標題: 做女人都幾貴 [打印本頁]

作者: mandylieu    時間: 2011-3-16 14:44     標題: 做女人都幾貴

其實做女人都幾貴, 花錢在扮靚美容方面消費唔少, 我本身已算慳, 平時出街多數齋睇唔買, 盡量忍手只買有需要既野, 也從沒化裝, 但亦試過上網買了些後來發覺唔啱身既衣物, 浪費金錢, 如果真的學足女人購物美容, 相信消費可能兩三萬元一年都似.  你們每年大約花幾多錢在女人野方面?
作者: 08miki08    時間: 2011-3-16 15:19

唔定嫁!我一係唔買!一買就最小都四五百!美容就差唔多成千蚊啦!
作者: ibm.jp    時間: 2011-3-16 15:47

我買得最多,都算係衛生巾
4 Z. }$ Q4 S' i$ |1 Q$ S+ M4 ]4 c2 ?* D5 H9 x& L7 n& r4 F6 E
絲襪,底底同bar 就少d  除非見到d好靚既 就一定忍唔到手
. v$ ]! U6 B* k1 s點都要買到手為止
作者: iamonheel    時間: 2011-3-16 16:39

舊年集中玩CD, 就用多咗少少, 無計, 眼界越玩越開. 一佰幾拾好快變成一千幾佰件衫, 已經好忍手, 我始終唔係出街嘅料子, 臨轉季先出手. 依家想試嘅試得七七八八, 今年收檔喇, 算對自己有個交代.4 Y0 g- w: w. R8 f5 x- X4 A
, u  M* ?  T3 ~
作者: kevin428    時間: 2011-3-16 16:57

會越買越多的( B% Q( }. d% }& O3 x' \
因為看到漂亮的寶貝, L. ~7 _: C3 [- X
就會一直的買的
作者: jennychan1974    時間: 2011-3-16 18:20

冇統計過,不過都要洗吾少錢,現在總量等到減價先去買,如果忍吾到咪走去啲出口貨鋪头揾啲平衫囉。
作者: 13530386    時間: 2011-3-16 19:12

i have spent over 3000 in the last 6 months
作者: willy    時間: 2011-3-16 20:26

引用:
原帖由 iamonheel 於 2011-3-16 16:39 發表   ) r5 e5 D6 L; b5 X  E
舊年集中玩CD, 就用多咗少少, 無計, 眼界越玩越開. 一佰幾拾好快變成一千幾佰件衫, 已經好忍手, 我始終唔係出街嘅料子, 臨轉季先出手. 依家想試嘅試得七七八八, 今年收檔喇, 算對自己有個交代.
0 ~( Z8 v$ B$ }9 ^0 R; E3 P
. Q3 ]4 M% B  ?4 y3 c$ _

2 B! p1 _4 _" R3 p7 Q8 n7 g我前兩年集中買校服; 當年真係差唔多一個月就買一套; 到宜家想買ge校服買得七七八八; 宜家就開始對d公主裙有興趣.(之前買左灰' k' F4 p$ z; E. Z# h2 }
姑娘, 白雪公主同睡美人裙) 不過我自己見到想買的cd野盡量忍手....
作者: Yoshihk    時間: 2011-3-16 20:27

好少少既bra都唔平,貴過普通Tee,所以做女仔都洗幾多錢
作者: sghk_abcd    時間: 2011-3-16 21:45

引用:
原帖由 mandylieu 於 2011-3-16 14:44 發表   5 u8 \6 O& l* {
其實做女人都幾貴, 花錢在扮靚美容方面消費唔少, 我本身已算慳, 平時出街多數齋睇唔買, 盡量忍手只買有需要既野, 也從沒化裝, 但亦試過上網買了些後來發覺唔啱身既衣物, 浪費金錢, 如果真的學足女人購物美容,  ...
' J; V" m8 s* I, _
女人唔易做...靚的更是
作者: nightnight    時間: 2011-3-16 22:16

引用:
原帖由 willy 於 2011-3-16 20:26 發表   5 R( o5 E# k: Q7 i( k% R

8 `5 \% A2 \; w4 w' k  W7 F7 L# N0 r

# Y" c2 v# ~' f$ [我前兩年集中買校服; 當年真係差唔多一個月就買一套; 到宜家想買ge校服買得七七八八; 宜家就開始對d公主裙有興趣.(之前買左灰
' x* f9 b3 V' [. q0 V( J6 g姑娘, 白雪公主同睡美人裙) 不過我自己見到想買的cd野盡量忍手....
( ]+ H( B- Z" _8 _# [
: u7 `( c) j% c$ @) L' S9 l嘩, 有無相睇..... 我想睇下果 d 公主裙 ar!
作者: 露姬    時間: 2011-3-17 03:43

