標題: 小妹的大計 [打印本頁]

作者: dogdogcom    時間: 2010-8-21 09:41     標題: 小妹的大計

你好,小妹因現在要經常O係內地工作,因而有機會接觸內地的製衣廠。5 _! L. B# _0 ?) H  s/ W+ v- ~9 J

; \) c9 J! D" {7 b: g1 N現小妹方便大家,正計畫搞一個購物網,內有內衣套裝,底裙,長短裙,上衣,希望各姊妹俾D意見,因為小妹希望大家能買到心頭好之餘,唔使成日怕因買女裝衣裙而有所尷尬 !
% t& ^  x- V+ I( G- n
7 I1 @. T4 M) r. M8 ?4 l大家可以俾意見我!!
6 u; g4 U4 {: B9 |
: L4 O7 Q4 x8 R0 z, C# R謝謝!
作者: 校服收藏者    時間: 2010-8-21 12:26

其實最緊要size齊全
# m+ Q3 B/ {/ g/ D2 g好似我咁0 F, `6 R4 M/ ~
有d衫要著xxl或xxxl先得
$ I' K4 _' J0 P6 c" o3 L2 X價錢亦都係我其中一個考慮原因8 V+ c( u" q6 Q( Q/ G7 d- ^

! n# j$ F8 s1 H4 p% P[ 本帖最後由 校服收藏者 於 2010-8-21 12:27 編輯 ]
作者: 000ivansin000    時間: 2010-8-21 12:49

同意樓上講法% i5 p, ^# z! |* }! b. b
內地XXL可能係香港既M
作者: 愛.o    時間: 2010-8-21 14:47

支持~ 如果可以ORDER 一D自己DESIGN 既樣板圖就好
作者: West    時間: 2010-8-21 21:56

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2010-8-21 12:26 發表   
2 m1 W! q' d. s# o5 l' f其實最緊要size齊全
3 X+ R  G! V/ `% U2 O# P9 _, X! Y好似我咁
, }% a% [- E/ [: O( Q  @( @- _0 g8 X, a有d衫要著xxl或xxxl先得
# E2 ?+ n$ S# T( P價錢亦都係我其中一個考慮原因
" J% y( p2 `3 _8 _十分認同,因為我都係巨獸size3 r4 _% C) @& S

& W) h* K; f9 f) T1 SPS : 樓主的意念十分有建設性
1 d1 z  s6 F) c8 X& ?
: S' i6 i- X2 D8 d8 d  H[ 本帖最後由 West 於 2010-8-21 21:58 編輯 ]
作者: leo9972000    時間: 2010-8-22 03:54

我覺得有ol 套裝和偽造空姐制服更好
作者: sukiwong    時間: 2010-8-22 06:51     標題: 回復 6# leo9972000 的帖子

ol 套裝小妹都唔敢出街買.....有就好啦
作者: dogdogcom    時間: 2010-8-23 10:46

其實我知有好多水手服,OL套裝,底裙,短裙,甚至係胸圍都有,所以我打算擺上網等各姊妹去睇,不過你地prefer 擺去邊?!
作者: 心儀    時間: 2010-8-23 11:47

其實CD最大既問題係交收上/ S& F7 o6 O: x: k8 [
見姐姐你話你成日係內地工作咁忙
9 Y4 |* i5 z3 F: I有人買左你又點同D客交收呢
" T/ k" L4 f/ A9 Y
% ~. ~; ^) o6 V1 @6 q/ Q做CD客最緊要是可以面交,然後就是可以LOCKER交易
* I4 P7 \0 h3 F7 D! S佢地通常都唔係太多人可以郵寄交收的2 ?! V: H! g/ i7 K3 l: {
屋企方便收佢地都可以上YAHOO買: ]( C( d. ^7 Y
所以交收方面樓主支唔支持面交同LOCKER交易呢
作者: dogdogcom    時間: 2010-8-23 14:52

交收方面,我絕對同意面交,用locker 都唔係o甘好,不過由於小妹要星期一至六都要返工,所以好多時都要星期日先可以交收呢!
作者: 校服收藏者    時間: 2010-8-23 17:23

我就當然冇問題
: c6 t: g1 ~" M: |1 Y5 R星期日星得閒
$ ^( l0 F! o3 Y: o- e; M平日真係要夾時間
作者: dogdogcom    時間: 2010-8-25 16:19

小妹打算先從內衣,褲,底裙入手,等大家都覺得可以再加野賣就再做多d唔同款o既product,唔知大家點睇?!
作者: ssp    時間: 2010-9-1 00:31

支持, 希望購物網成功
* B: a! |) s: v多個買衫方法
作者: 殷可怡    時間: 2010-9-7 15:53

辛苦樓主了
# ]! U$ F* C; h祝樓主成功
作者: gabon    時間: 2010-9-18 20:17

全力支持,攪個網幫助我們買東西
作者: oenothera    時間: 2010-9-19 02:47

支持支持
. w0 ]8 W: T4 E可面交而太好了,我是連寄家都不方便的人
作者: Celina    時間: 2012-3-13 13:46

係就好呀,唔知個網站幾時開呢?
作者: 235711    時間: 2012-3-24 15:58

絕對支持, 我第一個做你顧客!
作者: Marie0749    時間: 2014-1-29 10:36

全 力 支持
作者: HAZUKI    時間: 2014-3-7 08:57

開網上的沒用, 因為網上賣衫的多如繁星
! e! _. v* ~9 @4 z) W如果開一間可試身的實體店, 就算開在偏僻地方都會有睇頭. }  R; _* ~) |8 A. \: e1 ~
# h0 n4 b$ D. D  s5 j$ w
不過在彌敦大廈都有一間說明可供男人選購內衣的樓上舖了

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0