標題: 11/12網聚後感∼ Sherman篇 [打印本頁]

作者: Sherman    時間: 2010-12-14 22:26     標題: 11/12網聚後感∼ Sherman篇

好啦,似乎得我一個未寫,咁我又寫埋一份 Q.Q
  ^  \) J$ m& P7 E) T& q# I& e  u: Y, G3 D3 S1 o2 ^- K
CD meeting 呢樣野,我都唔算係第一次, 但係前上一次已經係2年前係cdfamily 既事. 所以再出黎玩, 難免有d緊張(的確, 係搞到我前一晚失眠的)# s2 ^. W! v2 i
! M* J" [/ x! J$ ~
由於我本身CD既野唔係收係屋企, 所以我早左幾日分批咁拎d 用品番屋企,以便一次過拎出去...   q3 L: }' f! Z& }
算了,呢d唔係重點 7 ~9 S0 i- Z4 L2 n' d

+ U) o" \2 Y% F- {2 K8 Z正題先, 由於我同Suki住得超超超近,所以我地佢同埋Jade 約埋一齊出去.....   {% [. `+ ]' C8 h- q5 ?1 d; z2 K2 F
可惡既係明明約左10點半...... 但係等到成10點9先出到黎
  S; C! j# ]2 c, K" i- q
* }8 s: E' a. H! z跟住就走去村口搭巴士,期間都有幾個人走黎裝呀Suki,搞到我地都有d 唔好意思, 而且等車又等左3個字,..... 結果咪就係遲曬大到
3 H1 F4 L0 L& G( J$ Z9 `4 Z- _' ]: r
當我地去到青衣時, 心儀一行人已經到左東涌 , 跟住我地搭東涌線.wa ,班車多人到............. 上到地鐵仍然係有唔少人望呀Suki
+ b$ M! {/ B' ^
2 o& k' n$ ?7 C6 A+ j7 S3 t* U% J; c  ?8 M
最後到左東涌了, Meet 埋心儀一行人, 第一個認得既人,一定係露機 XDD,實在好 Eye Catching,真係靚到 Dom 一聲呀 , 跟住見到心儀,桂桂,小R, 最後係heel姐, 如果唔係企埋一齊,我真係認唔到heel姐 q.q$ o6 J# u( ]* y. K2 |+ t2 E; O

8 z  v% U- Y! W8 w3 F然後去好貴的Taste買野, 女既睇行李,男既去買野XD, 由於桂桂好想我醉, 結果買埋支Vodka 去飲 (然後就中伏了 )0 m/ L% h1 T, Z  Q
( i* A! Y8 c5 j8 d5 A" Z; N
之後搭車就個個都講過,我唔多講了c.c, 聊Loli 玩MHp3, 可惜佢怕暈車浪唔玩.
8 t) @: K# v: W2 {: D
% k" Y- O9 N- p$ q6 P. u. T落車拎左屋了,環境尚算理想, 但係樓上有班靚女一齊租左, 結果搞到我早段時間唔敢出去....
9 [3 {$ a8 t# u2 t9 E拎左間屋冇幾耐,我見大家都好似冇乜反應, 咁我就走左去換衫先,然後就化妝... 化妝仍然是新手, 最後拜託了露姬同埋Jade 既幫手先搞掂
9 K/ N* y! V2 Q- \5 E1 X0 |
7 }# h9 }$ }+ [  j) l跟住影左小小相, 由於從來未試過比人影, 結果影出黎既相好似怪怪的 :( ,影完之後呢埋一二角睇佢地影(特別鳴謝小R借出的服裝),跟住就走入廚房切下金菇,洗下菜等打邊爐
/ c' m0 f) Z7 K' d1 u1 l3 q
$ |% |% |! u7 U2 b" ], u打完邊爐之後就同Loli 一齊打MH,  有人陪玩MH 感覺真好XD0 p! P3 y1 W2 R1 q* \" g2 b
& B9 I: ?: F. L$ E5 B5 L; p
跟住拎左支Vodka 出黎飲, 心儀換番男裝時先肯飲 :(! N$ @) q0 Y4 @: b4 d' r; u
飲左2杯後,佢地就準備走人了, 不過因為要等小R 執野, 都執左差不多半個鐘吧
  Z4 \& k1 q) E+ B; {7 f
4 q* q+ l3 \+ k* l8 p) }5 ?! M' u咁當然咁好既機會,就女裝出去送佢地走(這是我第一次女裝到戶外) ,預期中既危險野一件都冇發生到, 感覺良好
! M, B! k( A* t$ |0 h8 q1 p/ n7 X3 \  y5 n* P1 N
送完佢地上的士,我地幾個就走左出去閒逛一下,想去沙灘時,見到有人燒野食,結果嚇到要運路走,番轉頭...
! W: V- `; H; P9 }; n" Z: @
; K; k/ q1 Y9 v( y" z! n, j然後又同丫桂猜牧(中伏了) ,比丫桂屈機, 我飲3杯佢都飲唔到1杯, 跟住就去接 Katie了, 遠睇仲以為係邊個OL番屋企tim, 身高身型都好似女仔, 行近左佢叫我地先認得出呢..0 U! U0 d( l  J
* X/ p+ ^( e; }& y: y* o
接左佢番黎,咁就繼續同丫桂飲= = , 最後飲到Wing左, 唔知做緊乜(我
7 `) C. Q) P# B: U, J& x* x, O; t. }" W. W. J  l: D
我淨係知丫桂想綁我但係綁唔到 XDD.- p% B7 S, k: C' y0 G) h
9 u3 u4 ?+ t4 @. ?5 g" d! i

