標題: 有人話女聲可以練??? [打印本頁]

作者: 永恆之愛恨    時間: 2010-11-27 23:05     標題: 有人話女聲可以練???

點練女聲呀-.-
0 n1 y8 ^1 w* ?; M% B2 c6 s( \7 Z我去到高音到就啞左 練個屁- -
  ~# a. ~) e$ ]) w1 x1 ^真係有既話又點做呢..
作者: Sherman    時間: 2010-11-27 23:14

引用:
原帖由 永恆之愛恨 於 2010-11-27 23:05 發表   
+ W7 L0 g6 W& N3 {$ \# K( t點練女聲呀-.-
6 A4 }: v! j  e: g我去到高音到就啞左 練個屁- -
/ z: m* B' a6 N: v. [  \8 }8 d真係有既話又點做呢..
+ p% Q9 j, c6 c, N1 |2 G0 x1 R$ G* O; d9 C1 b
咁係因為你跟本未到呢個Level
: t8 {% x1 [9 f! U3 o5 ~咩叫做練?? 就係一步一步咁進步ma, 不停咁試,就可以令到你個高慢慢變高, 當然當中會帶d 辛苦 ' q+ X3 l; ]3 ?/ \" ^1 d
EG: 偶爾失聲, 聲沙,口乾 etc* N8 |4 \$ K0 |  N& b
3 P9 j+ J. A# C& I5 e
可能你聲帶荒廢得太耐, 要多d時間擴闊番個音域
作者: 永恆之愛恨    時間: 2010-11-27 23:32

哦 原來真係練到  咁我要加油先得
作者: CompactDisc    時間: 2010-11-28 00:35

我都試下先, 嘻..7 e3 ?, @  ?! p2 ?! z
! E0 X" v7 g* r
謝謝
作者: CECI    時間: 2010-11-28 03:09

理論上係一定得0既! 日日練日日試, 呢d叫做日子有功0麻! 前排唔知邊個姊妹講過, 同女朋友"搏0野"時用叫床聲0黎練都得喇!

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0