標題: 大陸買絲襪 [打印本頁]

作者: longan01    時間: 2011-2-11 00:20     標題: 大陸買絲襪

早幾日無聊去東門行絲襪鋪頭 , 原來大陸買絲都好容易 , 問個sales都介紹幾款比我( h6 c+ T5 b' ]+ }7 V- m; F/ S
入左幾對絲都係十幾廿蚊對.....最貴個對都係30蚊對既壓力絲
3 |* N9 u/ p9 z, h2 |7 G8 v; H諗住試下國產質素 , 不過多數都係絹感覺而且著耐左好易鬆都係麻麻...
, c. s" G/ l+ B4 J. }9 k/ M跟住打開左對10幾蚊韓國制絲襪我以我經驗龐該係15d , 一拎上手已經感覺到好幼滑...再著上腳....實在係正!!4 v  m0 T. l9 P3 s6 r1 Z5 I; R
十幾蚊貨仔竟然有50蚊既絲襪質地...夠緊夠滑!!之係去入左半打# c6 E# l: I, M( {  A5 }, R# P0 m
我平時係著開破無素足 , 同gunze既絲不過有時都覺得貴左d睇到d靚包裝都有衝動買黎試下
  |! B+ Z$ g" k$ i% P+ o所以呢個係我平價絲既推介 , 有姊妹想知邊度買或者想入貨我都可以幫下手架
作者: tteeaa    時間: 2011-2-11 01:17

有冇圖片可以俾大家睇睇?
作者: nuwkov    時間: 2011-2-11 02:44

我都啱去買咗對絲襪,廿幾蚊韓貨 SK angel 12D
' {, ^  `1 r" j% ?! E# P對你個30蚊嘅壓力襪情況感興趣。
, z+ t! S3 I0 b: F大陸買絲 sales 好少問乜,麻煩嘅系貨品質量多數都唔靚,少數好品牌供貨又唔穩定。尤其內陸。1 B/ c1 K/ X, F
琴晚在間店問sales有無四骨,佢當堂“哇” 一聲,嚇得我啊……
3 i2 G" k% I$ I2 J/ ~* w佢講我好在行,連四骨都知,我只好話稍稍聽過下。
作者: silly1234    時間: 2011-2-11 03:45

GUNZE呢D,以前平充話抵著,而家日元貴佢又貴,輸晒比同價歐洲貨,唔抵玩
作者: hachichiueric    時間: 2011-2-13 13:41

有冇圖片可以俾大家睇
作者: longan01    時間: 2011-2-15 23:10

唔好意思 , 返左大陸幾日....
5 I' ^7 N  q3 G% W* s* v& X' K個牌子係 : phyiren  h5 ]9 p" w) _1 n
上淘寶就可以搵到 , 對壓力絲都未試 , 不過都係呢個牌子. {  G' J8 w& C' |
我唔識po相呀 , 得閒試下po
作者: longan01    時間: 2011-2-15 23:21

試發下圖先~* Z+ X# J5 E/ b( O0 |
[IMG]http://i1090.photobucket.com/albums/i362/longan01/0086.jpg[/IMG]
: l# w' V: v* ^+ W! R( L- f[IMG]http://i1090.photobucket.com/albums/i362/longan01/0087.jpg[/IMG]
作者: yuanfang1934    時間: 2011-2-20 09:00

到陌生环境买,心态容易放开
作者: changcarol    時間: 2011-3-2 08:04

個包裝好吸引咁喎~~
作者: 陳真    時間: 2011-3-2 17:16

大陸買絲又多款, 又方便..而且又平; b2 O) y4 }! n6 O* ]* v( E, Z$ d% n8 O
: V; a  X: ]' n' C; ]0 i
平時用來粗著...一定著國產絲先...
) f# q7 x9 s) R- ~, O# _1 ]% _( F" v2 x; P
因為外國絲貴, 爛了好肉痛
- K' o! I; I9 Z$ W6 `
6 K# C1 y" S/ C- L7 ^國產絲平, 爛了就掉...
作者: longan01    時間: 2011-3-3 19:31

大陸絲我試左幾款喇 , 著左幾次就已經鬆鬆地...( M7 B8 g/ Z- o* i) `
呢款係我推介 , 可以比姊妹們做個參考....! o  ]8 C  a4 i/ I+ b
而之前我買個款壓力絲已經試過喇~~: `, E; g8 C& A. n! G
真係好緊 , 著時有d辛苦.....好似著左2對15d咁緊(本身20d)
' [9 j' t, |- I* J不過都好滑 , 直得買~
作者: 陳真    時間: 2011-3-4 12:39

我著過 覺得 ZDOM 同 Zocks 最好著....
; n* Q2 j5 M  A' A, p* s) J
: ?3 W4 ]# n. x- k5 ~6 r浪莎...不行....
作者: wky    時間: 2011-3-4 15:16

Quality of pantyhose from China is bad. Why don't you buy in HK?
作者: longan01    時間: 2011-3-5 10:44

因為我有時係比個包裝吸引到 , 而且我都鍾意試唔同既絲 , 9 k. G2 I. W3 q/ v
同埋見到d絲襪鋪都想入去睇下...當然係香港買係首選啦~( Y, s) i# }6 q+ ]4 u
有姊妹話唔敢去買絲襪 , 或者平野個感覺都咁好 , 但又唔想買咁貴
; j( H- R/ h* t( R咪推介d好野幫下人囉
作者: bunchisun    時間: 2012-1-31 23:45

Thanks for Sharing
作者: kuaiqusi    時間: 2012-2-13 19:16

现在这年头只要肯出钱`什么都买的到拉`
作者: woodywoody12000    時間: 2012-2-15 23:24

我都想買返對呀。個地步係咩呀?
作者: 小妹妹    時間: 2012-2-19 10:31

正WO.~
作者: kdkid    時間: 2012-2-19 23:31

大陸絲襪好多都係後面2條縫, 唔鍾意. 同埋幾易爛
作者: kt888m3    時間: 2012-3-2 14:26

Where exactly in china i wanna grt some too
作者: mandycheung520    時間: 2012-3-2 17:59

大睦d絲d質素有冇保證?

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0