標題: Dream Job [打印本頁]

作者: mandylieu    時間: 2011-4-11 03:07     標題: Dream Job

你們的Dream Job可會是女性內衣設計師, 廣告攝影師或市場推廣人員?  如果黛安芬或華歌爾肯請我, 我一定仆倒去做!!!
作者: jbond950    時間: 2011-4-11 10:53

俾我 揀, 我情願做 Quality Control 啦.
作者: mandylieu    時間: 2011-4-11 15:39

引用:
原帖由 jbond950 於 2011-4-11 10:53 發表   
俾我 揀, 我情願做 Quality Control 啦.
Quality Control可能只係在產品未出廠時檢測品質, 無咩機會接觸那些models
作者: ph2007    時間: 2011-4-11 16:41

如果係絲襪 designer 同 sales 都唔錯, 可以自己試埋一份
作者: iamonheel    時間: 2011-4-11 17:36

好多性感內衣, 根本就係男人設計
作者: w-wing    時間: 2011-4-11 20:15

好多内衣廠請紙樣師傅,小六程度,stay at大陸,但要10年經驗
有得做但無甘嘅條件申請
做師傅咪可以隨時call model來試辦
作者: misslady    時間: 2011-4-11 22:56

I want to be the photographer......
作者: kevin428    時間: 2011-4-12 15:45

呵呵
喜歡計朝自己的夢想去實踐吧

作者: 疾風怒濤    時間: 2011-4-16 11:17

以前聽過有男 sales 賣內衣, 會唔會仲易呢?
作者: w-wing    時間: 2011-4-21 03:47

引用:
原帖由 疾風怒濤 於 2011-4-16 11:17 發表   
以前聽過有男 sales 賣內衣, 會唔會仲易呢?
Triumph 日本及大陸試過,不過是給高層就位前實習,無得入更衣室,只可在店面招呼、解答
男sales賣女under,中東大部分都係啦,不過買嘅又9成都係男人 教規不准女人買及賣 因bra是提升、美化胸部令性趣增強的工具
作者: bencheung    時間: 2011-4-21 07:22

thanks for the suggestions

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0