標題: SOGO購襪心得 [打印本頁]

作者: FS6573    時間: 2011-3-7 21:09     標題: SOGO購襪心得

大家在SOGO購買絲襪有甚麼秘訣及心得?對售貨員說自用可行嗎?
作者: mercury1    時間: 2011-3-7 21:32

提貨,.俾錢 ) J, j3 q! G; f: a; {8 f
售貨員唔會問你野
作者: LingLing    時間: 2011-3-7 21:48

無論買衫褲鞋襪, 其實都唔會有人理你自己著定買俾人(除非你主動同人吹水.....), 買野俾錢走人, 就係咁簡單......
作者: FS6573    時間: 2011-3-7 22:25

有沒有Hanes Alive的size F發售?
作者: Jany    時間: 2011-3-7 23:46

引用:
原帖由 FS6573 於 2011-3-7 21:09 發表   ! K) y4 _1 p/ f$ \
大家在SOGO購買絲襪有甚麼秘訣及心得?對售貨員說自用可行嗎?
. A% |7 F7 [- v% G$ g, D
肯俾錢,講咩都可用。. q+ f' A+ G/ B# ]* g! X
當然,佢唔問你,你唔需要特登解釋。
作者: w-wing    時間: 2011-3-8 00:39

Sogo sales眼角高啲、選擇少...不喜歡去。9 E7 a/ l1 H) ?6 l' c
個人覺得去Jusco服務好啲,給錢見揸住兩對會提你買3對有折扣抵過買2對,買多對啦,唔買無所謂。
0 K) r& Y  \. B* Z3 q9 g. O! t如果買底、bra都會這樣問 ,而且話之你什麽人,姐姐阿姨都態度一致唔會給面色你睇# b) \# n5 P" O% \0 m; u

+ ^1 N/ ~3 A7 U* xSogo 買絲襪會給人啤 同唱的
% s! V  j3 B. j% S
, X) O" Z- m# I9 H& w& X2 S[ 本帖最後由 w-wing 於 2011-3-8 00:42 編輯 ]
作者: Yoshihk    時間: 2011-3-8 21:43

引用:
原帖由 w-wing 於 2011-3-8 00:39 發表   + w! Y) [6 F1 @( E! S% ~+ |
Sogo sales眼角高啲、選擇少...不喜歡去。
2 n- k# s9 u: G# Z0 g個人覺得去Jusco服務好啲,給錢見揸住兩對會提你買3對有折扣抵過買2對,買多對啦,唔買無所謂。/ c2 a7 A2 k( g& y4 X" R7 n
如果買底、bra都會這樣問 ,而且話之你什& ...
6 v1 W8 ~! m/ ~* Z$ J% j6 l; V" p1 v4 O3 G5 B; x8 E
點唱呀????
作者: misslady    時間: 2011-3-9 23:14

do not care u if u really but thing......
作者: w-wing    時間: 2011-3-11 00:14

引用:
原帖由 Yoshihk 於 2011-3-8 21:43 發表   
) U% s! o& I+ C" ]3 r$ o' J" U* L- {  L6 u

6 m8 l$ G1 u8 v) i/ T/ n* x- U% o8 |點唱呀????
. i  m/ _7 M4 q, l. z

3 d7 |3 M/ r7 y2 v當時TST Sogo絲襪counter擺在under果層正中,有次路過聽到啲sales阿姨同sales妹妹傾:
* u" u/ Q- r, ~4 ~5 `頭先有個男人買絲襪,行左幾次,望左好耐無人才過去拿,拿拿林給錢,男人老狗 一個人買又睇來睇去都唔知係咪自己著,係嘅話就正變態,% J4 m2 x( p! \. S. h; d
sales妹妹説笑的說:人地買給女朋友、老婆唔給啊
# w  ], `  k* n/ `( F0 J3 K7 _* B8 s, Asales阿姨:係都帶埋黎啦, 你呀,出街要小心啲呀,宜家四圍都有變態佬係街咖
9 @: `# a: T( p" E- U跟住幾個係到哈哈哈哈
+ i) [+ I2 [, ]  h- t& D' k' J% i. K3 W- Y" {! _- Z" k: E+ Y
作者: shithole    時間: 2011-3-13 04:04

D阿巫唔開通唔多鬆化,陳奕訊都會係變態佬
作者: yanwl1976    時間: 2011-3-14 14:15

Pantyhose at sogo store very pretty
作者: applebaby    時間: 2011-3-14 14:31

jusco的態度真係唔錯架!不過款式就差少少。
作者: KOSMOS    時間: 2011-6-7 14:21

人地俾錢買, 又唔係偷, 唔係搶, 咁都要鬧 ?) V( c& Y  R( H. \. `) x0 I, O
有邊度得罪你啊 .... = =

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0