標題: 11/12網聚後感∼ 姬篇 [打印本頁]

作者: 露姬    時間: 2010-12-14 17:03     標題: 11/12網聚後感∼ 姬篇

11/12網聚後感∼ 姬篇
- a% E) B, n  G! P. F, e4 o見個個都寫~我又寫下啦 (我最怕寫文...)
' [/ n: D7 \( g- P, ^, F3 F# X+ f- X; N; T# S' U
其實一見心儀話想搞meeting我就好想去了...- N( c3 p+ X, z! U* n/ W: Z  d
但又怕冇我份...我來這不久又不是什麼人..orz
8 Z& z; p; m* P+ Y* w' H8 K- p% Y' S5 S9 x4 l, A
也不是常常發言,更沒有貼過相 # n+ V* K; r# j3 ~+ R2 p2 C
有怕心儀唔比我去,只好~問佢~XDDDDDDD
; ]  K9 R( O3 b3 f. t0 N佢話有打算叫我時我好開心~
7 @* I; K1 l* k: J8 I: I  c& d- V之後又同心儀去看第一場地
8 t4 F) f+ D# O. |* b- {! F之後又話唔得唔知搞唔搞得成...嚇死我orz
6 j* e  \" s5 [5 T好在最後都搞得成~太好了~~# O! S7 r9 W1 W3 S# T* h
& n* d, U+ }  @( D" K' P+ j
但之後又到自己的問題了
2 X8 @7 I0 R1 x- |2 s去到咁遠,對我來說不是太方便(因為自己的打份太注目...orz)
, [# A, o0 i3 F而我又一向穿出門的,因為不穿出去的話要帶的東西太多了
, M1 Y5 |* C$ `! ~% B4 ]7 x! L% d  G但穿出去的話,回家坐車又不太方便(我不會女聲...orz)
; Q, E" M, v; {# n最後決定死就死~XD
1 n0 M8 [  o. W. i; @+ |
3 F: d# H5 O' A5 E  A到了當天,9點半就起來開始化妝換衫
2 f2 _( W# I+ H0 A2 V# n換好衫化裝化到一半時,
' r0 w/ F, K9 b6 s& K, g7 h! S) n發現原來女朋友上次出外時把化妝品拎了出去沒有拿回來,shit!!!!!   ^. @$ b9 e: a" ?+ B2 |
好在找找下都仲找到d代用品,總算化完個妝
3 E( T) ?. g3 G5 v9 |" D0 c$ I之後第2個問題來了!!!
, S- w2 E3 f: V3 V帶假髮時,發現髮夾都比佢拎左出去.........shit!!!shit!!!shit!!!
% A( E) A4 k0 s' B* F6 n% l這個真的沒辦法,只好在外面加上頭cool型的頭飾,希望不要掉下...orz
1 [' p3 }* F  d* T! Y這次化妝真的超快~半小時ko了...11點出門去約好的地方5 R. f3 J- J2 L* b4 ]+ ^6 K

. w: [( |! n; N5 K/ n第一次現場見到丫桂女裝~真的完美,把聲又中性...(真好...唔似得我把聲咁男人...) 7 E$ w5 O9 W4 y! O
第一次見到heels姐~還好我看得出他的面型認得~, m/ D2 T$ j: A, x3 r) L. u1 M, X# ~
心儀就.....哈~見過好多次男裝了~都係咁靚仔~!. H4 B9 t1 n' N1 e
見到heels姐時都有怕我嚇襯佢...(抱歉我的衣著喜好比較....) ) l5 p/ M0 i( c2 \
3 E& \0 E( A7 i
到左東涌,等了一會小R來到(剛來到時我不知他是誰~XDD) : g3 I+ \" e! U$ M/ Z: O# s
之後其他人都到了(看到西門,比我想像中細~XD"""我太老了)
2 m$ ^' ~$ u2 L5 o8 |) e之後去買晚餐的東西~一路好多人望...3 F7 B# G+ ^6 R8 z& |4 w
買完野之後等左好耐都冇的士!!!頂!!!
2 R4 ]& d- h9 A: g; R4 a  {又要行好遠下去塔巴士...orz
7 m% ~- Z+ _, ~我平時女裝出外都不塔巴士,人又多又熱...: ?8 F1 i4 C5 e! t  x; c4 {
但沒車沒法...唉!上車我跟heels姐一起坐; F9 Y# t; Y  k! E
帶著corset坐車真的好辛苦...人多又熱~我就拎左把扇出來撥~
3 C+ D7 e$ W0 p  }5 }估唔到heels姐注目了這件事~XDDDD " w2 D; |8 f& z
# E2 s* M. D, r; d7 X* \5 i
之後到達目的影相的事就不說了~XDDDD因為大家都說了一次~
* s2 @5 w6 e7 ?5 j4 _( Hsuki偷拍我塗指甲油~=3=
5 d! u1 X1 k8 G  `$ Q) m不久蝴蝶姐姐到了~suki出去接佢~- B: l4 O. U+ k3 L4 \
大家化好妝影了一會相 9 t! d/ ]1 n( ]" s
8 o3 t! Z( A) x
打算食飯前先抽獎) U2 w5 _- |, b2 u6 g
我抽到了JUDE的BB cream~多謝~!(但我其實未用過的)
. I& ?/ j* J: t2 w9 I( l! p0 Q; o又抽到心儀的假髮~但最後因為西門的假髮很舊,就叫佢試下~
; ]2 f6 m& B+ Y$ ^' aok喎~咁于如我比左佢啦~返正我家也有很多假髮~
1 t2 P% l' |, |- g吃完飯~我在沙化小睡了一下...(因為2個星期天天也只睡了4小時...orz) 5 {' m( ]! L* {7 ]" @7 \  K9 }
但好像又有人偷拍我-3-(沒沒理了~哈): [0 x7 e% O) i0 b8 g$ L, f
之後同小R,蝴蝶姐姐,心儀,heels姐閃人了~
: Y/ g- J0 Q0 o1 _% L美好的一天~; p% e& A( @! `( V$ n6 N) k; F1 H) R
; o/ C  t. {) L$ t
作者: 露姬    時間: 2010-12-14 17:04