我看到好看的lolita都會好想買...orz
作者: willy    時間: 2011-3-17 19:24

引用:
原帖由 nightnight 於 2011-3-16 22:16 發表     Z% ^% ]3 }5 Q& U
2 Z5 W* f! X& k

: R' l7 s. V9 z  M! d嘩, 有無相睇..... 我想睇下果 d 公主裙 ar!
/ A2 x6 s0 y. E% Y) L2 u; u2 L
8 d& x' n5 [# e& l& }4 w& O7 Q/ Q

) u5 |% G4 R! Y8 \3 T* K今個星期六屋企人去旅行, 到時先影.
作者: mercury1    時間: 2011-3-17 20:29

平有平買渚
5 W8 x) Z* `. ^+ m2 _6 H; I# ?: [. kbra 100蚊三個        33: @9 i" t( A1 \( u. I: V( A
under                                30
; C1 g' X+ e* J9 }( m% W: m, _; [4 [褳身裙 80至120  80
, V7 x9 ?4 @  ^/ G, d. @鞋  about      1454 z- j% B, @3 c5 ?6 m! Z
絲襪          39
) [7 ^3 J* f6 S' R9 Z& _                                         =   327
0 j2 B, i( W+ o' q用500蚊都仲有173 4 ~& f+ S4 L9 Z" F7 ~  i3 g# s

6 X5 M& \3 v1 r6 R' b五色眼影       88/ ^3 h: \0 e4 [3 u+ ]
粉底液        48' |: F1 N0 G9 \( U7 ?
唇膏         48- I- C' x/ p/ K1 ?

- t9 T- C3 j' r% U6 h2 e' E* Z仲有11蚊 
- f3 U1 ]" j1 D$ p! r( ~" C   
作者: ihmcKyo    時間: 2011-3-17 21:48

買個名牌手袋都幾萬.
作者: willy    時間: 2011-3-19 16:57

引用:
原帖由 nightnight 於 2011-3-16 22:16 發表   
, d; [1 K7 X7 _# T$ E# K+ a: H/ t2 @2 h7 W3 D$ S

9 u( ^/ n4 C5 O4 a嘩, 有無相睇..... 我想睇下果 d 公主裙 ar!
3 N. Z: C+ q& [- {9 r7 c0 s) X- S8 W. X) i, F* W
應承左話今日會放相上來9 X/ M' W9 {- J* K' h
' ]* z$ F) F; T
因為長期放係倉, 所以chau左....
作者: misslady    時間: 2011-3-19 23:05

and buy the sexy lingerie....
作者: ahbee9603    時間: 2011-3-21 01:28

2~30k??,叫平啦,m巾,基本makeup tools, 護膚用品,衣服鞋襪,唁計美容,最at least 都40k左右,您諗下...妝妝水都百蚊支,不過cd唔係成日,5k都可以有好多娛化,有平有貴
作者: butterflies    時間: 2011-3-21 01:51

買野之前諗清楚點用, 例如買衫除左靚同潮流興呢兩個原因,更重要既係諗下點同現有既衫配搭, 同埋邊D慳得邊D唔慳, 例如bra都幾貴, 但係著係裡邊唔見人買平野又得唔得呢...總之要精打細算
作者: ~RaVe~    時間: 2011-3-21 21:27

做cd真係要洗唔少錢~* L9 [7 }7 g1 E1 H
好彩本身讀緊果課都有d make-up野~
& n/ ~8 w4 r' d3 l7 D! Q可以叫屋企人比錢買化妝品
作者: willy    時間: 2011-3-21 21:36

引用:
原帖由 ~RaVe~ 於 2011-3-21 21:27 發表   
1 a3 v% P- T6 t0 L做cd真係要洗唔少錢~
& @7 M9 M: l  W0 O4 r好彩本身讀緊果課都有d make-up野~/ |. T1 _) N: [' i4 w0 h( ]
可以叫屋企人比錢買化妝品
, T- p: I3 L( \) {% y/ ?

3 [, S% T  G+ d# r你就好. 禁樣你應該可以大條道理係屋企化妝.

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0