標題: 請教 SO 根問題 ^^ [打印本頁]

作者: ADA    時間: 2010-11-21 01:52     標題: 請教 SO 根問題 ^^

請問拔左之後 會再生返出來嗎 ?
作者: CECI    時間: 2010-11-21 02:05

ADA這是一定的! 鬚根同頭髮和身上所有毛一樣, 拔0左都會生返ga! 不過用拔鬚的話, 生返的速度比較剃慢! 要CD係要不斷咁勤力去拔ga啦! 即使係天生幾少毛髮都好, 始終是男性, 冇得懶ga!
# H4 r$ s5 d1 k, R3 E  U( d% v
作者: ameifule    時間: 2010-11-21 02:11

已經拔習慣囉,雖然說長得慢,但鬍子數量太多了,每天都會冒個幾根出來,所以我現在2~3天拔一次,  M, |, s' ]4 u+ r3 S
至於眉毛就長得較慢,而且還要注意型狀,
作者: mercury1    時間: 2010-11-21 02:32

唔會生返..,咁就唔會有激光脫毛啦
作者: ADA    時間: 2010-11-21 02:56

謝謝各姊妹的提示  
作者: 心儀    時間: 2010-11-21 08:04

引用:
原帖由 ameifule 於 2010-11-21 02:11 發表   
% t+ w! e& _0 t( u* {- q- d已經拔習慣囉,雖然說長得慢,但鬍子數量太多了,每天都會冒個幾根出來,所以我現在2~3天拔一次,
6 X' Z% T( _! @7 C5 \. T至於眉毛就長得較慢,而且還要注意型狀,
7 {5 e+ u) H) C+ p/ X0 \頭像好可愛XD# n/ H, M2 @) g3 N# Y6 I  w
兩三天拔一次效果不好的吧1 Z! f# l& v- X2 p) N
我通常也是等兩星期才有最好效果
作者: 13530386    時間: 2010-11-21 16:16

引用:
原帖由 心儀 於 2010-11-21 08:04 發表   
# ^, m# W! c  a5 s+ S5 J: h1 g. D! L8 @) Q6 ~
頭像好可愛XD5 X0 A  s2 I$ z! O: F7 h7 n
兩三天拔一次效果不好的吧
: {. B( c; h7 j6 T; W我通常也是等兩星期才有最好效果
) ]9 m+ _8 x3 g1 c

/ [+ Q9 `! R, l! T係囉, d腳毛都係, 但係甘就大大減低可以CD既貧率, 好矛盾
作者: wadee    時間: 2010-11-21 16:41

所以只好永久脫毛
作者: 13530386    時間: 2010-11-21 17:37

引用:
原帖由 wadee 於 2010-11-21 16:41 發表   4 @5 t* f) L! @$ i9 T
所以只好永久脫毛
) U: f3 r3 j  R1 d6 H8 J6 _6 d1 I. ]1 j* p3 b- Y. l1 M: ]
係咪即係電果d(二萬銀果d)??
作者: iamonheel    時間: 2010-11-21 17:41

引用:
原帖由 ameifule 於 2010-11-21 02:11 發表   
4 o, P- G( e: W8 @+ \* C已經拔習慣囉,雖然說長得慢,但鬍子數量太多了,每天都會冒個幾根出來,所以我現在2~3天拔一次,
) c+ v" J5 o, z至於眉毛就長得較慢,而且還要注意型狀,
5 r' ^7 S) D$ O
' H9 U" Y- ~, ^1 ?- N. v新頭像啊, 美少女啊
作者: 08miki08    時間: 2010-11-21 23:23

緊係會生返啦, 如果唔係都唔洗去脫毛啦!
作者: mercury1    時間: 2010-11-22 10:23

引用:
原帖由 心儀 於 2010-11-21 08:04 發表   4 g3 P& c( ?4 R9 [- |3 {7 @& `" T

% d3 y! c: \" y+ m頭像好可愛XD
6 N2 b5 e" B3 _4 F- b8 ^& m" h兩三天拔一次效果不好的吧/ j+ `( ?' W' w2 q& Z# J
7 G$ j# @9 F2 o
- {- f2 O5 _5 {' C+ i1 M# ?
忍唔倒D鬚響塊面道
1 i$ h, ?& d0 L5 R兩星期?  一日都忍唔倒
/ w- R. u- r. d+ }( u' ]! }最多化妝時打多D粉底
作者: 希文    時間: 2010-11-22 17:51

引用:
原帖由 mercury1 於 2010-11-22 10:23 發表   0 T, c) s2 b4 c( e
& r  D, x+ x3 W: D+ b" A5 X7 \
7 B. O, `8 H& ]2 {
忍唔倒D鬚響塊面道' e6 s  d+ J! p, E
兩星期?  一日都忍唔倒
& a( G' ?0 X( c* s* E最多化妝時打多D粉底
; x+ M" [6 y  g3 Y5 a
8 J4 ?7 g3 A8 p  x9 Z; j5 J
係囉....一見到d鬚就想死...) O, b  X9 a9 [/ A- v$ }
-_-但係激光又貴...
作者: ameifule    時間: 2010-11-22 17:56

引用:
原帖由 心儀 於 2010-11-21 08:04 發表   3 M+ j) M1 v1 S! J! U# z9 `
4 Y; o6 l' b: b# U3 T; C8 o6 C
頭像好可愛XD
! ]0 k, M: L/ K* E兩三天拔一次效果不好的吧2 j- l) Z, j, l4 r
( q& D8 s4 B; P
每天總是會有幾根冒出頭來,我就把它拔掉,所以一次也才拔幾根而已,
3 {3 B' g& Y  W/ d/ F- {兩星期應該全都長出來了吧? 然後再一次拔光?
作者: ameifule    時間: 2010-11-22 17:57

引用:
原帖由 mercury1 於 2010-11-22 10:23 發表   : C  s0 b8 H9 y' k' W7 @
7 L4 o' b) f8 t

8 s+ o, g6 J; x* y% M/ d5 l2 T忍唔倒D鬚響塊面道
( D7 i* b4 M# J- z兩星期?  一日都忍唔倒' j( }% ~; @. U+ s
最多化妝時打多D粉底
8 }3 I2 Z7 R0 k9 w5 @+ o) U% `, _, G
多打粉底還好,主要是不均勻,所以還是拔囉,
. h8 y2 q2 V- j8 [( w$ E) k$ S無法忍受鬍子冒出來

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0