標題: CD留長頭髮怎樣返工? [打印本頁]

作者: prettyin1224    時間: 2011-2-13 06:08     標題: CD留長頭髮怎樣返工?

CD留長頭髮怎樣返工?  
8 F' J7 t1 a) q( s我見有d CD真係留長頭髮,0 u4 @+ B* i3 U! w! o' \8 I9 V2 u; }
係唔係因為佢地d工作唔需要點接觸人?/ M; k* Z2 g; m! a$ y4 `% X
另外老闆會唔會接受到男下屬留長頭髮嫁..
作者: regina1010    時間: 2011-2-13 06:43     標題: 回復 1# prettyin1224 的帖子

我相信藝術行業或本身是僱主咪可以囉,我有個朋友從事馬會電話投注的,他都是長髮和留海添,間中都試過被人誤會是女仔
作者: w-wing    時間: 2011-2-13 11:57

其實老闆不會介意的,多數是人事部阿姐搞鬼
作者: 1980718    時間: 2011-2-13 13:55

做設計的應該可以,因為設計師也是藝術家吧! 留一個藝術家頭也很正常!
作者: applechoi    時間: 2011-2-13 17:28

有人會“剪”個比較中性ge髮型(好多時長髮都會簡單修剪下)1 c* N9 z! D$ E* R+ d( l7 I
亦聽過有人用男裝假髮  o7 a* u) G  E1 {

/ B4 t4 A) q  e: J: ^8 Y但好多時... 返工做左一排就無人理你(只要造型唔太過火)
作者: lily999    時間: 2011-2-14 01:38

平時梳一個man D既馬尾就沒問題吧?到左CD時再梳翻女仔頭
作者: 涼宮春日    時間: 2011-2-14 01:46

引用:
原帖由 lily999 於 2011-2-14 01:38 發表   ; t& K2 K4 W2 b1 c" i  C
平時梳一個man D既馬尾就沒問題吧?到左CD時再梳翻女仔頭
# V9 |% V* D& `" C: ?
! W/ n' |# d$ k& R! D. N5 H同意 - h" d# K( a# m) h
扎起man d既馬尾已經可以了,好多人係咁呢( ]& u  a1 {* B) n  ?% c) i
  f  m) G7 N: n" T7 `' J
唔駛問呀貴
作者: heverclio    時間: 2011-2-14 01:50

親戚的目光比較麻煩~ ~ 每年春節到在問9 w7 m8 F  p3 [  K! y1 }
我也準備了一頂男生假髮備用 哈哈^^
作者: tyhnjki    時間: 2011-2-14 07:42

引用:
原帖由 heverclio 於 2011-2-14 01:50 發表   ; p; d3 L/ G' t8 f; S: Q6 B
親戚的目光比較麻煩~ ~ 每年春節到在問
/ {( `; e; t. q; F! o/ Z我也準備了一頂男生假髮備用 哈哈^^
; w6 f8 j/ V3 V6 s, o4 y
+ O& ?9 t9 L% v& M% n
我當初留長髮個時都比親戚問 幾時去剪髮 問左成年

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0