標題: 終於試過了 [打印本頁]

作者: regina1010    時間: 2010-12-11 17:33     標題: 終於試過了

今朝7:00左右乘5號巴士往摩星嶺
: W8 l3 I7 }/ _3 _1 `* z7 u) f$ _7 w$ v* ?
作者: bbalice    時間: 2010-12-11 18:56

好似好驚險咁,我就真係唔敢喇...
作者: dcch1    時間: 2010-12-11 21:04

純粹八卦問o下啦, 點解你唔換好晒全副武裝先上車, 而上o左車先換o既?!
作者: lamlam2903    時間: 2010-12-11 21:19

好似好驚險咁~~~~
作者: tori    時間: 2010-12-11 22:47

好險..沒事就好了
作者: vivalive01    時間: 2010-12-12 00:11

點解唔係廁所換呢?
作者: wadee    時間: 2010-12-12 00:38

你真利害  q+ u3 |( b1 a- d9 Y' ~
被學校老師見到
( Q* O5 v( t( u2 V, N話未見過你 問你讀邊班 ) u! `' ^0 b3 Z0 v& {
你就大件事了
1 ?( e! u  ?* l. |2 {  A" G好彩最後都冇事
作者: Jany    時間: 2010-12-12 00:54

feel到你冇享受個過程...只有緊張
作者: kane18    時間: 2010-12-12 01:05

好驚險~~~點解要係巴士CD呢~~?!   好危險喎~~~~!!
作者: evermyth    時間: 2010-12-12 02:05

唯有下次小心
作者: MANYAN    時間: 2010-12-12 02:22

開放日應該入去玩下
作者: sunny    時間: 2010-12-12 04:09

十分勇敢的姊妹,期待妳下次的報告
作者: regina1010    時間: 2010-12-12 07:48

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-12-11 21:04 發表   ' V! Q! N/ P0 Q* o" N' M
純粹八卦問o下啦, 點解你唔換好晒全副武裝先上車, 而上o左車先換o既?!
. F, ~4 F0 U) O; f因為我身材好肥,佬味十足,本來唔敢這樣做,一直處於十五十六心情,最後抱住橫死掂死都要試一次的心態,加上今次是攞大假進行(小弟1~6都要返工),其實真係好驚架,因為換衫後仍有兩個站,一個卑路乍街(爹核士街附近)可能會有好多人上的;第二個是域多利道(過左油站)那個應該冇人上,而昨天卑路乍街站(爹核士街附近)只上了兩個同校女生,巴士下層依稀記得好似坐了2~3個婆婆,不過當女生上左車個感覺仲驚,因為難保佢地換位,仲有校裙上身近肩位有4粒紅鈕和夏威夷領恤衫,只要細心觀察係會穿崩,相信小弟樣衰而未被發覺,另一擔心是車長會否即時上來查車,一般巴士佬泊總站會查車才離開,但好彩車長趕急落車(塑膠公廁),其實很久已前試過全套女裝步往該校,當時個樣和身材仍騙到人嘛,再者已前住西環添,居所距離學校只需45分鐘行程,0600左右在街上還要一身女生裝扮係唔會咁易懷疑架,小弟身材肥,CD左只是豬扒,試問有冇人會留意豬扒呢?不過奉勸其他同好,如果好似我呢種肥美身形,必須在校服外加穿冷外套或冷背心,因為可略略減少肥腫身材
作者: regina1010    時間: 2010-12-12 07:52

引用:
原帖由 MANYAN 於 2010-12-12 02:22 發表   
  Y# y. p0 \* W1 }開放日應該入去玩下
' C' |$ r, \% p1 B
初初都有想過,門口校工話1300~1800才開始(還原後),上午有些學生仍要補課
作者: regina1010    時間: 2010-12-12 07:56

引用:
原帖由 vivalive01 於 2010-12-12 00:11 發表   
) P& n! l! x, z  Z" Q8 S; u點解唔係廁所換呢?
0 D, j, P4 S8 a
摩星嶺道係冇廁所架,最近要到薄扶林道遊樂場,所以只可在少人和隱蔽處變身
作者: dcch1    時間: 2010-12-12 18:19

本帖隱藏的內容需要積分高於 300 才可瀏覽

作者: Terry220022    時間: 2010-12-12 19:17

嘩! 好驚險嘅經歷ar
作者: regina1010    時間: 2010-12-12 23:29

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-12-12 18:19 發表   8 ]3 a8 ~0 c& c5 S
**** 本內容被作者隱藏 *****
1 @' T! J: {1 ~/ H7 C: u5 M
呢次係最後一次了,主要係想試下cd搭巴士,近距離或遠距離同d學生妹行返學很久以前都試過,因為歲月催人,工作壓力大,樣子隨著身心老化,,不是為了今次行動,相信早陣子已不再cd了,現在間中在表妹家cd學生妹咋
作者: regina1010    時間: 2010-12-12 23:52

