標題: 購買校服一問... [打印本頁]

作者: amywong    時間: 2010-10-10 22:34     標題: 購買校服一問...

各位網友,我男友托我問一下以下問題:
8 ]( g5 B* w: v* {6 r$ T$ w9 A& ~! l8 Z7 w" {
1. 瑪利諾神父教會學校同英華女書院,邊間既旗袍靚d?
5 B8 ?1 D/ }4 Y6 [" B* P' w8 k6 z( B* \) Z5 S
2. 邊到可以買下列學校既校服(麻煩提供詳細地址及營業時間):聖保祿學校(St. Paul Convent School)、瑪利諾神父教會學校(Maryknoll Father's School)、英華女書院(Ying Wah Girls' College)、寶血會上智英文書院(Holy Trinity College): Q' J; L+ D( m" k
3 `2 l, r3 c5 X- G1 C
3. 麻煩提供埋購買上述校服既店鋪,店員既態度,男仔購買既容易程度,駛唔駛我陪埋佢去買0 W# L5 t+ f: w1 l" {  D7 \

. }4 s5 a6 _& V+ U7 h4. 如果知道有咩碼既話可以講埋
! {9 x* I* M$ w6 t4 }9 f, ^7 O- P* A
" S! ]+ n: y& f先唔該各位!!!/ n& E' }3 A- Z) e

n2 O9 D; _( @- f3 y; Q$ b" S* k3 _
作者: KR7723    時間: 2010-10-11 00:58

1.  個人觀感不同,好難答到你。理論上女校應該靚小小。俾小小HINT你,英華的裙深色D,瑪利諾的裙淺色D。
' ~4 y9 u) `4 P2 \: L
7 z6 c9 D; H6 G" {2 s3 ~+ S2.  請爬文, F) Q* J) D* S8 ]4 Q! r. a

9 Z! ^3 H* o. ^" Z3.  其中係歷史悠久的預科書院附近的那間唔會查查問問你,有生意就做。
作者: pingu142857    時間: 2010-10-11 03:14

發貼前請唔好懶爬下文
$ {0 T6 Y) x. i2 t* i: f/ @仲有好似發錯區啵...
作者: concord    時間: 2010-10-11 12:19

瑪利諾神父同英華係豐仔(北角)有得買,我個人認為英華好過瑪利諾神父,因瑪利諾神父最近幾年係條旗袍加咗防走光布,而英華仲係真真正正開叉,事實就係gum多,個人決定都係由你話事
3 O' P7 y" a- q5 @+ D
+ ~: W2 j: e2 L( a北角間豐仔對男仔冇太大問題,但如果你有女仔去問就當然方便同快手好多la
作者: Terry220022    時間: 2010-10-11 13:20

邊間好啲真係好個人, 小妹覺得好睇啲未必代表姊妹覺得好睇, 所以好難答到妳
作者: amywong    時間: 2010-10-11 20:46

真係想問下聖保祿學校可以響邊到buy到,爬左好耐文都搵唔到6 G: ^3 ]1 ~: D7 b. [

1 u# @$ Q! x1 N5 Z順道問埋熊貓鞋邊到有得buy?9 n9 `$ m3 z) x4 \7 r

$ ~/ ^  Z- R, w  a; L, `; |[ 本帖最後由 amywong 於 2010-10-11 21:01 編輯 ]
作者: jg400hk    時間: 2010-10-11 21:38     標題: 回復 6# amywong 的帖子

係校服板搵搵啦
作者: amywong    時間: 2010-10-11 21:46

你睇睇我既權限,根本入唔到校服版,入到既話我都唔會響呢到發帖啦,麻麻幫幫手啦,please!!!
作者: jg400hk    時間: 2010-10-11 21:51

引用:
原帖由 amywong 於 2010-10-11 21:46 發表   - @8 e$ P1 V1 `8 H
你睇睇我既權限,根本入唔到校服版,入到既話我都唔會響呢到發帖啦,麻麻幫幫手啦,please!!!
& w2 M+ J) r5 a8 w. Q哎呀,無留意o忝。
! }% O6 T7 @- V( X. [3 f9 L去灣仔"太兄"啦,譚臣道八十四號
作者: amywong    時間: 2010-10-11 21:58

好感激你啊,想問埋個老板對男仔惡唔惡架?: [+ M9 n) ]. _+ f) _. |$ n- |9 V
  e# E8 ~2 ^3 Q
同埋星期日開唔開?5 |/ O' i0 ?3 @8 e' \

4 w; u! K" K+ z8 `[ 本帖最後由 amywong 於 2010-10-11 22:05 編輯 ]
作者: jg400hk    時間: 2010-10-11 22:09

引用:
原帖由 amywong 於 2010-10-11 21:58 發表   
. g& T" Q+ A! N1 P' ^8 h好感激你啊,想問埋個老板對男仔惡唔惡架?
! p& x% j. h1 c. b, K1 n
  @# p( |, D# e( W同埋星期日開唔開?
) N" S; g# ^) ]( c! f8 c; x9 ?! \9 y1 r0 h
我未買過唔知,不過以資料顯示就態度唔錯既,都係為做生意o者。* Y1 v4 Y& }6 ], P
要買就快手,據聞年尾結業
作者: dcch1    時間: 2010-10-11 22:13

本帖隱藏的內容需要積分高於 10 才可瀏覽

作者: jg400hk    時間: 2010-10-11 22:14

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-10-11 22:13 發表   * D. z5 ?/ e* m  F3 ^' `6 h
**** 本內容被作者隱藏 *****
; k! E6 ]1 V" J4 h9 Q2 X2 s' \' {
你唔講我都無留意o忝...
作者: dcch1    時間: 2010-10-11 23:44

本帖隱藏的內容需要積分高於 10 才可瀏覽

作者: pingu142857    時間: 2010-10-11 23:49     標題: 回復 8# amywong 的帖子

吹多幾野就夠分架喇....
作者: JG5446    時間: 2010-10-11 23:52

本帖隱藏的內容需要積分高於 100 才可瀏覽

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0