標題: DEL [打印本頁]

作者: Rainie    時間: 2010-11-6 00:16     標題: DEL

版主請把此文鎖上! THX~5 }  I  O! g* s( L7 c: O" q8 K& Z

: |# k% t( N) x8 j% c[ 本帖最後由 Rainie 於 2011-2-7 03:00 編輯 ]
作者: 心儀    時間: 2010-11-6 00:47

妮妮開的嗎@@?" @; e9 Z, f% D
有時候東西太多也想找個地方放呢
作者: 08miki08    時間: 2010-11-6 01:08

原來妮妮你都知呀! 我仲諗住遲d先po time, 而家比你快過我啦!
作者: CECI    時間: 2010-11-6 01:13

幾好wor! 請問可否PM資料給我嗎? 謝謝!
作者: 心儀    時間: 2010-11-6 01:18

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-11-6 01:08 發表   
0 n$ `, t- ?0 N原來妮妮你都知呀! 我仲諗住遲d先po time, 而家比你快過我啦!
: R( E7 ^; D2 s2 N) Z6 f詳細希望!
作者: 08miki08    時間: 2010-11-6 02:11

引用:
原帖由 心儀 於 2010-11-6 01:18 發表   5 Y9 B4 R9 K" N8 M# `/ c

6 d  a5 q- w1 ~- D詳細希望!
; ^  e. P/ u  P

; l3 W4 [* K; W) u6 T; }5 |% y心儀姐姐你都想搵地方放野咩?
作者: wadee    時間: 2010-11-6 09:08

我都想知多D資4 G- F- J& _5 b% n& A1 I& f8 d1 G
謝謝
作者: phman32    時間: 2010-11-6 10:36

我都想知多D資料, send a pm to me
作者: 希文    時間: 2010-11-6 11:01

妮妮真係勁@@9 L1 G' y, u6 j4 K3 R/ Z; e
咁多人黎問
作者: 心儀    時間: 2010-11-6 11:10

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-11-6 02:11 發表   
' {; G7 I6 l/ }/ u0 p7 q& W3 L5 f, A

7 }7 n. P2 H* a9 a( X心儀姐姐你都想搵地方放野咩?
2 S  C1 a; e% V
有時有D衫多出黎又少用都幾頭痛
1 S4 J# r- L3 O4 q: L6 y0 h1 R  ?: t如果有地方又便宜既可以放野會考慮一下~
作者: vivalive01    時間: 2010-11-6 12:24

小妹覺得最麻煩是鞋
3 N. ^4 Z" d- L; g$ l& N5 ?, a, I3 g+ ~2 [
我現在那些鞋放到很高的地方
# p  C& _6 }+ ^, s3 ~
4 m5 D8 v& X2 ^& B! b1 q$ e一對斗零爭飛落黎9 M) _5 U) Y2 ]6 ]

# w7 G3 o8 y0 f" m% `6 R5 [/ q隨時爆光入醫院
% y" C) s) I4 w8 ^2 L
5 y5 z% L% U- d2 l" \1 ?請姐姐PM資料比我呀
作者: Terry220022    時間: 2010-11-6 13:52

