標題: 黏假眼睫毛真的很難嗎﹖ [打印本頁]

作者: butterflies    時間: 2011-3-20 21:56     標題: 黏假眼睫毛真的很難嗎﹖

我初時也覺得絕對是,一對睫毛隨時弄上一小時--都未完工,所以有很長的時間我沒黏假睫毛,只塗睫毛液/膏,直至看到以下的片子,然後自己又再試, 20分鐘便完成,可能這裡有高手可以用更短時間,但對於我來說已經是快了很多
5 A) p, [9 Y) U# j$ c: W
; q7 o6 g# W3 chttp://www.youtube.com/watch?v=laI-QMuLByU&feature=related
- v, J/ b- y' N" A  L+ e$ H* {
( f1 G) I0 h! `) v0 i& j- k0 I看完若果接受不了黏在真睫毛下可以仍然黏在真睫毛上,重點是把假睫毛剪成幾份,那就不會眼頭和眼尾的部份輪流彈起﹗
作者: iamonheel    時間: 2011-3-20 22:01

多謝姐姐, 睇過亦貼過喇, Queenie 呢個黐下面嘅方法, 我都未試過, 姐姐試過嗎
作者: lovelyceci    時間: 2011-3-20 22:49

分成4份唔同長度
作者: butterflies    時間: 2011-3-20 23:11

試過喇, 第一次就成功 , 雖然都要成20分鐘
作者: adam5354    時間: 2011-3-20 23:27

呵呵我由第二次就開始就係咁樣黐啦!
0 {3 H1 `& d: r% g即係上年二月!
作者: heverclio    時間: 2011-3-20 23:54

假睫毛基本上一定要貼啦
+ E8 x  p3 p; v不然大眼妝的感覺會遜色很多的...
8 t" z8 Y$ k: }4 l9 _感謝分享link喔
作者: mercury1    時間: 2011-3-21 00:44

每次自拍都有黏假睫毛 (本身眼細)
, M0 }8 A  Z/ m* s# @/ u4 G其實唔洗分成4份  一塊過ok (過長要剪頭剪尾)
" }- v( a: A, U2 y- \& K1 ~. V- ]膠水唔好等佢乾  一落膠水即黏上
1 m6 I7 t" `: \0 K因膠水末乾所以仲有時間去調整    五分鍾內ok
" M5 v8 @" i) t9 S1 T3 B% W& F1 e. r# u& o. y5 i3 b( x6 z4 v, t  R8 c
作者: ahbee9603    時間: 2011-3-21 00:59

HAHA~~耐絛留言lu~~~8 O- W" @2 _0 y( k; |

5 J1 ^4 @8 Z1 b! d% Xof course, 我試左其他有關教學,學左都要搞成舍鐘,分3~4分就比較易,始終膠水唔好就飛出來,
) s8 x) b7 [, b) G! f- C之後先上smoke eye makeup ,打閃補眼線就咁玩都2個hour,不過熟手就唔係問題
作者: heverclio    時間: 2011-3-21 02:48

看完了耶, 片中說的技巧是貼在上眼睫毛的下方8 ~. W) K9 v  R0 Y
這女生超拚的啦. s' q6 _: R0 N" f: a- A
" J" a! S7 [2 [: |
不過對本身擁有外雙眼皮的人效果最理想, 姐妹們可以試試喔
作者: Sherman    時間: 2011-3-21 16:09

下次試下先 XD
作者: adam5354    時間: 2011-3-21 22:48

This is sample.* ?# Q1 J2 J- s

. U- j6 B9 L2 M1 v: C

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0