標題: 輕左8磅QQ [打印本頁]

作者: 心儀    時間: 2010-9-28 20:37     標題: 輕左8磅QQ

但係睇唔出瘦左; N1 Q( g# r: q3 q1 h; v; e: ^
上身一樣咁厚咁大隻><
1 E) l- }% j7 o好似減左落腰度(晚晚situp的關係吧)! J: h' H9 ^/ z1 m, a% r
皮帶可以扣多一格了- d2 O# D7 r1 Y

3 M! i% \3 e7 e7 y2 w* b/ d有無人教我減上身d肉阿><
作者: Terry220022    時間: 2010-9-28 21:11

恭喜哂ar, 加油~
作者: akina    時間: 2010-9-28 21:21

你果幾磅去左我度呀......
作者: bbalice    時間: 2010-9-28 21:50

可以分享一下心得嗎?我最想就係減腰.例如你每次做幾多下,一日做幾多set?
作者: 心儀    時間: 2010-9-28 22:00

引用:
原帖由 bbalice 於 2010-9-28 21:50 發表   
2 q0 ^9 c. \: w. ~: V: G8 _, M可以分享一下心得嗎?我最想就係減腰.例如你每次做幾多下,一日做幾多set?
% m; P7 d% t* c! t: k, H; o) c  asitup每晚30下, k+ R: D6 e7 j, M! k" w
有時累就分開做40下
, `0 C' v! W, r. t主要係我食野少左好多
0 v* h; f' V4 ]早餐唔食,中午食少少(如一份三文治),夜晚都唔食太多
+ r8 Q+ _& J! `7 a汽水飲少左,肥既野盡量唔食∼
作者: iamonheel    時間: 2010-9-28 23:02

situp 30 咁少, 我後生一口氣200以上, 嗰時腰圍得 26 吋
作者: 心儀    時間: 2010-9-28 23:04

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-9-28 23:02 發表   0 [4 A, V0 V3 S( p8 ~
situp 30 咁少, 我後生一口氣200以上, 嗰時腰圍得 26 吋
$ w1 W% o/ n5 c* R+ M無你咁好力丫∼
* G: L- k$ v  n3 ^通常十幾下我就會累了
作者: iamonheel    時間: 2010-9-28 23:18

引用:
原帖由 心儀 於 2010-9-28 23:04 發表   7 D  T$ o! t. e

8 I. d' }" A) ^; [) R無你咁好力丫∼
+ q( E% I  |7 I1 q通常十幾下我就會累了
  ^3 e" `9 X, `. g6 T
* {  y0 \' d6 u% J9 q9 w2 f你係床定地板做, 床太軟會傷腰, 地板加瑜伽氈就ok, 雙手放胸前, 唔好擺後頸, 話唔小心會chok傷頸.
作者: iamonheel    時間: 2010-9-28 23:24

重有, 最好有嘢壓住腳板, 否則累嘅時侯, 雙腿會離地, 會用錯力, 用屁股同大腿借力, 無用到腰嘅肌肉.
作者: 心儀    時間: 2010-9-29 00:22

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-9-28 23:24 發表   5 }- {: C, d3 e* g/ Z: a
重有, 最好有嘢壓住腳板, 否則累嘅時侯, 雙腿會離地, 會用錯力, 用屁股同大腿借力, 無用到腰嘅肌肉.
7 Y6 n& x& W4 j
我係床做∼
8 @0 H' q% w+ x用尾床架來壓腳
* \: V( u- d9 l# l7 ^而家先知原來減磅不等於減肥-3-
; Z+ C1 b6 z% t8 |4 M. y唔見左都唔見得邊度瘦左QQ
作者: x```櫻花樹下    時間: 2010-9-29 20:08

我減左成個月反而重左磅
作者: willy    時間: 2010-9-29 20:34

我近年來因為工作的緣故, 體重不減反增 ; 嚴重頭痛緊點減.....
作者: 心儀    時間: 2010-9-29 20:53

引用:
原帖由 x```櫻花樹下 於 2010-9-29 20:08 發表   ' {5 X% C: ?; y# e
我減左成個月反而重左磅
; B4 l1 f$ _, U! H) z" e( o2 L" Y
咁神奇@@
* o: I% l$ m* j咁不如你試下增肥' C/ E% n7 b! r$ B9 Z
到時可能會輕左都唔定XD
作者: x```櫻花樹下    時間: 2010-9-29 23:43

引用:
原帖由 心儀 於 2010-9-29 20:53 發表   / ]) {, m, s$ M& h9 j* U" T" {

3 \8 G7 q# d! t5 U; @咁神奇@@
/ n6 {4 R& [, Y, d咁不如你試下增肥
" l0 ^/ S. ~/ j6 g$ U$ \! G到時可能會輕左都唔定XD
) j  \$ p' v# R2 J3 R1 A
再肥我驚返吾到轉頭
作者: mercury1    時間: 2010-9-30 05:55

試下用我的方法減肥吖
+ n& u! q/ d; s; ?減肥方法係唔洗做運動,只係張進食時的速度減慢1 u* h- s. n" p5 ?  ^
因為大腦接收飽的感覺要大約25至半小時
2 D- t% `; e1 I- W8 n) u當食得太快時  到你覺得飽的時候 可能已經食咗好多野! K5 G/ E( |8 |/ s0 m' l

1 Q6 c+ S3 i6 J9 f" O) }有養金魚都唔會一次過比佢食太多
  {  @/ M+ V: {# B  O& x) R因金魚的腦接收飽的感覺要大約3小時 所以會飽死
( d# R$ F5 S. `9 Y' Q8 w& j0 Y" D
6 d- g# W9 y$ l3 n' j我唔做運動& a1 N, n% J( u. u
十幾年都keep 倒26 吋腰
作者: 心儀    時間: 2010-9-30 10:06

我又重返3磅; A5 f& R9 g2 L
在120這個範圍內好易重返
作者: 涼宮春日    時間: 2010-9-30 22:04

春日身子差,常病. J+ `* W5 M3 ?; v6 }" E
所以都不長肉
作者: abc2010    時間: 2010-10-11 05:32

我係零運動的人   只係食多野會肥 唔食野會瘦個d : e6 e7 i3 G/ S. P
所以我都係keep住半肥瘦
作者: CECI    時間: 2010-10-14 08:17

輕8磅會瘦得幾明顯0下過Wor! 恭喜晒你呀!
作者: newcder    時間: 2010-10-14 20:12

咁你而家幾磅呀
作者: calvyn.tsang    時間: 2010-10-19 08:28

嘩...120 真的標準....
' g' n2 v! q& l& l' O' S; N; @- M以cd嚟講? : @. _, R7 ?9 r$ |5 t

+ s6 F0 \+ Z4 c6 {, D1 D$ o0 Q* S你有冇再減到呢排?

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0