小妹都想知ar
作者: KR7723    時間: 2010-11-6 15:26

我都想知,有冇所謂最低消費?
作者: retsop12    時間: 2010-11-6 17:17

可唔可以比多d info~~~~~~~~~~~
作者: 08miki08    時間: 2010-11-7 00:14

你地想知咩資料呀?
# b, [5 k7 W: C7 w6 O我可以代答!
作者: nataliecharles    時間: 2010-11-7 18:44

我是負責人 Natalie =]
9 P; w7 |% M$ f8 x( e5 E9 K2 ^4 X' f' U2 a8 c
儲物的地方位於油麻地碧街某大廈八樓,離油麻地地鐵站只有三個街口。鄰近旺角、西洋菜街等潮人聖地。
6 j& A- y2 C, L* V
( ^, x+ d. K- q9 _. N# x1 S+ B% F大廈沒有保安,但本人會安裝指紋感應電子門鎖及閉路電視系統,並為存放物品拍照紀錄,故不用擔心保安問題。
7 M+ \: x2 T5 k) {+ x: M5 ^
( O9 b0 m- C# Y7 U9 P暫定衣物存放費用每人每月$300,如需門鎖以隨時出入取物則每月加收$50門鎖費。存放物品過少或過多,或體積過大則會酌量減費或加費。4 O1 U* O8 B# R
* f, X: x' z! ^+ G( \
服務不限存放衣物,亦非只服務CD/TS。歡迎任何人士光顧和存放任何物品,唯空間有限,故先到先得。本人並承諾起租計至單位租約完結日止(2012年11月中)將不會加價。
7 A, o. n9 ~! Y2 k4 G" ~1 ^0 N7 v) {4 ^. ^" ?. N+ X# N) K
所有存放衣物的顧客可免費享用浴室沐浴和更衣,以及免費洗衣服務。另所有顧客,不論存放任何物品,在存取物品時可免費在客廳自由活動,唯請勿對單位內其他住客(雖大多均為CDTS姊妹)造成任何滋擾。6 Y/ }% q/ E9 R0 K4 P& T( I& k2 d+ w

, }( e. `5 B' P5 }* `0 k; O0 Z所有顧客亦可享用免費代收郵件(通常是網購物品)服務,唯不包括非郵遞交收項目(非郵遞交收項目,即代面交服務,需另外收費)。
5 b0 ^" a/ l$ Q. o
$ ^8 H2 G% p6 ~如有任何查詢,請於本文、Facebook、PM或SMS跟本人聯絡。本人手機號碼請用PM詢問。
作者: CECI    時間: 2010-11-7 19:20

都幾吸引啊! 最緊要係方便麻!
作者: peterchan01    時間: 2010-11-8 13:17

That is so good and cheap, so how can I get more information on it?' ~/ e' Q5 c' _) j
Can you pm me with the details thanks
作者: ybwe    時間: 2010-11-8 13:59

事實呢方面既野幾難處理, 又會怕俾屋企人發現.....
作者: 心儀    時間: 2010-11-8 14:06

請問月租$300會有多大的空間去存放物品
作者: 1989    時間: 2010-11-8 14:50

如果有埋地方可以比人CD, 再貴d我都肯
5 v% g1 C4 I2 U. o& G  l; Q唔知有冇人肯做呢門生意呢?
作者: 心儀    時間: 2010-11-8 14:55

引用:
原帖由 1989 於 2010-11-8 14:50 發表   7 N/ L2 ]+ F- s
如果有埋地方可以比人CD, 再貴d我都肯
2 j3 ]" a9 q3 ^7 l& z唔知有冇人肯做呢門生意呢?
" e2 n( B5 U8 ~9 V5 Shkcdfamily咪得囉
" B$ a, |0 \/ v: u+ r( `! W不過想入都唔係咁容易6 ~3 B5 E% k5 J0 R1 K, Y0 \4 g
相呢D少不了" L( s7 ~0 g4 ~1 K$ `
仲要係論壇上觀察一段時間才可以入會所
作者: Sherman    時間: 2010-11-8 15:32

引用:
原帖由 心儀 於 2010-11-8 14:55 發表   7 X3 H1 x6 ~5 i% m

) Q; A5 @& e. a9 p" o- H: Qhkcdfamily咪得囉
9 U; {+ n6 x, i1 y$ n* o" }不過想入都唔係咁容易9 j  K: w; R7 N0 b* p9 {! u
相呢D少不了6 V2 C7 V2 X' H7 V( ]
仲要係論壇上觀察一段時間才可以入會所
( t0 I' m( @7 j2 w( Z/ ]' w4 ^& I
7 {6 h" e( T+ a9 g& c3 i) F8 l其實入得都OK ,但係佢地都幾貴下架wo
作者: darkmage    時間: 2010-11-8 18:05

這idea很好呀, 價錢也fair. 有進一部資料嗎?
作者: nataliecharles    時間: 2010-11-8 21:07

我果度可以換衫。
作者: 08miki08    時間: 2010-11-9 01:01

引用:
原帖由 1989 於 2010-11-8 14:50 發表   
: C# \( S7 F5 C, ?1 n) A2 ~* _如果有埋地方可以比人CD, 再貴d我都肯$ n! e$ r( s$ V$ B4 L' \' q1 `' Z4 @
唔知有冇人肯做呢門生意呢?
+ P' w$ ?7 K) U. i6 L, A6 {6 }
& s, ^5 C, |2 v/ N1 t+ r; f
你放野果到咪可以cd囉! 你唔識化妝嘅話可以約時間, 我可以教你或幫你化!
作者: nataliecharles    時間: 2010-11-9 12:02

