標題: 淺談灰色絲襪 [打印本頁]

作者: akina    時間: 2010-9-3 23:55     標題: 淺談灰色絲襪

灰色絲襪沒有肉色的自然感覺,也沒有黑色的神秘性感,亦沒有紅黃藍綠的鮮艷,到底灰色絲襪給大家的感覺是怎麼樣?
作者: cyt611hk    時間: 2010-9-4 00:08     標題: 回復 1# akina 的帖子

著左灰色絲襪覺得比較似女仔,而且會怕羞
作者: thomas0505    時間: 2010-9-4 00:23

無相睇WOO~~~~~~~~~~~
作者: akina    時間: 2010-9-4 00:31

我本身沒買灰絲襪很久了,所以暫時沒圖片了....
作者: CECI    時間: 2010-9-4 01:59

每樣顏色也會代表你的個性或當天的心情! 每人也有獨特偏愛的顏色! 但喜歡絲襪的, 應該所有顏色都喜歡吧! 在我來說灰色絲襪也同樣Sexy呢! 倘若你那天很不開心, 照計應該唔會揀選紅色, 黃色等絲襪著呢! 3 M% J4 S$ i" w; [: }- p0 H
但話說回來, 得你提醒, 走去點算一0下! 發覺自己各色的絲襪也差不多也有了! 原來偏偏我是沒有黃色及深藍色的絲襪啊!
4 Y, X+ u  x9 @/ \: m7 {
作者: wolford    時間: 2010-9-4 09:42

我覺得灰色絲襪都好靚, 尤其是淺灰色, 早前才買了對NAIGAI 的淺灰色, 好舒服又有點顯瘦, 其他顏色我都有, 但其實越sharp 既顏色越顯得腿粗, 所以我偏好深色絲襪多d
作者: silly1234    時間: 2010-9-4 09:46

我覺得灰絲要20-30D先好睇,太薄怪怪地,娘娘地,太厚似著褲,要半透先SEXY
作者: candyee    時間: 2010-9-4 09:49

對灰色沒什麼感覺.心情............好多時見女仔用她襯黑短裙orOL裙都不錯
作者: 校服收藏者    時間: 2010-9-4 14:22

厚灰絲當羊毛襪褲著
作者: hosetalker    時間: 2010-9-4 16:36

seems not sexy
作者: user9527    時間: 2010-9-4 19:12

灰色絲襪像學生
作者: sunny    時間: 2010-9-5 04:46

有次我去買絲,老闆娘同我講厚灰絲都好多女仔買 (我話買買女友,問佢有咩好介紹)! h( H  _+ q( T; p  R7 t
不過就唔知點解
作者: humenfemme    時間: 2010-9-5 14:42

我好鍾意灰絲ga~
3 x9 J. E. B4 |4 R尤其係淺灰 9 u6 _! c) Q; T8 h0 ?
感覺上灰絲無黑絲咁死板
7 w# c! G' H/ J, S$ b6 x但仍然有神秘感, 同埋夠獨特
作者: vanmay    時間: 2010-9-26 15:13

我覺得著什麼色都好睇
作者: warmwool    時間: 2010-10-1 18:12

灰色比较不与其他服装融合,灰丝大概在家穿就好了
作者: hikingguy123    時間: 2010-12-24 00:05

No comment.......................
作者: rcwm    時間: 2011-1-3 11:53

無相睇..................
作者: sakuyi    時間: 2011-1-3 15:15

高貴~ 特別襯係黑裙黑鞋時,會比起黑色不平凡一點~
作者: c4defusekit    時間: 2011-2-24 02:56

今日比我係cwb睇到個女仔著對灰色既感覺,係非常自然,佢著埋對灰色既蝴蝶結高跟鞋,上身既色又配得好,係前面同後面睇佢都係好自然好順眼
作者: billle    時間: 2011-2-26 10:55

