標題: Ambrace 調整型內衣及束衣 [打印本頁]

作者: kyoyuki    時間: 2010-9-14 13:45     標題: Ambrace 調整型內衣及束衣

最近去咗公司附近一間叫"eCOSWAY"既舖頭,裡面有d 調整型內衣及束衣(品牌係Ambrace),價錢大約hkd140(束衣), hkd110(束褲), hkd230(調整型bra)。
# Z: X% h  x, K我買咗1 set,試過後效果都唔錯:
& v, V, ]# k3 c0 R7 @; ?束衣 可以幫助挺胸(防止駝背),可以承托胸部,穿著後唔會太辛苦同呼吸困難,如果有小小肚腩既話(=.=)會有唔錯既收身效果;/ |) z. M( O$ H/ C- C6 J5 {% \5 N
Bra 有唔錯既塑身效果,有集中及push up既功效(若用義乳就另計喇~~);: E" S3 ?( g1 D; j+ C5 X% v
束褲 係好收身同貼身,緊身得嚟但係著得好舒服(可能係蕾絲既關係),5 V$ v1 k% p+ V; R8 k; @/ L
如果大家有興趣可以去佢地既分店睇下,佢地有分會員價同正常價。會員價係正價8折左右,但唔建議入會(雖然只需60元),因為店內無咩其他貨o岩用。# q1 Y4 u6 B. S- Z, Y; d7 V# z1 \$ u' Q
分店都幾多,唔同地區都有,但就唔知係咪間間都有得買。
! O6 n2 F# e1 f# p連結有圖片參考 - http://ecosway.shopping.babysky. ... 7903aba803edb89dded+ ]3 n8 e. W$ O0 E  A$ b. r

# W7 N' g% ^0 D  l/ |0 j$ v& A**p.s. 呢間舖頭有d似傳銷,你唔入會就唔會有問題架喇~~~當平時去shopping咁就ok喇,d sales 唔會多問^^

作者: vivalive01    時間: 2010-9-14 13:54

好似唔錯
, A' ~) ~% t- g& m% Z, R% A) u# a" U" V9 m( \7 j+ Z  ?
可惜我已經有啦
作者: Terry220022    時間: 2010-9-14 21:25

香港有分店嗎?上網好似淨係睇到台灣有
作者: JG5446    時間: 2010-9-14 23:24

引用:
原帖由 Terry220022 於 2010-9-14 09:25 PM 發表   
& _! _8 b: Q4 r1 a, P4 T* j4 `香港有分店嗎?上網好似淨係睇到台灣有
睇清楚都唔係禁難下話
- ]0 ~" Q, ~$ L( F/ Z0 W1 P& q* [http://ecosway.shopping.babysky.hk/info.html?f=16228 }* f; k  A6 C9 i, m5 W+ ^/ A: s
6 w" `. K8 [4 K% `9 P7 M) H
定係你一心只係係度呃post
作者: shinobu    時間: 2010-9-15 02:06

我本身係會員, f& M: k$ V% ?
聽你咁講1 [+ l8 E0 m% Z: v2 _
真係要試下買先
& F& U/ W$ N; O3 j1 m0 W入會都冇問題
' `0 X& ?. S4 \: ]3 m6 @' {' c佢只會寄CATALOG 畀你, 唔係叫你傳銷架, 當然你想做生意都得
6 j- b# ^) x* [, U佢仲有好多其它非CD 野賣....質量都唔錯呢
作者: kyoyuki    時間: 2010-9-15 19:38     標題: 回復 5# shinobu 的帖子

我係去舖頭買既,入去之前見到有一群太太們係到掃貨,聽到佢地d對話帶有一d傳銷味道~.~- h9 t/ j+ `# u2 \. H; W. B
可能咁就誤會咗喇!! 多謝shinobu提點提點^^( ^% _1 h! G# }8 O
我見舖頭入面都有化妝品賣,但我唔敢買,怕quality唔好,傷到皮膚...但確實佢地既產品係幾齊全,包羅萬有!!
作者: CECI    時間: 2010-9-18 01:50