另外我會定立開放時間,以免對住客造成滋擾。無交鎖匙費的姊妹入屋要先預約,交鎖匙費的姊妹可在開放時間內進出,但開放時間以外則要預約或暫停開放。6 i* Z6 Y3 V( O' A' G3 @- h
7 n2 P  w: w. z! D8 T9 j! |$ s) [
租金方面$300一個月暫時唔會加,有興趣嘅朋友請先落訂(即首月租金),另一年內不能退租。租金加減將視乎空間可擺放多少物品,以及參與人數而定,但本人不傾向加租,亦會維持最後商議好的租金最少兩年。本服務採用先到先得原則,如滿額未能享用服務的姊妹,我會全數退還訂金。
作者: nataliecharles    時間: 2010-11-10 10:31

參觀及付款須知:
8 L; j+ E5 J( Y: a: n/ Y: H3 W2 L
1 z) o. L7 q) V. H' `7 O: Z單位將於25/11後開放參觀,只限有落訂嘅姊妹攜同入數紙進屋。因額滿未能享用服務或覺得不適合者可全銀奉還,否則當作首月租金計算。以後請於每月10日前入數,租約以物品搬入日期起計算。
作者: cxyx    時間: 2010-11-10 10:45

好吸引,最重要有地方洗澡
作者: nataliecharles    時間: 2010-11-10 18:27

引用:
原帖由 peterchan01 於 2010-11-8 13:17 發表   / r8 I& t9 Z7 p+ r1 Q) a7 I
That is so good and cheap, so how can I get more information on it?
  c# ~; j# }/ F6 W( YCan you pm me with the details thanks
: M0 {0 g. c4 M) [2 A

" t% }; C( ]& D+ s* t6 ZYou can add my FB.
作者: Rainie    時間: 2010-11-11 18:14

有興趣的朋友可先付$300落訂
) A9 a3 I1 P- x3 e5 M入數資料可sd PM向我索取
! d; q# T4 ]. U, H* A- B如有任何查詢, 可直接與負責人 Natalie聯絡。Thx
作者: 心儀    時間: 2010-11-12 14:15

我想參觀^^1 P4 `: V# T( y& D9 e
看看旦否適合當網聚地點~
作者: nataliecharles    時間: 2010-11-12 17:55

引用:
原帖由 心儀 於 2010-11-12 14:15 發表   
# F- a" N2 s6 i+ [我想參觀^^/ y0 L  L3 ^9 O0 {& v: ?8 _0 W  a% ?
看看旦否適合當網聚地點~
$ E+ {7 ~9 X6 y2 }8 K: p. d/ D# J
7 x: v- N8 f. E) o, ~  b/ x$ }心儀大大當然可以隨意參觀啦∼
作者: 快樂女    時間: 2010-11-12 21:38

我都想知...每月300可以有幾大地方
作者: DL123    時間: 2010-11-13 17:34

請問月租$300會有多大的空間去存放物品呢?
作者: wahahaya123    時間: 2010-11-14 19:57

我想我會盡量藏在家裡
作者: nataliecharles    時間: 2010-11-15 20:05

現有四種儲藏方式可供選擇:; I. P9 Q( N$ {) z' J  w) M- O
1) 儲物箱一行疊高任疊,可參考下圖:9 X& I" I3 [+ U, `: a+ x8 d
http://big5.made-in-china.com/sh ... E7%AE%B1+-+107.html) q# r2 [# ?/ @2 O8 ^; Z
2) 獨立布衣櫃90cm闊; Z3 X: f) [$ @3 ?
3) 獨立木衣櫃45cm闊- `; ^& x" @: Y( J, o
4) 大衣櫃共用
作者: nataliecharles    時間: 2010-11-15 20:18

現在免預繳和入數,先參觀有租用。
作者: vivalive01    時間: 2010-11-15 21:58

引用:
原帖由 nataliecharles 於 2010-11-15 20:18 發表   1 J* d6 X1 O! |- X
現在免預繳和入數,先參觀有租用。
1 c( }( D" m2 S* {7 v# h
7 r- ^& ]6 F- M2 V$ A% L
有得參觀?
0 `; I$ c% ?/ ]: {1 a7 o0 b# Y" }- }
. [7 `2 [1 Q; v5 v7 n幾時呀?
作者: nataliecharles    時間: 2010-11-15 22:11

