Q% k4 R! P5 ~
但估唔到去到話同我差唔多身形既,我重拎埋上身度。返到去試就因為佢條拉鏈開得一半。完全著唔落=.=
) w! x" b: N7 [( {2 e' Y4 [8 [2 u% s2 y9 v
都唔知拎唔拎番去換好.....入場費其次,但係咁多人面前下......
作者: pingu142857    時間: 2010-8-3 01:12

你買左邊套cos??: D) M) w" C. ]# f
好有興趣知....
作者: Hester@2005    時間: 2010-8-3 04:41

有冇圖post上番
2 e  p6 J/ i/ }" X' e話5定會有人有興趣
作者: 心儀    時間: 2010-8-3 09:59

引用:
原帖由 sinson 於 2010-8-3 00:35 發表     A9 _( `: T$ [$ B4 Z
每年動漫節都會有灘檔賣cosplay衫。我覺得亦係好時機,雖然有D款品質重差過X記校服
, {4 b8 X5 c! t& B- W; ~
* h( R5 a2 w% v7 L" g4 a& l7 v但估唔到去到話同我差唔多身形既,我重拎埋上身度。返到去試就因為佢條拉鏈開得一半。完全著唔落=.=2 ?% L) G1 n; x/ b3 \

9 m% L0 }7 J# E8 F* n都唔知拎唔拎番去換好.. ...
! o- Y7 h' D& v  {. y1 n
果D質素同手工都唔會好得去邊啦
2 N* e  o5 X( ]& k# _7 ZFOR女仔男仔著一定唔多唔少有D問題
0 x% S$ C( m3 ?我試得多QQ
作者: Shurato    時間: 2010-8-3 13:06

正常cosplayer都唔會在那裡買, size一定唔合身, + \. ?# e$ J# a  V* O' H. }9 @; K( n
要合身一定要度身訂造~~( W, T: N' m5 b  s( Z: ~2 }9 e4 D, K2 f
就算買了都不要即場穿, 費事被人說是"衣架"~~!!!!
作者: sinson    時間: 2010-8-3 17:17

但今日係最後一日-.-唔拎番去換就變垃圾-.-
* E% k7 y. p6 n7 ~& `
% H- k/ U! o/ [/ Z! S3 }因為我都算個子小,我諗亦無其他人岩著-.-$ j4 p: g9 M9 z5 H: c
$ w+ J7 x) R! A* s) ^$ v+ R) x; E' F
胸:34
作者: sinson    時間: 2010-8-3 17:21     標題: 回復 4# 心儀 的帖子

我都知-.-但訂造又貴,又唔知邊間可以訂到。; V! i4 n  Q8 X* v' Z) ^  n1 U
畫圖我又唔識=.=, i: T2 h6 O- h! Z2 }3 P1 p

% z" [2 G+ ?( A  y# i1 E+ a8 N咁既方法我覺得比較簡單。同埋前年我買過一套巫女質數都ok。係冬季長衫校服個種料黎。
作者: uniformx    時間: 2010-8-3 17:23

看後感到抱歉及難過2 E1 t. N. X1 n
在商業的角度看,應先全數撇帳,再看看怎能換回最大價值,然後回撥8 j* H& L6 n) g4 z, c- O, \9 Z" C
在學習的角度看,失敗乃成功之母/ e' S6 S" W, E/ s2 u' o. ?4 W
在實際的角度看,行動失敗,行動負責人要負上全部責任,需要善後
9 X9 l$ \) E4 ]) W在賣家的角度看,(可能)又來一條水魚……( Z" O" v4 c/ ~$ B5 v
……
作者: Terry220022    時間: 2010-8-3 17:50

小妹都有過類似經驗, 所以而家都唔會喺嗰啲地方買lu
作者: JG5446    時間: 2010-8-6 15:43

可惜你見唔到我. s; @# O" p" k1 a) k9 P: k7 v
唔係我就可以曬証帶你入去
作者: solidfu0    時間: 2010-8-6 15:56

應該是沒什麼好看的

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0