標題: 問各位cd一事 [打印本頁]

作者: 米爾絲    時間: 2011-3-11 01:35     標題: 問各位cd一事

我想問下大家在外cd或是在家cd時
' q/ l. ?% a& W; ^. N: @# f6 J$ b1 B1 n, g& }4 n
走路的姿勢是否會變更為外八或內八呢6 ^* c, G. I# t8 _: N, y- n4 J* u
1 X' @* f) O  `7 j
或是在無cd時無人看見之時是否也會走內外卅八呢?
3 S8 n, R( W: {" Y$ t- q, d5 Q: F  A: h" n& N
還有以上是我本人的疑問呢
  V% T9 X% ?  I* B7 ]/ e
& r9 n' l) z; o# D, a/ G! }0 O( D再者我會於家人熟睡上廁所時或是在外頭無人看見之時走內卅八呢/ W" g; N. f7 N2 d5 N

" ~; U3 j! P: h' N, x+ q. d冏啊
作者: tteeaa    時間: 2011-3-11 01:46

根據我平時的觀察, 男性通常以外八走路, 女性多數雙腳平行走路, 而原地站立時就會用內八6 G8 D+ W* c: K3 E9 K+ `+ Z1 {
其實通常睇女模特兒的相片, 佢地係內八站立的~1 Z( t8 ]/ `& T6 f! N
8 f7 @* l# g7 F
作者: 米爾絲    時間: 2011-3-11 01:52

但我通常內卅外都會呢8 G% V' e, L4 r0 O2 g+ I; p1 A

% n' v" b% G/ ^( Y( |$ h. H而且小時還被說娘呢3 [5 Q( @& l2 {* E* D9 f2 S$ Z

: ?9 X( O. L+ a) p! ]我是直到最近幾年
, T3 e0 P9 T, G$ Q
& y2 E& T* |: O1 ?- R/ F! @又開始走內卅外八呢% ~/ v( Q6 K, `. C
6 @( R* J; _, [. {: N( O; l( f# ^

- t8 ^) \" C9 [7 a
. _# ?) {7 s" ]. E/ Z就如我帖內所說那樣都是在無人看見之時那樣走呢2 X* g# {8 |+ a4 W7 z& N$ Y
8 }4 o# y* q1 }
再冏
作者: Eva0313    時間: 2011-3-11 01:56

一路都係平行走路...
作者: 米爾絲    時間: 2011-3-11 02:02

這樣子才是真正的男性呢8 R: A( q" |. C& S) q
/ u9 X9 Q9 x5 B9 s
哪像我會刻意那麼做呢6 c8 s3 i8 [( ~1 e: E

3 H4 @3 V+ M3 j3 g: Sorz
作者: w-wing    時間: 2011-3-11 02:17

我是catwalk方式走路,不外不八
作者: 米爾絲    時間: 2011-3-11 02:28

$ X3 o( W' q; K3 U+ e
1 l! k9 X: d  {" g閣下想表答的應該是不外八與不內八才對吧( F$ O; a  |% f; G- k' p
6 G  \% V- Y8 Q, R+ a+ f
再者
. Z: r! R! J2 u$ M: d+ O" x4 }3 D  Z1 @- v1 h% X9 c
閣下打的字讓我看到眼睛都花了呢
% h6 D" U- A7 H- r# B) N( u7 S; Q  J" D# ?4 b( e
orz
作者: w-wing    時間: 2011-3-11 03:00

引用:
原帖由 米爾絲 於 2011-3-11 02:28 發表   
' A9 X4 n) `4 b2 |! g2 h0 B' W0 v3 M( H% L/ L  A

0 Z, [0 ]% J6 F; |閣下想表答的應該是不外八與不內八才對吧4 Q; C7 {/ w& d

) t- u8 A4 w2 x9 F8 U. T再者
4 z9 j, u( P3 r& n/ `4 ~
  U9 v7 x/ {3 L閣下打的字讓我看到眼睛都花了呢
! [% ^1 e9 R3 N4 `7 A" q* v. N0 o7 e' ?1 I8 A7 C% N
orz
+ X; K0 c  @, S0 {

: [! k. h) f" Z. x6 j是,想表答的應該是不外八與不內八才對 ' ~3 I; X0 y. v* N2 [; M7 }
閣下打的字讓我看到眼睛都花了呢 <--什麽事?
作者: 米爾絲    時間: 2011-3-11 03:04

別再問我. D7 J) D6 F9 X2 ]1 U

G" J" X, n6 W8 t; h& k- n因為我已經說的很明白了呢
7 O! `6 r" q* j6 e0 g6 U0 g, r2 `
倒地
作者: ameifule    時間: 2011-3-11 16:38

我現在是不論服裝為何,都是雙腳平行走路,
作者: pingu142857    時間: 2011-3-12 00:34

生理:3 o4 ^1 }' U7 ]( C7 Y* F- Q( o
女性盤骨較大,而大腿肌肉卻較不強壯,造成行路時內八
+ s  f! ?/ z- M2 c男性則相反
作者: noredia    時間: 2011-3-12 02:12

平行走路...
作者: tyhnjki    時間: 2011-3-12 02:16

引用:
原帖由 tteeaa 於 2011-3-11 01:46 發表   6 D8 P1 o8 g' f2 s+ ~; T
根據我平時的觀察, 男性通常以外八走路, 女性多數雙腳平行走路, 而原地站立時就會用內八& s: c7 W* f. f/ I2 F
其實通常睇女模特兒的相片, 佢地係內八站立的~
* e4 k) Q4 w" Y/ C

5 C; K- ^% N+ t; Z; T* N1 {, D' e我好像聽過拍照時內八會好看一點...
作者: chundog    時間: 2011-3-14 16:47

冇研究過喎?
作者: d07815    時間: 2011-4-7 09:18

看到眼睛都花了
作者: lovecd888    時間: 2011-4-7 11:44

引用:
原帖由 tteeaa 於 2011-3-11 01:46 發表   
! ~' T# h4 F# o根據我平時的觀察, 男性通常以外八走路, 女性多數雙腳平行走路, 而原地站立時就會用內八
5 b& }1 `$ p# ~% }其實通常睇女模特兒的相片, 佢地係內八站立的~
8 Z1 a) n! s1 S' {; }# @# ^1 S2 j. H( z4 I
答得好有學問! good !
作者: 變裝家務奴    時間: 2011-4-7 23:00

我應該有少少內八4 `" w! @7 h! e% v: y4 T
有時行路會'click'到自己 好危險
作者: 紫;;]    時間: 2011-4-9 23:53

自然就可以啦
作者: prettyin1224    時間: 2011-4-10 06:42

其實外八內八不大影響,最大影響係男同女既腳形唔同,男仔小腿會大舊d,好似蘿蔔咁
0 D; ?( I7 G7 y: f+ q膝蓋d骨好突,同埋女仔小腿比例上係長d嫁~
作者: abwingus    時間: 2011-7-12 09:44

我想是會平行走路......
作者: applybb    時間: 2011-7-12 11:42

引用:
原帖由 Eva0313 於 2011-3-11 01:56 發表   
0 v6 M, R( [9 G4 U2 {4 Q一路都係平行走路...
: o" [4 o  N8 ?- _
我都係....最緊要自已中意
作者: manman666    時間: 2011-7-12 19:50

細個既妹妹仔會用內八. 女人係平行 老女人外八 咁妳簡做邊個.`?

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0