各種顏色都有他的美感吧!我想!
作者: sauder    時間: 2011-2-27 15:19

very very good
作者: blackfit    時間: 2011-3-10 20:05

深灰色看上去比較有氣質,好多時見到日本的MODEL都會用灰色褲襪去配襯~
作者: samsung@AKB48    時間: 2011-3-22 21:15

中規中舉咁lo.......
作者: 白小燕    時間: 2011-4-30 22:12

內斂又神秘感
作者: soonchai    時間: 2011-5-1 00:35

灰絲是獨特的,散發一種不同於肉絲的清純與黑絲的神秘,它的魅力含蓄的,雖然低調卻又不會失去注目,不過我覺得不好搭配,服裝要搭得好才能顯現灰絲的質感...
作者: manhanl    時間: 2011-5-1 18:48

有冇咩牌子既灰絲推介ar, 搵左好耐都搵唔到
作者: hm122    時間: 2011-5-2 19:58

我覺得灰絲都好靚 又神秘又獨特
作者: akina    時間: 2011-5-5 02:25

原來灰絲都有愛好者,但大家喜歡厚還是簿身的?
作者: pauline2268    時間: 2011-5-5 02:41

我都like灰色絲襪....cx空姐著得好正
作者: yuk16    時間: 2011-5-7 15:41

斯文中帶點神秘,性感中有優雅8 i- D- ]" f; ?& Z0 x5 q
我都很喜歡灰色,可惜不過大多的牌子也較少有灰色. . .
作者: feecoot    時間: 2011-8-28 22:33

灰色絲襪,要想一想
作者: Anthony_chan199    時間: 2011-10-8 01:36

Like CX pantyhose very soft.
作者: kt888m3    時間: 2011-11-30 16:08

I also like grey stockings dark grey would better for me
作者: gmomo    時間: 2011-12-3 07:04

視乎係透明的那種,還是不透明的。
! E9 b0 m4 G: I透明的我自己好像冇。
* ^: I- l# N1 ]# ~$ T" J不透明的我就有,好鐘意,不太性感,比較時尚。
0 q# n8 w$ P1 u, I/ H而且我會視佢為普通襪,多過係絲襪。(雖然係絲襪質地,重好靚)
3 l. h+ ~! P; f- G2 u- P4 U" f5 V. Z. J
* j# F) ]3 l3 M. D9 {$ \  O講起黎,灰色我都想買番多d…我好似得兩對係灰色。
作者: kotaro2872    時間: 2011-12-4 17:36

半透都幾靚......有時係街都會見到有女仔著......
作者: kubi    時間: 2011-12-8 20:49

還是覺得肉絲好∼
作者: qaz047878    時間: 2011-12-12 01:04

灰色給人的神秘趕不亞於黑色
3 X: u1 X3 w7 B1 _( y/ q3 Y' f但是從感覺上又不會有黑色的深沉隆重
作者: inneni    時間: 2011-12-15 02:51

灰C 可以配合其他顏色ge衣服吧~2 M' [  H" B' Q' u
例如用 legwarmers 嚟玩吓襯色應該幾有發揮空間的~
作者: skoo_hk    時間: 2012-1-3 21:41

灰色的要閃,通常穿在膚色絲襪面。試下便知視覺上有很好的效果!
作者: yww18    時間: 2012-1-8 13:11

引用:
原帖由 cyt611hk 於 2010-9-4 00:08 發表   
7 k/ b9 `/ n. D+ v4 J! l% v著左灰色絲襪覺得比較似女仔,而且會怕羞
, T- j6 \4 i9 u% i0 a: z根本著咩色人地都話似女仔LA
作者: HongKongMan    時間: 2012-2-10 20:20

有無圖可以解釋下
作者: PRETTYPETIT    時間: 2012-5-17 21:32

一D都唔鐘意灰色CC
作者: pantman    時間: 2012-5-17 22:52

我有一個喜歡的女性朋友常穿灰色" i3 U* P. J6 Q  E9 A2 E+ ]
所以我也愛灰色

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0