引用:
原帖由 Terry220022 於 2010-12-12 19:17 發表   3 m/ v8 @9 `2 a, E2 \
嘩! 好驚險嘅經歷ar
, K/ F6 U2 s0 Q3 J2 b
以前都試過cd步行這區,當時冇現在咁恐龍,所以真係幾享受當時的感覺,尤其她們課外活動後個別放學時,大概1830後,摩星嶺道就會變成清晨的氣氛,交通工具少之有少,校車1730後便停駛,不是太富貴的女生通常會選擇步往薄扶林道或域多利道才有巴士(現在有了54綠van;E10機場巴經過)回想當時冇呢兩隻車的話,cd和一兩個女生前後腳步行真係好開心架,天色入黑,隔很遠才有街燈,穿崩間直係唔會有囉(除非出聲),試過有一次春雨綿綿,我提著雨傘跟隨前面兩個女生,突然有把女仔聲問我可唔可以遮埋她,我當然冇問題啦但好驚囉,咁沿途冇出聲地送她到薄扶林的巴士站,她向我道謝我才出聲,不過好攪笑我忘掉身份是女生,用左把男聲同佢講bibi,話未說完佢個樣呆左望住我,我仲硬著面皮叫佢快d返屋企同埋小心淋親添,回想當時真係好好笑
作者: dcch1    時間: 2010-12-13 21:36

本帖隱藏的內容需要積分高於 300 才可瀏覽

作者: regina1010    時間: 2010-12-13 22:40

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-12-13 21:36 發表   * E, n6 q- u+ W1 x  z, I
**** 本內容被作者隱藏 *****
& F9 n; f! t: N: ~
暫時只有表妹接受我這種活動,但不給我化妝
作者: retsop12    時間: 2010-12-13 23:33

好心你去廁所換啦...小心比人拉呀!!!!!!!!
作者: MANYAN    時間: 2010-12-13 23:50

引用:
原帖由 regina1010 於 2010-12-12 23:52 發表   9 \  R: B# q( S9 b8 R

. t7 R3 b8 R. r0 [+ Z0 f: H以前都試過cd步行這區,當時冇現在咁恐龍,所以真係幾享受當時的感覺,尤其她們課外活動後個別放學時,大概1830後,摩星嶺道就會變成清晨的氣氛,交通工具少之有少,校車1730後便停駛,不是太富貴的女生通常會選擇步往薄扶 ...
& Y8 a* W3 o0 |0 o9 ^; e0 X
4 R* a* ^% L" b& v* C咁講真係好想睇下你既模樣....
作者: amywong    時間: 2010-12-13 23:58

下次你練下膽入埋去啦,
, S; Z7 U/ s  ~, E. T係邊間school呀?
作者: regina1010    時間: 2010-12-14 06:58

引用:
原帖由 amywong 於 2010-12-13 23:58 發表   
0 D8 f/ _3 D( b下次你練下膽入埋去啦,
; j# P* x2 H! l9 m: U係邊間school呀?
) R& \/ |7 a7 S4 E& K" h* _
上google地圖搵摩星嶺就知架喇,仲可以看看沿途風景添
作者: regina1010    時間: 2010-12-14 07:03

引用:
原帖由 retsop12 於 2010-12-13 23:33 發表   ( E2 d& [0 g' w1 k3 T0 V4 V! T$ i
好心你去廁所換啦...小心比人拉呀!!!!!!!!
! Y# _; l$ y, h6 O1 u' K/ P
多謝忠告,有廁所換當然好啦,就係因為冇先揀呢個方法吧,你上google地圖搵摩星嶺道就知學校位置同埋沿途風景,你會發覺沿途真係冇地方換架喇
作者: kevin428    時間: 2010-12-14 09:54

換好再出門
/ Y) O8 @" ?/ ]1 t; a5 u$ H$ P, V或是帶衣衣出去再換啊" K3 l: h) R& |! \
在車上換太緊張了吧
作者: peterchan01    時間: 2010-12-14 14:53

Although irbid dangerous, it's a very good experience
作者: kathylam2001    時間: 2010-12-14 15:19

st 力口革力?
9 b, ^& v, r5 y/ H2 @3 R其實加件冷衫應該就睇唔到d紅鈕?
作者: silksocksboy    時間: 2010-12-18 21:50

好刺激喎................
作者: uniformx    時間: 2010-12-19 13:52     標題: 向DVD-RAW學習……讀後重寫

我今晨約07:00乘新巴5號線往摩星嶺,上車後就坐在巴士上層車尾,接著便極速在巴士上更換校服和準備假髮。( O6 H) u3 M0 v

- N. ?$ k0 ]9 w8 v" e* @; i. q山市街巴士站有兩位同校學生上車,她們坐在上層近樓梯位置,當時我雖然仍未戴上假髮,但下身已更換校服,甚害怕她們坐在近我的位置。; U- \" j1 U2 N$ c8 `3 m  N

