標題: 你第一次著裙是什麼時候,穿的又是什麼? [打印本頁]

作者: lamlam2903    時間: 2011-2-18 07:36     標題: 你第一次著裙是什麼時候,穿的又是什麼?

我第一次是yahoo bid回來的短裙,因為實在太裙所以沒有再穿了
作者: kof_1998    時間: 2011-2-18 10:36

第一次係小六學校表演....
+ r8 C3 _3 F; y+ m
) H2 Q+ P: i7 E, n# e著既係一條好似係棕色既背心裙...係由當年既老師提供
作者: ohmygod509    時間: 2011-2-18 12:07

好羨慕呀 可以名正言順穿裙
作者: Shurato    時間: 2011-2-18 13:16

第一次穿裙大約在八歲時(家中的惡作劇)
! U# _  m7 T4 x$ N9 n我中一時也曾穿裙表演跳舞, 不過只是蘇格蘭裙
作者: LingLing    時間: 2011-2-18 15:40

第1次應該係 (係咪呢?? 玲玲已經唔係好記得...) 初中時膽粗粗去買既紫色長裙....
3 O3 ?8 K) @- _' T4 I  o1 S6 X1 z2 ~  R( H( p5 r) o
依家諗起個款都幾leung, 細個真係幾bad taste
作者: 偽娘    時間: 2011-2-18 17:35

8+ 10old...! t0 d% h) ^% L1 i/ R
( o# F/ s0 ^4 }4 H  |( Y
' o$ ^! \- A: P4 E* u
娃娃cosplay開始
作者: 雪映    時間: 2011-2-18 23:06

年紀大左,唔多記得細個d野
作者: willy    時間: 2011-2-19 21:45

第一次係19歲; 當年岩岩到外國, 同朋友玩遊戲, 輸左就要著校服裙CC同BRA扮女學生, 時間到第二日返屋企前
  t/ T1 w# r8 @3 \8 e結果我包尾; 當然我願賭服輸就著左上身. 仲記得第二日我主動要求話著到返屋企(當然係佢地車我返去先禁大膽).
3 ]9 {% y8 H4 @/ n1 M$ B( z) ~D朋友問我點解; 我答佢地話禁著好舒服. 禁就開始左長時間著裙的生活; 直到返香港前......
作者: janet    時間: 2011-2-20 12:18

around 12 years old
作者: 1980718    時間: 2011-2-20 22:46

16歳左右,穿的校裙!
作者: oenothera    時間: 2011-2-21 02:45

我應該7至8歲,穿的是我妹妺的那些公主裙
作者: yui0711    時間: 2011-2-21 20:50

第一次應該是十歲吧  T) g/ w4 z$ t3 M) o0 u/ c
穿的是百褶裙~
作者: 蕊璃o琉璃    時間: 2011-2-21 21:41

我諗應該係十幾碎啦~
& f0 f0 Y1 [: O! R7 k4 x% N, I著左成套女僕裝~果種連身裙感覺好好~
作者: Jany    時間: 2011-2-21 23:34

第一次:家姐的窄身牛仔裙
作者: judy    時間: 2011-2-22 22:12

第一次好像是15歲時偷穿姊姊的裙子~好久的事了!
作者: wing1971    時間: 2011-3-3 13:20

我第一次穿裙應該是讀小學的時候
1 I4 }; U# q6 @% t7 {當時穿的是姊姊的校服裙  
作者: jennychan1974    時間: 2011-3-3 19:31

as a teenager, no one home & went into older sister's room to try on her skirt & heels
作者: bu102938    時間: 2011-3-3 20:14

初中掛...個陣好似係著OL短裙% b/ H$ J7 G/ F1 h
但其實最想著既係酒樓知客個種超高叉長裙
作者: tracy    時間: 2011-3-3 22:55

小學五六年級咁上下, 住公屋無房, 果時好似係去完學校旅行, 阿媽出左去, 家姐又未返, 見家姐套校裙(冬季黎)就咁掛晌到, 好奇著左上身, 咁就開始左了
作者: 侯塞雷    時間: 2011-3-4 14:59

有自信最重要7 j4 t* l% k. Z% J2 Z5 ]; o9 I& P
好奇就穿一下嚕
作者: bra123    時間: 2011-3-23 17:41

我第一次穿是我10歲的時候
0 w( A! I8 O; y( a* Z3 e那時因為隔壁的哥哥姊姊要搬家不小心把姊姐的一些衣服和貼身衣物混在一起3 s  ]1 z5 e. l, l
因為我方家長要寒喧一下所以被我先發現先藏起來
1 v8 ~; C+ t# l' Q5 u5 o7 n8 d5 q7 V所以穿的是我家隔壁姐姊的連身裙和蛋糕裙
作者: dickdickdoug    時間: 2011-3-25 13:03

I have not try yet
作者: 1989    時間: 2011-4-14 00:22

5 old.....
作者: nozomi630    時間: 2011-4-17 16:37

第一次穿裙子好像是14歲的時候
  }, ~; L' C) \! W# H* L% r穿到女同學的百褶裙~
作者: frank70009    時間: 2011-4-21 09:40

12 year old , 是姐姐的校裙

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0