( d' s# J/ J- \6 q2 r, |. r; H. d" e轉下眼到左第二朝既8點半, 醒左, 捉左丫桂同Katie 出去吹海風XD& m1 i1 ^+ [  X2 A& i7 \& Z! S
0 F+ f) O# i0 Z) ]0 G
跟住見到有d鬼仔, 準備打欖球, 有d驚,不過最後正面經過到冇事, 超正 8 [" Z8 F; C2 c* K

3 o9 K1 k3 q' x& n跟住番到去再訓多陣就還原走人,  超累呢....
% N! Y+ H4 u  `' {. s  Q# Q/ {5 i* X; _( I, W) f+ K/ Y$ u8 F
  y- H$ n) f$ _7 E- d% V$ L
(後記: 今次最大既遺憾,去左沙灘但係冇影相)
5 E7 d# q/ K7 ?& A2 @ps: 唔好再叫我舊的ID ,thanks
作者: iamonheel    時間: 2010-12-14 22:32

你成晚無卸妝呀, 第二朝出沙灘?
作者: Suki_siu    時間: 2010-12-14 22:33

西門好正哇~~~
作者: Sherman    時間: 2010-12-14 22:34

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-12-14 22:32 發表   ) W% f6 |7 b/ Q
你成晚無卸妝呀, 第二朝出沙灘?
1 g8 @* p/ C; F( _: V7 \7 A1 i

9 j0 N  Y' N3 L- e' x/ u- K冇呀 XDD ,醉左ma
7 Z' \6 I( ~% ^2 w# `( R: {* D1 h+ D之後補番少少粉就出左去
作者: 08miki08    時間: 2010-12-14 22:38

都幾充實呀!
作者: Sherman    時間: 2010-12-14 22:39

引用:
原帖由 Suki_siu 於 2010-12-14 22:33 發表   * w2 a, O) P; }# ?
西門好正哇~~~
, P% P* S% ?8 N
! w: A, ]2 r2 e0 Z1 `
Qauil 仲正la
作者: abc2010    時間: 2010-12-15 02:20

引用:
原帖由 Suki_siu 於 2010-12-14 22:33 發表 ??- O  ^) e, P! I! |! n
西門好正哇~~~
$ _; E/ Y3 F  H; o西門好正X2
作者: 心儀    時間: 2010-12-15 02:23

引用:
原帖由 abc2010 於 2010-12-15 02:20 發表   
& \4 t4 S; D  O* Z; h" M. W0 T, v6 t$ C) L; M/ F
西門好正X2
8 C$ `* C' _' r9 c9 v+ s
西門好正X3 (請保持隊形)
作者: abc2010    時間: 2010-12-15 04:39

引用:
原帖由 Sherman 於 2010-12-14 22:26 發表   6 A* g# ]' b/ w1 w' s* @& V
可惡既係明明約左10點半...... 但係等到成10點9先出到黎   
6 l( Y" S/ ~/ d4 o9 y* S
$ Q: K9 A+ M8 ?5 Z$ r
$ m/ E0 P! c# P$ }1 ^* F
佢CD先出黎 係會攪耐D~~~
作者: 露姬    時間: 2010-12-15 14:21

西門好正X4
作者: Suki_siu    時間: 2010-12-16 22:17

西門好正X5
作者: abc2010    時間: 2010-12-17 01:42

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-12-14 22:32 發表   
) a5 E" E* {- p% M2 c, d你成晚無卸妝呀, 第二朝出沙灘?
/ {" S; i- N3 G& M3 ?
- B4 Z) Z0 Q) s8 T8 z' p
我拉佢地入去房訓既時候都有唸過e個問題~~ 2 n' O0 w# X- p2 k
不過冇理到
作者: Sherman    時間: 2010-12-17 01:42

% t8 N; q# [1 F2 M; v
頂曬你地

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0