原來打左好多字.....orz
作者: abc2010    時間: 2010-12-14 17:20

的確唸起都好開心丫~
作者: Sherman    時間: 2010-12-14 17:23

多謝Loli 呢XDD$ j% a* }0 {1 k
& d- ~/ |/ b5 f; g
$ M/ Q8 x2 e+ W8 h2 R) [+ i
PS:個個都打曬, 我係唔係又要打 :(
3 b$ @+ ]9 U8 L7 |( ^4 K
. W: \! i. G+ X) ^# F$ Y
$ c! E1 n$ Z: KPS2: 唔好再用我個舊名好嗎T.T
作者: lp2918    時間: 2010-12-14 17:51

睇落你地都玩得幾開心~ 恭喜晒~
作者: thomas0505    時間: 2010-12-14 18:25

影相介紹好過LA,太詳細LA
作者: Rachel    時間: 2010-12-14 19:59

露姬整天都在放毒 XDDD
作者: mercury1    時間: 2010-12-14 20:26

等了一會小R來到(剛來到時我不知他是誰~XDD)
, T/ i1 W4 _" r( c
: p& u( d1 l+ x哈哈,.第一次見男装嘅zaki時.,我都認唔到佢
作者: 心儀    時間: 2010-12-14 20:56

心儀最愛露姬了
/ F1 g0 ]. A. E+ ^( {5 s7 p怎會不預你呢
作者: 08miki08    時間: 2010-12-14 22:42

睇你地嘅感想就知你地玩得好開心啦!
作者: jessekaku    時間: 2010-12-15 01:40

我第一次見到丫桂時,! }+ H1 P0 w( ^2 m* Y3 v
到唔知她是男定女.
5 R6 }0 L  B1 h丫桂當然是最靚最完美.
作者: 露姬    時間: 2010-12-15 14:22

引用:
原帖由 心儀 於 2010-12-14 20:56 發表   
5 P6 Q8 c1 f* @  j  p% E% L: Q1 K心儀最愛露姬了& Y" g# }( [* {* p7 E* n' J: O
怎會不預你呢
. x. y  |3 l/ n# G7 o2 G: B9 @7 ~
多謝~ ! g% Q) y! u+ _) o) j! B1 v
, n7 f7 f: a! x* Y5 _0 Y
放毒好=3=++哈哈哈
作者: Suki_siu    時間: 2010-12-16 22:16

引用:
原帖由 露姬 於 2010-12-15 02:22 PM 發表   ) T- A" a- G3 W! u
6 q8 G% F4 d* B
多謝~
, {$ C8 H2 k( m$ }  G9 Y. Q: k$ d1 X( e7 ?
放毒好=3=++哈哈哈
, P* p( t) s9 ?: I我又要lolita~
作者: Rachel    時間: 2010-12-16 22:27

下次搞loli團好了 XDDD
作者: abc2010    時間: 2010-12-17 01:37

引用:
原帖由 Suki_siu 於 2010-12-16 22:16 發表   
2 }" W- i( D- U/ l  V# a
5 N5 m7 }. R1 b; l7 w, Z我又要lolita~
# o) x% n& d; ]& s

: R0 Z4 M& a# R' M$ ]: x! o% u1 g' P3 c9 ^* |. g
我又玩.. 不過好似好貴
作者: 露姬    時間: 2010-12-19 05:53

lolita團好好好好好~!
& s/ ?& i, o' W, x% |0 ?/ o但的確是好貴...
作者: Rachel    時間: 2010-12-19 08:04

引用:
原帖由 露姬 於 2010-12-19 05:53 發表   
# q: F: {. i3 [" Mlolita團好好好好好~!
' _* T- _% W& F+ A* ^9 k  W但的確是好貴...
2 l. L1 `/ R8 `# u  O( Gloki計我地平d咪得 XDDD
+ ]) H6 E. u0 y/ I3 K0 A最多小R幫你賣廣告 (被拖走)
8 b; F5 m" ?, x" o4 C# h% ?7 c# e% L. j& ~
作者: 露姬    時間: 2010-12-21 12:51

已經計得好平=3=但而家日元好貴
作者: BSoD    時間: 2010-12-21 13:22

引用:
原帖由 露姬 於 2010-12-21 12:51 發表   
. ~4 c" u8 D$ E  \已經計得好平=3=但而家日元好貴
1 s7 }( O4 d, v8 C+ B% v+ A
日本仔D野呃貨幣

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0