我今日在SOGO卒之的起心肝買0左件收腰收胃腩束衣了! ) j! I" k4 Z" t" j: @1 G
品牌 : 破無素足$ n- ?( M. b5 p, \1 i% R3 K" d
價錢 : 盛惠HK$328.00
- V, W1 u) e0 t8 W' \, P( Z) w. m
作者: kyoyuki    時間: 2010-9-18 11:33     標題: 回復 7# CECI 的帖子

呢款好著嗎?我怕呢一類束衣會"sir"落嚟~~~
作者: shinobu    時間: 2010-9-19 15:53

引用:
原帖由 CECI 於 2010-9-18 01:50 發表   ( C: I9 c4 R3 I: ?6 s. N3 |3 U, D
我今日在SOGO卒之的起心肝買0左件收腰收胃腩束衣了! / f$ B6 _2 a% v2 h6 h; K2 C. Q
品牌 : 破無素足
: G& D* k7 T/ j: x價錢 : 盛惠HK$328.00
# _% h2 \: z' \0 Z8 B
4 A) z$ r: C/ U. G7 x
- E! y& w; [# W/ `; e( ], z9 }咦? 呢件係咪連身衣黎架?9 c2 B% e  B) }9 \, [
可唔可以拍一件整件出黎呢?
作者: shinobu    時間: 2010-9-19 15:55

引用:
原帖由 kyoyuki 於 2010-9-15 19:38 發表   
( H+ E- }7 D! d- d  D我係去舖頭買既,入去之前見到有一群太太們係到掃貨,聽到佢地d對話帶有一d傳銷味道~.~
8 S; z  W, {+ y9 \5 W; o9 _可能咁就誤會咗喇!! 多謝shinobu提點提點^^
9 U1 V+ K( p1 o' x4 s' x我見舖頭入面都有化妝品賣,但我唔敢買,怕quality唔好,傷到皮膚...但確實 ...
5 `+ J5 C7 {, o7 s佢地本身真係傳銷公司黎, 但你可以只係一般會員
" z& |( ^1 J9 @' X' K' U. G用特價買野.... 我入會2年....除O左有信介紹你可以自已開分店外/ h/ p8 ~1 ~, l; j) ~2 B
冇任何人HARDSELL 過我, 因為每間店都係其中一D 會員自已開既.... 佢冇理由倒自已米既...
作者: kyoyuki    時間: 2010-9-20 11:50

引用:
原帖由 shinobu 於 2010-9-19 15:55 發表   
. R  |( X' `# w8 c1 I) i: q7 u& G+ F1 y
佢地本身真係傳銷公司黎, 但你可以只係一般會員
2 F8 _7 Y- x% a* g- g/ P用特價買野.... 我入會2年....除O左有信介紹你可以自已開分店外4 T1 S0 h  z) q8 I
冇任何人HARDSELL 過我, 因為每間店都係其中一D 會員自已開既.... 佢冇理由倒自已米既...
: v0 C! ~5 d- E
  f2 w9 L0 m8 H+ }& C' P- T( l2 B
: N" {9 `; E9 v9 z2 V
明白哂喇!!多謝你既解釋!!7 a/ X! c2 |+ R! V( L" J, q; e
不過我去開個間真係唔錯,個女sales幾好人,第一次去買我話係買嚟送俾女朋友,佢好細心咁幫我(有D感動),跟手我入埋會,佢就即時幫我discount咗!+ k6 G) J9 e( C
第二次去買另一款bra,我就老實話佢知其實係我自己用,佢有一秒呆滯,但之後都好好笑容咁問我要邊款,仲叫我去佢地個倉入面試,超貼心既服務態度!
作者: ching    時間: 2010-10-21 23:17

我想問下間野係邊嫁 姐妹~
作者: retsop12    時間: 2010-10-29 00:32

男裝入去買嫁~~~~~?
0 ~/ \" R6 E2 j可唔可以試嫁?8 e( Z" H( {. R/ X6 C$ A0 p

3 x" [, r: ?  @[ 本帖最後由 retsop12 於 2010-10-29 00:34 編輯 ]

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0