標題: 第一次買絲襪 [打印本頁]

作者: 陳真    時間: 2010-8-20 16:03     標題: 第一次買絲襪

分享下第一次自己買絲襪時既經歷$ l3 o3 v% P: V' r: t: ~
5 q! ~+ T$ u( T8 T2 G/ g9 c
我第一次, 是留學時, 去了第二間bording探朋友. 係附近超市揀, 當時有位婆婆走來問我要不要幫手. 我話買俾女朋友唔識揀. 婆婆好好心問我, 佢幾高, 身材點. 之後佢幫我揀了對深肉色, 細碼.
- Z2 T! N  O! m3 H9 }4 c; [  E0 l
& z# U2 A0 S" O& P) o出收銀時, 收銀小姐說.."thats not for you". 我說 "for my girlfriend"..../ {6 N0 J/ v' b0 p- Q& P9 ^/ P# Y& ]
" F) b+ C2 P" B. T6 ~  K! K1 g. I
咁就成事了....3 _, o$ S# O1 g8 ^
8 M# c! v% @+ F$ A
之後自己去買絲襪已經, 唔覺太尷尬..
作者: samph    時間: 2010-8-20 20:07

我第一次買係去萬寧買,揀完就去俾錢..., y9 W$ y* W! s1 G! I
當時買完好開心!
7 b! ?- {: ]+ H" b* q3 _0 @咁你係香港有無買開絲襪呀?
作者: 陳真    時間: 2010-8-21 13:53     標題: 回復 2# samph 的帖子

% x- _$ @: }8 K. \通常去 Sogo, 一田之類果D買. l5 _+ \% t  F& }7 h& [/ f
有時想耍靚D既, 上外國網訂...
作者: sukiwong    時間: 2010-8-21 14:06

小妹一路都唔太敢 > <
作者: candyee    時間: 2010-8-21 15:14

我第一次在百佳.....( U4 _  Q' ?* a+ }, o  Y
現在多數是吉之島買ATSUGI or 千色店買Gunze, Calvin Klein.......8 H" D1 V: X5 T5 t3 E
4 x6 W7 f+ S: i- ~# C$ h( P
by the way, 千色店, 永安的女sales都好好人,佢地零"奇"視男性," c* V( J* w- P8 g5 \# J
雖然我好清楚要買乜c物,但她們的熱誠我也會和她們(中女)傾下.....
作者: wolford    時間: 2010-8-22 18:36

記得第一次買係去屈臣氏, 買了pack 三對裝fatlady, 到依家都好似仲一對未開
& ^- @- _8 n9 r, o
" D3 X- T' G2 M: O2 O現時成日四圍去買, 見中意就買, 唔理其他人點睇
作者: ibm.jp    時間: 2010-8-23 12:24

我第一次買 係起百佳 因為方便,加上唔會有人埋我
* {# n2 O1 f9 ~7 n2 r6 ?可以慢慢揀,當然比錢既時候就更係仲有其他野喇
作者: beeder1    時間: 2010-9-20 20:42

online 買可免尷尬
作者: warmwool    時間: 2010-10-1 17:28

第一次买也是有点怕怕的,但是买了几十次以后就觉得很自然
作者: 5gb手指    時間: 2010-10-23 00:48

都係百佳... }2 c: [! x7 E8 r) W
! w9 p1 `, j" I0 z  L
第1次淆淆地,係百住兜左勁耐,之後見冇咩人
* L. i' M/ R$ r+ g( S, O: p, k" H, {9 P1 E! R, [) L
見到類似黑絲,即刻比錢閃水
2 ?) [' |8 x1 [8 M% B3 K% V
, Z! d' _4 A% r# m8 S# o- i" `點知返到去,棕色黎
2 V  B5 U% K. l0 C8 e2 m& @: x9 i9 R
結果第2日再戰
作者: lucylau    時間: 2010-11-14 11:12

我第一次買我記得係上網買Gunze 而家都有買緊
作者: taktak    時間: 2010-11-15 07:49

作者: wing_9_27    時間: 2010-11-17 03:36

我第一次應該係惠康買, 好似買左特惠牌既絲襪,! [' O( I* U  ?! h+ b
質地都幾差
% j9 ^  \: q6 u! s* Z. A  k2 n  _# V
1 F# K; N1 `: ~之後不斷去唔同地方買~~2 W  r% e: W8 q# X  z, d5 K: z9 I- I
% b2 ~1 K7 `' E# i, G8 |: }
我既見解~~
: I1 z2 ]! J) I3 B2 j- 唔去超級市場, 一來款式唔多, 二來驚排隊俾其他人眼望望
8 p6 B, y  W! W9 \$ T# J- 想買d平d既, 去寶靈街唔錯, 女人街 / 渣甸坊都ok(不過比較多人)
% x! C1 \( s$ W0 H. i+ ?) I" v# m6 Z- 想買貴少少既, 葵涌廣場, 荃灣南豐; a7 [* a7 z8 q+ F& A& F
- 想買d更好既(e.g. made in Japan), 可以去吉之島 / 千色店 / Sogo / 一田
作者: xiao80    時間: 2010-11-17 23:44

我都好想要.....嗚啊

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0