標題: 周圍都有既舖頭 [打印本頁]

作者: gourment    時間: 2010-9-9 22:17     標題: 周圍都有既舖頭

hihi,+ V0 [) S8 ^& w, |7 ]: C+ S) b
大家好丫, 今次我想講下應該係大家周圍都會有一間既botique, ''Maple''8 G* Z+ b  n8 N9 P' s
果度細致首飾, 大致衫褲鞋襪都有, 而且D SALES姐姐都唔錯, 幾好人..- y5 C! c1 o: Q7 _: x: ?
咁我就梗係唔會叫大家去D好旺果幾間啦....哈哈..
) s  y5 ]0 @+ e第一間就係係中環既中環街市對面(見下圖一),即係係H&M往上環方向行5-8分鐘度,依家既7-eleven隔離, 果間只要平日過左上班時間之後就比較少人..- g3 t. Y' i7 D( s5 p+ e
第二間就係係佐敦道26號E(見下圖二), 佐敦地鐵站A出口對面, 行5分配度就到, 果間就大部份時間都少人, 7 {' X% _- m0 _% @
仲有丫, 果度轉彎有一間買鞋同袋既, 價錢都唔算好貴, 姊妹們都可以去睇睇啦
0 Y' k9 u$ J; [3 J之後就係係青山道205號(見下圖三), 即係長沙灣地鐵站A2出口, 出左之後一路直行就到啦) y$ I/ E# e* a, j2 z
係新界既姊妹唔洗擔心啊, 因為係元朗大馬路都有一間(見下圖四), 即係係喜利行前少少... : S: U+ _5 s4 A( g
果間係我覺得咁多間入面行同買都最舒服既一間, 由其係7點打後, 仲少人!! `' C- D( S( l$ y2 y4 u$ i
希望下次可以大家一齊去shopping啦, 一定會好開心姐
$ j! w5 p( o1 X! o希望可以幫到大家啦
作者: iamonheel    時間: 2010-9-9 22:28

油麻地 In's Point (現時點). [, g" p! q. B9 Q9 h% e' \7 V6 c
http://maps.google.com.hk/?ie=UTF8&ll=22.313562,114.17092&spn=0.001749,0.002398&z=19&brcurrent=3,0x3404009533f68457:0x69f4ecff87253282,1,0x3404009533f68457:0x7af391a82a888312&layer=c&cbll=22.313287,114.170701&panoid=FuMDPZ5WszjwbGXu_W7_uQ&cbp=12,98.41,,0,-3.86
作者: wolford    時間: 2010-9-10 00:10

佐敦果間真係成日都好少人, In's Point 就唔知點解幾多自由人行, 但其實灣仔呢間既地庫仲少人-> http://maps.google.com.tw/maps?hl=zh-TW&ie=UTF8&ll=22.276379,114.171673&spn=0,0.002835&z=19&brcurrent=3,0x0:0x0,1&layer=c&cbll=22.27638,114.171661&panoid=Ey5-5q5yXi7y5sl8cHPaJw&cbp=12,155.58,,0,5
0 B0 T3 r. U3 z% F9 s, z' m3 D! [  C$ }0 z4 u
作者: iamonheel    時間: 2010-9-10 00:17

引用:
原帖由 wolford 於 2010-9-10 00:10 發表   9 P3 e9 Q+ f7 f: U  V2 G+ }
佐敦果間真係成日都好少人, In's Point 就唔知點解幾多自由人行, 但其實灣仔呢間既地庫仲少人-> http://maps.google.com.tw/maps?h ... F8&ll=22.276379,114.171673&spn=0,0.002835&z=19&brcurrent=3,0x0:0x ...
  `( G, V6 e- D! [8 @8 B. E! S* ?
呢個位賣衫好多年囉, 差啲唔記得
作者: yoda0806    時間: 2010-9-10 00:36

我都有去元朗嗰間買衫喎~
作者: Terry220022    時間: 2010-9-10 13:04     標題: 回復 1# gourment 的帖子

小妹都好想快啲有咁嘅機會呢~
作者: alex8826245    時間: 2010-9-10 15:09

全部地方都好遠下
作者: gourment    時間: 2010-9-10 20:34     標題: 回復 7# alex8826245 的帖子

咁唔知你又係邊區呢??
作者: gourment    時間: 2010-9-10 20:35     標題: 回復 3# wolford 的帖子

我知丫, 不過D SALES姐姐好似唔係咁nice wo....
作者: user9527    時間: 2010-9-10 20:45

佐敦寶靈街都有好多衫同褲買
3 u% G& [) [  h$ L# Z- D: E在港時去買純棉三角底~ 都有(白色中腰底褲)
, u" Y% g4 w0 o星期日5pm去最好,唔多人見到
作者: peterchan01    時間: 2010-9-10 20:49

D sales幾好人o既意思係?
作者: CECI    時間: 2010-9-11 03:14

引用:
原帖由 gourment 於 2010-9-10 20:35 發表   
% @9 S0 h+ N: a' h# q0 q我知丫, 不過D SALES姐姐好似唔係咁nice wo....
9 C' d# x& X  l  j2 L" @

! x1 [6 {3 ^6 X唔單只呢間D SALES姐姐唔係咁nice ...就連荃灣沙咀道(英皇)對面間M記D SALES都係咁, 十問九唔應!
, X( i8 N5 r) N( w* T! k; {% j8 M小妹多數會去買腰帶或者d小手飾等等, 衫就...唉! 你們身材苗條梗係冇問題啦!...我還是H&M罷了!
4 b& i0 E8 s7 C+ H. @如果講M記, 我會多數去中環利源東街裡頭那間, 即使係閒日, 上班時間後一樣冇咁多人! 不過星期六和日就唔洗諗了!淨係賓妹都踩死你呀!
  i" R7 V, q5 w
作者: wolford    時間: 2010-9-12 09:36

引用:
原帖由 gourment 於 2010-9-10 20:35 發表   
5 I# H0 B. e  }% l' Q我知丫, 不過D SALES姐姐好似唔係咁nice wo....
; t' R( Q9 G; D/ ?我每次去都無乜野, 年頭果陣仲買左百零蚊就送左張vip 俾我
作者: gourment    時間: 2010-9-14 00:11     標題: 回復 13# wolford 的帖子

哈哈, 我都係丫, 之前佢仲幫我轉狙張新tim丫
作者: gourment    時間: 2010-9-14 00:12     標題: 回復 11# peterchan01 的帖子

意思就係你問佢野, 佢都會好主動幫你既, 有時仲會主動到你會話自己睇睇先
$ t9 T4 g; P6 v3 `4 q9 u所以都算係咁啦
作者: samph    時間: 2010-9-14 20:35

入面會唔會有絲襪買?
作者: wolford    時間: 2010-9-17 04:29     標題: 回復 16# samph 的帖子

冬天會有絲襪賣, 而且價錢都唔算太貴

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0