標題: 娘娘腔是否都一定是TS或CD呢? [打印本頁]

作者: 心儀    時間: 2010-9-28 01:40     標題: 娘娘腔是否都一定是TS或CD呢?

娘娘腔是否都一定是TS或CD呢?
' j0 \$ s! k# r/ v想起以前讀書一級內有3個娘娘腔(俗稱乸型)
! _$ c( h) n" ]" P9 J成日本小姐前本小姐後2 P! K, @# ]' o5 c
其實果類人是否都會是TS或CD呢?
% K1 x( Q) t+ z5 D歡迎討論
作者: cdemma    時間: 2010-9-28 01:52

可能唔係TS唔係CD只係GAY
作者: mercury1    時間: 2010-9-28 02:22

不確定
# G  N; {7 C  ~1 u! L2 H2 M2 _- E5 B有個朋友娘娘腔 我成曰問佢 佢死口唔認8 y8 ?0 z* [) `9 {0 Q2 |* n
如果佢認係 我第一時間會同佢講我係CD
" b8 D! T; V' {$ g4 A5 P% I一齊去買衫 玢靚
作者: ameifule    時間: 2010-9-28 02:22

我支持2樓的說法,娘娘腔大多是gay,
# e3 ]$ G+ a# V: }2 bcd同ts係模仿普通d純女,不會刻意娘娘腔
' u; A5 V2 E+ c! l7 X. @1 `, I5 R+ f# t
作者: applechoi    時間: 2010-9-28 03:29

有機會但不一定
- Z& R9 ^/ L1 {* l' O# F3 S/ u8 u2 r# Z% R, L+ Y
Apple有個中學同學, 他中學時期也在穿女裝便服(但只限t-shirt+ skinny牛仔褲, 畢竟是男校...), 行為舉止也很娘娘腔# k. D9 V. ]' h/ |  Y5 F
(之前在family看貼時也見過長得很像的人...但我沒求証是否同一人)! l7 u/ r3 x  V) Q, ^! m7 m: F3 I6 }
* O+ I6 x/ H# ?% m% [8 m) U
但另一個中學同學, 連聲線都很柔弱, 他不是CD, 但証實了是Gay的(中學時跟同型的搭上了...)
作者: Suki_siu    時間: 2010-9-28 10:57

引用:
原帖由 心儀 於 2010-9-28 01:40 AM 發表   4 |8 I) A; F. A- b/ {! z
娘娘腔是否都一定是TS或CD呢?# w  x& K! M4 |
想起以前讀書一級內有3個娘娘腔(俗稱乸型)
9 Z8 Z2 o6 |; N6 ^4 @' c5 V% s成日本小姐前本小姐後
% C  G8 b' N" o1 q8 i" J其實果類人是否都會是TS或CD呢?- Y. J- c. U8 s3 m1 U6 o0 _9 ?" Z
歡迎討論
: X% p6 N$ U/ i! e5 Q& \" S' ~其實又唔可以話有直接關連既~ 1 C9 f0 O" V& _
娘娘腔姐~都唔會定cd嫁~
/ r$ a/ ?8 L- Q/ V6 _仲可能會覺得變態添....
作者: iamonheel    時間: 2010-9-28 12:39

我有些舊同學, 讀書時真係好乸型, : p  B; R( _8 J1 C. y: h4 ^
依家有個竟然做消防, man到震
; t3 ?) S; `( p3 X4 }又有練到周身肌肉, 依家唔敢恰佢, 7 z' k6 k; L1 a) U7 J) `! T/ e0 L
又有已經為人父親, 差啲唔認得.
, r# i' J' ]- T# w8 Q! M$ q. J  s' |6 I/ }
有些小時侯乸型, 不少只是屬於性格懦弱, 運動不行, 佢哋自己都好困擾, & l5 x0 m) r* B* v/ b* p# I% W: p
但大個進入社會, 不少會切斷舊同學嘅聯系, 畢竟做 underdog 不是好回憶.
作者: judy    時間: 2010-9-28 15:10

不一定吧!我認識很多的娘娘腔,但他們都不是cd /ts ,所以不一定是喔! 而我雖然喜歡cd,但是平常男裝的我也不會娘娘腔喔!
作者: Terry220022    時間: 2010-9-28 20:45

小妹以前有啲舊同學都係娘娘腔架, 但係佢地都有女朋友1 Y1 {9 ]4 n& M6 d# u6 z
所以小妹覺得娘娘腔唔等於TS或者CD
0 T; G6 y# X7 V/ P' `0 s) X. J, S8 t  C% d7 K5 I; R
作者: 殷可怡    時間: 2010-9-28 22:37

點解我冇呢d同學架 ) |/ B" u& ?7 e- D
成日叫自己"本小姐"都咪話唔挑逗
作者: 08miki08    時間: 2010-9-28 23:25

其實唔一定, 但有可能!
1 `  y8 v+ n5 c. I3 y$ \9 g7 U有d人嘅性格係咁!

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0