引用:
原帖由 vivalive01 於 2010-11-15 21:58 發表   2 _  K7 C% C( @; H. k5 P4 t7 q

- h4 o! J6 |5 w$ W有得參觀?1 x0 k- e9 E! r2 N) N1 u8 H. `$ y
! N+ f1 X& c8 x
幾時呀?
* G  K' \5 }+ B# |0 S
! Z! e, y2 C0 t, R: T5 n我會先影相,然後入伙日後可電聯我或Rainie安排參觀。反正將來我果度都可能會舉辦一d活動,遲早大家都有機會入去。
作者: nataliecharles    時間: 2010-11-17 20:50

* E/ c; H6 v4 S$ A! G- S

% N6 u& N0 W1 o( X. \2 g1 S7 T8 Z$ c. Q# L$ ]! R6 z6 w
註:單位會先被翻新方才入伙。- h5 s$ `2 u! L2 p3 e
) q5 J6 |4 v* T) M5 v
經剛才實地考察後,發覺雖然單位建築面積達700呎,但客廳過於狹長,並不利於同時舉辦活動和儲物。本人會再詳細研究再決定儲物限額。
作者: winniegobby    時間: 2010-11-17 21:40

咁如果我無租用姐姐的地方, 但有聚會的時候, 我可唔可以報名參加架?
作者: nataliecharles    時間: 2010-11-17 23:29

我可能擺野同搞活動二選一
作者: 心儀    時間: 2010-11-17 23:37

引用:
原帖由 nataliecharles 於 2010-11-17 23:29 發表   
( I4 n- W: |% w" Y我可能擺野同搞活動二選一
& ?2 x  y2 Q) E' d+ M# o+ L( H
你的房間不會用來放東西嗎?
作者: 希文    時間: 2010-11-18 00:32

而家咁你想俾人擺都唔多位0 0
作者: 露姬    時間: 2010-11-18 04:34

我覺得得唔洗到二選一,咪放少d lo~
7 i  r5 l9 t+ D2 S& I完全唔放得又的確比較浪費
作者: 希文    時間: 2010-11-18 13:44

natalie...其實要俾人參觀好似有d難
作者: priscilla_ho    時間: 2010-11-18 19:24

作者: nataliecharles    時間: 2010-11-18 23:17

引用:
原帖由 心儀 於 2010-11-17 23:37 發表   
/ L( f& @/ r+ }4 P' a# Q, Y, T3 _1 _1 d
你的房間不會用來放東西嗎?
4 Q- V& V$ p3 A9 b1 ?9 j+ P
( d& |: `% h- r8 h. p" h
我間房唔知是否夠位...裝咗床再度。
作者: longing    時間: 2010-11-22 07:09

大廈冇保安, 是否係唐樓(冇 lift 個種)?
作者: nataliecharles    時間: 2010-11-22 21:00

無保安但有大閘,係唐樓無lift
作者: vivalive01    時間: 2010-11-24 00:33

幾時可以用呀?
作者: S!U恩*cherry]]    時間: 2010-11-25 22:39

正呀!但其實我CD用品放在家OK的,但只係無地方比我CD1 ^; L* ?( Y1 ?2 q2 s  @3 h( A
如果日後呢度有CD活動就好了!!!
作者: nataliecharles    時間: 2010-11-25 23:43

引用:
原帖由 S!U恩*cherry]] 於 2010-11-25 22:39 發表   
& w4 s/ P5 [+ ^* z  c5 }正呀!但其實我CD用品放在家OK的,但只係無地方比我CD; T9 K' r: f2 k& h+ X" `# G% t
如果日後呢度有CD活動就好了!!!
( g! E2 a% j6 b& e4 t: R* l
, J6 g- `& H5 [: M2 Z# w
可再PM我商討
作者: heefanq23    時間: 2010-12-5 00:05

好好好!!!支持支持支持!!!没别的好说la
作者: cd_cathy    時間: 2011-1-28 23:00

i am interested.  would you please PM me further details?  thanks, sis,

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0