標題: CD問題....請幫手 [打印本頁]

作者: amosccy    時間: 2010-9-8 20:01     標題: CD問題....請幫手

我想問下.你地各位會將cd既野放係邊?7 i; y6 c) N" Y' L5 I
同埋係咩令你地會夠擔cd出街5 E: y, L. q. b/ b, J4 ]3 u3 W
仲有你地會係邊度買cd野
作者: ameifule    時間: 2010-9-8 20:17

我自己住,東西就是到處放,沒在收,
0 q& m3 J9 `* h4 q我不敢出街,只在家cd,
1 y2 S' |' z4 Y( f3 l大多在網路買cd野
作者: 心儀    時間: 2010-9-8 20:34

引用:
原帖由 amosccy 於 2010-9-8 20:01 發表   
+ h. q  t2 I0 q: K) z我想問下.你地各位會將cd既野放係邊?+ M) A; j: i9 V# h
同埋係咩令你地會夠擔cd出街
- w3 z: j* T$ k- q9 q; I" x仲有你地會係邊度買cd野
* P1 Q( A  M" i$ h  g8 `
1)櫃桶卅一些電視等等大型紙盒
: |; I' i' T6 z  h2)我唔敢出街的4 `# V3 Z% m# u
3)上網買
作者: 涼宮春日    時間: 2010-9-8 20:49

1,床下低  其實係床下的抽屜8 ]1 c' ^1 B. u8 X, e( }6 u* L
2,只會在下雨天外出..
0 q3 U; t9 M; Y0 Y2 q3,大多上網買
3 h' g& g8 G2 G" ~5 g! X8 w7 x7 p  H7 t. ~2 o6 }1 V
ps.一個人住
作者: iamonheel    時間: 2010-9-8 21:17

衣櫃衣箱
( X: Y2 n2 [6 Q; z未試過 full dress 出街, 只試過著高跟boot係jeans入面, 搭車去尖沙咀海徬
* A( n! o% p& Z! ^2 j; x& f2 X網上買超高跟, 其他四處去買, 重意見實物
作者: CECI    時間: 2010-9-9 00:13

1) 多數放0係倉, 小部份放在家的櫃桶!$ k$ p  x2 {7 Q$ x9 K( r! d6 r
2) 化左妝都夠膽CD出街0既! 有少少信心人0地認我唔到囉! So far Touch Wood 直到現在撞到d同事都認我唔到!
, o( L8 |7 u2 Q. \3) 邊度都會去買CD野個Wor! 例如, AGELESS, TOMATO, H&M, SASA, MIOGGI等等, ^1 _0 O* n# i: h" \

作者: pingu142857    時間: 2010-9-9 00:15

A1 書櫃暗格. N; A- W4 D- n/ S$ V8 \7 w
a2 未試過cd出街,因為冇信心
9 E) j! e$ Z1 L$ Sa3.當然在服裝店買
作者: 08miki08    時間: 2010-9-9 00:36

屋企衣櫃!
/ O7 H- R" g) X: n; }好多時出街都係著女裝!
, F2 d2 `' c& M/ ^  q" z) e% Z行街睇到鐘意就買!
作者: shinobu    時間: 2010-9-9 00:42

1. 房內暗格5 U7 O5 N) o2 y
2. 個樣唔似女生, 唔敢CD 出街
) o9 H- A* @8 s4 ~; l- w" n4 y3. 網上/批發店/成人用品店(以前)
作者: cc.zizi    時間: 2010-9-9 01:27

平時著開的放在自己衣櫃,少著和冬天的放在表姐衣櫃裡。: `0 r& ]% p0 l- p0 `3 c/ ~
心情好又有時間化下妝就會出街購物睇戲周圍去。
$ p  F$ o/ F: E6 w. f4 c去服裝店買,可以睇岩先買o麻。
作者: template03    時間: 2010-9-9 02:00

1) 以前係書櫃的深處, 但最近無CD, 所以無野要收埋
8 _+ c, B  u3 A) c4 K" `2) 深夜出過一次, 係自己地方周圍行, 純粹係出於一刻衝動3 k! ~% o& U/ y1 _2 N' [5 y
3) 好多地方都有買, 網購都有
作者: kevin428    時間: 2010-9-9 02:03

放在行李箱(拉桿箱)鎖起
0 H4 {; i/ R8 v3 b( |還未試過出街
4 V. ~9 v* v4 E$ s  f4 V$ G. j服飾店 鞋店 網店都有買
作者: cdemma    時間: 2010-9-9 02:33

1)因為同女朋友2個人住而女朋友知我cd所以隨便放. ~; e/ P1 s. M' }* x' ~2 }( ?
2)唔敢cd出街
0 W) J) V  G6 c3)同女朋友行街時由女朋友買
作者: buubi    時間: 2010-9-9 03:57

