標題: 牛仔短裙size問題 [打印本頁]

作者: sinson    時間: 2010-10-16 16:51     標題: 牛仔短裙size問題

我想問,買牛仔短裙,應該以腰圍定坐圍(叫hip位???)定呢??; d. I; s) U2 f2 E# G2 B+ e

6 u8 @7 Q! R5 `5 r3 T. t我買過一條,sales話係腰圍。返到去試有少少乍。但腰圍岩
作者: wolford    時間: 2010-10-16 18:13

因為女士坐圍較豐滿, 所以買牛仔短裙最好度清楚坐圍, 不過我多數只睇腰圍, 因為hip位窄窄地先顯出個曲線
作者: CECI    時間: 2010-10-16 18:31

我果條幾榨0下啊!
作者: candyee    時間: 2010-10-16 21:50

我都喜歡hip位窄窄既牛裙........反而一般女仔的hip位不一定窄,美感也大減,但她們並不在意
作者: shinobu    時間: 2010-10-16 22:58

我尋日都買O左條.... 好開心
作者: 倫姊    時間: 2010-10-17 00:00

多數是計腰圍
作者: CECI    時間: 2010-10-17 03:25

引用:
原帖由 shinobu 於 2010-10-16 22:58 發表   
- o6 c! l5 N2 [5 _我尋日都買O左條.... 好開心
' |6 [) J5 U% r
8 Z8 m8 M" r; w8 k
長定短先!而家開始天氣涼, 應該會平d掛!
作者: sinson    時間: 2010-10-18 12:00

引用:
原帖由 CECI 於 2010-10-17 03:25 發表   
$ P; q, l; h9 D2 @* s2 W4 C$ H, H* o, e  X* F2 K
" g! i: W8 y- i, y- ]8 I  [& Y
長定短先!而家開始天氣涼, 應該會平d掛!
8 B6 e- P# P. n( W& H* K/ ~7 N1 W
你要知道唔去到個位數都唔會理照著既
作者: sinson    時間: 2010-11-12 12:39

早幾日買左條迷彩短裙,之前個條30腰細碼,見佢窄窄地,今次買中碼一定岩啦。
8 L7 I7 ]  A3 [- t0 b% Q點知返到去都係窄窄地.....併埋之前個條,點知係一樣size...... W8 w. I( e" d" K
& c  I( O3 b$ T, n& B# z
其實30腰係咪要買大一個圍,即係買32呢?34我怕會甩裙=.=

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0