標題: 絲襪問題 [打印本頁]

作者: plane169    時間: 2010-9-23 20:27     標題: 絲襪問題

我一般見最長寫185cm, 有長過185cm的嗎?最長的有多少cm?
作者: Terry220022    時間: 2010-9-23 21:41

小妹冇研究過哩個問題喎, 通常都係見啲絲襪靚就會買嚟著
作者: mmo    時間: 2010-9-23 22:34

多见150-175.。。。。
作者: Charmy    時間: 2010-9-24 00:51

通常日本牌子的絲襪沒有那麼長的、如果要那麼長的話、可試找外国的牌子。
作者: kevin428    時間: 2010-9-24 00:57

絲絲是有彈性的  r& O* L, B2 l0 ]* G8 H- \9 w
但也有尺寸的
; \% u; q) Z( o' Q像我就要找XL=XXL的
! n8 m# D( ?- {150-175屬於M-L的
作者: bbqbbq    時間: 2010-9-24 08:32

我同意kelvin428. 因絲襪是有彈性, 我可以給你一個參考. 將自己之長度x80%便是你可以買絲襪之長度
作者: JoJo1217    時間: 2010-9-24 16:17

引用:
原帖由 bbqbbq 於 2010-9-24 08:32 發表   
" ?% `7 O$ M) i2 Q% F- q" ]: p我同意kelvin428. 因絲襪是有彈性, 我可以給你一個參考. 將自己之長度x80%便是你可以買絲襪之長度
3 l5 z5 ^* S+ e7 ]0 M
/ @9 L8 Y, N, w  A" k' s6 b+ t- O
+ U% c" J2 W0 x! |* j2 W
有D唔同意。- `( Z. s6 K0 d1 u. A7 y: U8 v5 b* s

. @' h2 T; B/ S& k! U正因為絲襪有彈性,所以絲襪包裝上面所標示嘅身高已經包含咗一個合適嘅身高範圍,實在無需要再另行計算,只要自己身高係喺範圍內就啱着。9 m' A8 @0 F9 q" Q( N/ D3 z

作者: JoJo1217    時間: 2010-9-24 16:20

引用:
原帖由 plane169 於 2010-9-23 20:27 發表   
/ v- V1 E( ]9 A; M9 w我一般見最長寫185cm, 有長過185cm的嗎?最長的有多少cm?
8 w) ]3 P# Y- \8 ]) @

2 Q( I: m( w+ Q- N# |4 m& j8 N185cm已經係6呎1 lo wor。 9 `3 M  o% W0 z/ A/ G
8 \) X$ O" t2 O1 y2 s; F& i
你如果高成咁應該去Marks & Spencer 睇下,佢地應該有你size。
作者: 123456789321    時間: 2020-5-15 00:44

好慘呀!!!!!!!!!!!

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0