標題: 一個男人走去買女裝衫褲會唔會好怪? [打印本頁]

作者: heyyahey    時間: 2010-9-3 20:29     標題: 一個男人走去買女裝衫褲會唔會好怪?

我好想買背心短裙自己著,但次次都唔咁買 ) M! ~+ R) Q. F
想問下如果真係入去買會唔會好怪
作者: cyt611hk    時間: 2010-9-3 20:50     標題: 回復 1# heyyahey 的帖子

應該會既 我未試過,淨係買過校裙
作者: heyyahey    時間: 2010-9-3 21:00

想問下你點買校裙架?$ g9 M7 V) K: l3 D" p+ q
我都想買
作者: 白小燕    時間: 2010-9-3 23:43

商品就是給消費者買的,沒道理限定性別才能買
作者: pingu142857    時間: 2010-9-4 00:39

第一次是最難的..
) A0 a* t# o; k" F之後就會上左癮..
作者: 心儀    時間: 2010-9-4 00:46

驚怪就上網買吧~
作者: candyee    時間: 2010-9-4 10:13

仲係呢個問.............先找一間人少的5 H  R. J% m  M; l0 ]" e7 W- R- `
入去,盡快買一件鍾意(or不鍾意)的裙,比錢,走人...........
$ \- V+ u+ N5 }" X你買到一次,就有膽量...........
) N' K, c! Y* |% H7 T慢慢,你已不用膽量已可以談笑間入女裝店睇衫買衫.....
" r. n4 J* h/ V$ ~5 ?我都係2006年才開始入女裝店買衫
, t* A7 o3 U% j9 z2 R9 S. b$ g轉眼4年.................
作者: 校服收藏者    時間: 2010-9-4 14:27

怕就睇下我地推介個D店舖啦
作者: 1677    時間: 2010-9-5 03:02

好簡單:
% r  T' B. k6 s8 Y; d8 G, G8 t
: \- q& F" D- d, I有俾錢就唔怪!
作者: heyyahey    時間: 2010-9-5 09:36

我下星期會試下,今次一定要買到
作者: abc2010    時間: 2010-10-8 12:44

最多咪話幫人買lor
作者: mercury1    時間: 2010-10-8 14:19

唔會好怪.,跟本就唔會理係男or女,.有錢收就ok
0 U3 T* s& j4 t2 `' P不過鞋就難D,.最好知道尺碼,.買完去廁所試,.唔太啱都可以轉大or細一個碼
/ o. M( \  D( c( ~無膽係好事,.如果唔係個荷包會出血嫁1 l* Y/ c, u% r2 s9 q
一件69,兩件120,.入到去D sale分分鍾禁你買幾百
作者: cxyx    時間: 2010-10-8 14:32

the most important point is paying money !
作者: alantang    時間: 2010-11-19 01:03

當其他人不在就可以....
作者: lucylau    時間: 2010-11-19 17:24

大大方方行入去買當買黎送比人
作者: 紫燄    時間: 2010-12-3 02:05

不會啦∼∼∼向我現在都直接去內衣店買內衣∼∼還可以跟店員聊天3 W$ n7 v: O' h1 |1 U0 B
反正他們只會覺得你對那女孩還真是好阿∼∼都會來買新貨送她
0 S; k8 K. V& j) K$ h& s所以服飾店當然也是同樣的情形啦!!
作者: marimekko    時間: 2010-12-18 07:50

You can buy stuff online nowadays :) That's what I do. Especially shoes, no size for me in shops...
作者: hachichiueric    時間: 2011-2-13 13:53

第一次是最難的..戀之天地& y3 |) |" v4 D1 t
+ P# q/ G5 g, C( H" [6 e之後就會上左癮..
作者: 雪映    時間: 2011-2-13 13:56

過年前係廟街買過旗袍...XD
作者: sexmic    時間: 2011-2-15 14:48

真係第一次是最難的, 之後就無問題!
作者: willy    時間: 2011-2-19 21:59

引用:
原帖由 雪映 於 2011-2-13 13:56 發表   
& g/ V' F  f6 T5 v過年前係廟街買過旗袍...XD
. W) I+ b7 s* X9 C3 t" y

$ Y/ R; s# i, Z) n! [9 F8 C- C! O
9 y  x9 s: S' N9 u/ b我自己試過係女人街買旗袍, 我同個阿姐講係我自己做戲個陣著, 所以要FIT我SIZE的;3 K$ M: e, `% ~7 `. M
佢仲問我鐘意什麼顏色同款; 跟住就買完走人. 不過宜家買女裝買多左, 都已經習慣.
* z- Q8 z8 }: q) d- }有時唔洗理D人點睇, 絕大部份都係認錢不認人.
作者: yathei    時間: 2011-2-19 23:54

sales態度好就冇問題.. 差就怕怕
作者: bencheung    時間: 2011-2-26 17:23

i don't know the size.
作者: bencheung    時間: 2011-3-5 17:09

No problem and go in and buy.
作者: onlyuuu    時間: 2011-3-14 04:58

我覺得沒什麼問題,不要害羞了
作者: panggg    時間: 2011-4-15 23:34

我非常身同感受
7 b# \- q- r% s: f  o( ?  U我都好怕去買ED野
作者: applybb    時間: 2011-7-12 11:51

引用:
原帖由 心儀 於 2010-9-4 00:46 發表   
3 E: M$ r6 r8 ~; {, a$ l驚怪就上網買吧~
6 N. E: G: A* _3 o$ E. o. Y) a- y% H我都係上網買
作者: cc28520    時間: 2013-8-4 07:20

有錢買無問題
作者: yoda0806    時間: 2013-8-4 07:34

閒日早上去啲男女裝都有賣嘅連鎖店買啦~! K3 D  z& F3 W# L- G4 v
仲可以試埋size
作者: denisews1018    時間: 2013-8-5 20:34

二手店 !!!!

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0