相信我是好運  女友同我一起玩 所有的CD東西都放在她處
作者: grilboy    時間: 2010-9-9 06:01

1) 我房= =* Q/ i5 |! j6 a
2)每天也是以女生身份視人的,出街絕對唔係咩大問題= =
& v0 F' ?5 s" v0 t( |% G$ ^- x3) 同你問我去邊度買靚衫冇分別- -,宜家網上買野都好方便丫
作者: vivalive01    時間: 2010-9-9 10:17

1  模形盒-小至bb戰士,大至pg都有,袋,一個袋放一兩件,唔多覺....仲有冬天D外套裹面,夠大件嘛5 [1 O7 A! r6 C3 W: M- z
9 X5 X/ V# s1 q5 a
2話之佢D人點睇,我又唔著比佢睇! W. e: T5 O! ]0 a

, F2 J" r8 X9 ?- ?# J3睇中就買,多數係玨中,貪佢夠集中
作者: 偽娘    時間: 2010-9-9 10:19

1:家中:家人知我系偽娘, @9 k6 H6 _* ^3 H+ b, V* O- i
2:經常出街
1 G0 |3 e7 t! S# Q. N1 F. w+ y3:見岩就買
作者: iamonheel    時間: 2010-9-9 10:21

引用:
原帖由 vivalive01 於 2010-9-9 10:17 發表   
+ R6 W5 c& }- y1  模形盒-小至bb戰士,大至pg都有,袋,一個袋放一兩件,唔多覺....仲有冬天D外套裹面,夠大件嘛7 B' ?) q. u9 z! \5 ^
; T' u/ ~' T; K) [& i. \
2話之佢D人點睇,我又唔著比佢睇" b4 U$ [$ S5 M2 Y6 p# J/ y0 x
, W7 `) v# }& Y, F3 b9 S0 C
3睇中就買,多數係玨中,貪佢夠集中
) k* w* o: V; k5 x5 y$ N5 Z
8 Z1 q+ H, L5 F- }0 B* h) n
模形盒 <-- 你蠱惑, 我讀中學時都係咁
作者: silkypanties    時間: 2010-9-9 14:58

1) 大膠箱5 h" D8 w" j/ S5 @" c% Y
2) 未CD出街過
* \8 L% D6 Z# m) K% l2 Y3) 男裝去鋪頭買
作者: 校服收藏者    時間: 2010-9-9 18:38

1.我房
/ q  h/ z- k/ [  S; X' C2.自己身型問題,唔會出街
% a% O  Y6 K. R, F3.睇下邊d,絲襪就咩地方都會買,衫就大部份yahoo拍賣
作者: Charmy    時間: 2010-9-27 17:44

1。自己的房間
5 x, E4 ]4 \8 G2。間中會出街; v  J3 [: V# d1 {' Q) l
3。逛商店時買,因在網上看不到質料和車工甚少買
作者: judy    時間: 2010-10-6 20:45

1) 房間內某一個角落
' m+ }8 X0 @6 G3 s2) 我不敢走出房間門~
" G8 H) t. F7 F0 q/ `" U3) 我都在網路買的
作者: oenothera    時間: 2010-10-7 03:59

1)大型的盒子,一些不會經常穿的衣服中間.....
5 i9 U2 D: S$ Y  u% s) N5 G" c2)普遍家中,或只是cosplay event才外出
' `# l# [" }) ^& U2 Z$ w, C$ B% @3)拍賣網,或些特色服裝店
作者: wmyandlcy    時間: 2010-10-7 19:37

1) 膠箱6 M/ y& }0 b" }' Y
2  未CD出街過,只係在lift口行黎行去3 ^$ {) r% E) ~5 x! ~1 i  ?6 w
3)上網買
作者: crazyguy169    時間: 2010-10-13 15:24

1) 屋企衣櫃' @: q" a  n5 }( [* t$ d6 Y
2) 絕少CD出街,多數在走廊or 家中
2 U7 w; b$ K) ?' R9 g8 y- y1 {+ l' g3) 舖頭買
作者: heefanq23    時間: 2010-12-5 00:28

床下面。。
2 F$ \7 a9 Z5 w9 V8 e夜深人靜有出街。。
8 W( N$ P# r3 m- ^8 F我覺得去HM買最好。。因為人多沒人會注意到你買咩
作者: 紫燄    時間: 2010-12-5 00:39

引用:
原帖由 amosccy 於 2010-9-8 20:01 發表   : H. |" l, }! z/ W
我想問下.你地各位會將cd既野放係邊?7 Z, i, d1 N- o5 S
同埋係咩令你地會夠擔cd出街
5 m. I  t  T, G! I& a- X' U仲有你地會係邊度買cd野
% x2 g$ T6 g! J4 j& m' L% Z& U  q2 k& n4 u) Q* m5 u3 V$ u
1.跟老婆和家人住  有自己的房間隨便放或是放在衣櫃裡
4 v& z0 a' D! U* ^6 U% g
. e3 U# d; t; h2 g2.基本上都在家cd 或是套一套衣服再出街買東西
" J7 u# r. e- u& W" m+ @4 J  l! Q' m7 u) e8 y% @' J
3.上網買 或是去服飾店和內衣店買 買久了就熟了∼∼就比較不會怕了

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0