8 A4 h* g4 x' |; \) ^巴士到達總站那兩位女學生便下車返校,而我就趁著她們離開視線範圍的時候便趕緊戴上假髮和下車,沿途和女生保持距離步往女校。因為今天該校開放日,所以返學的女學生比平時為少。不過沿途有些外籍女傭帶狗散步,與我擦身而過,我感覺她們並沒有懷疑我,而前面兩位女學生也沒有留意我。3 Z  Q5 z- {# I9 f( u
( s  E/ D  m1 c5 E( _
但當我接近校園範圍時,我開始再恐懼起來,因為開始有些女學生出現。我正想轉身離開時才發現背後遠處有一女生朝著我的方向漫步,這時我硬著頭皮和急步掠過學校,終於離開高危範圍……在儲水庫側的隱蔽處還原。. G5 T; H% y' U
4 ~6 f" `) b$ A" `) E# {
過往亦試過扮女學生漫步這區,當年並不如今日般恐懼,因此真的很享受當年的感覺。尤其是她們進行課外活動後個別放學時,大約18:30後,摩星嶺道就會變成清晨的氣氛,車人流皆甚少。學校巴士17:30開出尾班車後便停駛,不是太富有的女學生通常會選擇徒步前往薄扶林道或域多利道乘搭巴士,而今時今日有了專線小巴路線54號及機場巴士路線A10號經過。
  d: w7 X  e) |; W8 c4 _5 n$ Z0 s/ N+ d$ L
回想當時並無那兩條路線的時候,著校服和一兩個女生前後腳步行真的很開心,天色入黑,街燈稀疏,不作聲說話的話就根本不會露餡。
3 h3 j+ l- m% \3 Y% g+ D( V' x. d/ t8 q/ c
曾經有一次春雨綿綿,我打著雨傘跟隨著前面兩個女學生,突然有把女孩子的聲音問我可否順道遮著她,我雖然心裡很害怕但又要表示沒有問題,便沿途不發一語,一同走到到薄扶林道的巴士站。到達後她向我道謝我才作聲,但很惹笑地我忘掉自己女學生的身份,用了男聲和她道別,話未說完她發呆地望著我,我還硬著頭皮著她快點返家和小心被雨淋濕。回想起來真的很惹笑。
作者: wmyandlcy    時間: 2010-12-19 19:26

在巴士上換你真係好大膽呀+ ~, J/ ^6 P  p' u
去公廁換真係比較好d
作者: Kennis    時間: 2010-12-19 22:23     標題: 回復 19# regina1010 的帖子

呢下byebye 。。。我諗都真係嚇襯小妹妹。。
作者: regina1010    時間: 2010-12-20 01:56

引用:
原帖由 uniformx 於 2010-12-19 13:52 發表   
7 n/ a6 d; K5 A# P. J8 F我今晨約07:00乘新巴5號線往摩星嶺,上車後就坐在巴士上層車尾,接著便極速在巴士上更換校服和準備假髮。
" {- w2 w( K7 g
: _' ]5 }8 s/ ~/ d8 D( @山市街巴士站有兩位同校學生上車,她們坐在上層近樓梯位置,當時我雖然仍未戴上假髮,但下身已更換校服, ...
& [: L0 ]* t$ M; m8 c4 f0 F0 n" J
多謝妳的重建內容,讀起來舒暢很多
作者: kunyi77    時間: 2010-12-20 16:38

作者: nuwkov    時間: 2010-12-21 00:14

引用:
原帖由 regina1010 於 2010-12-12 23:52 發表   1 s5 M' {0 y5 q1 }& m8 y, L

% h% [6 [5 [' {: r! Y: Y$ q以前都試過cd步行這區,當時冇現在咁恐龍,所以真係幾享受當時的感覺,尤其她們課外活動後個別放學時,大概1830後,摩星嶺道就會變成清晨的氣氛,交通工具少之有少,校車1730後便停駛,不是太富貴的女生通常會選擇步往薄扶 ...
% f) V% [9 f. o6 m+ |

! F; U  u! l% p1 G) h% v0 ~. [好有戏剧性
, F- u$ h0 a( _! ]. Y- w: t个女仔都应该唔会好介意。
作者: uniformx    時間: 2010-12-26 00:48     標題: 回復 36# nuwkov 的帖子

恐龍……果個位真係恐龍食人都未必知
作者: kkmonster    時間: 2010-12-27 15:47

you are so brave
作者: emmaqiu    時間: 2010-12-28 13:41

作者: 希文    時間: 2011-1-2 07:43

睇完我都覺得驚0x0, T2 x  y' J: @
一定心跳勁快
作者: 南626    時間: 2011-1-2 20:37

你真係好大膽呢!^^

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0