標題: 有遇過差人發現係CD嗎? [打印本頁]

作者: mandylieu    時間: 2011-4-15 16:13     標題: 有遇過差人發現係CD嗎?

我在香港未試過, 但在外國居住時試過兩次, 一次晚上駕車時離遠見到"吹波仔"路障, 我停低架車著番件男性外套遮住上身, 個女警問我點解之前突然停車, 佢用電筒照到我著住裙, 絲襪和靴, 我幾驚佢叫我落車俾其他男女警睇到我普住女裝 , 佢微笑咗一吓之後查看我駕駛執照性別及問我一輪之後, 為免我尷尬吹完波仔後放人.  另一次又係深夜駕車外出在商場停車場, 被巡邏既警車截停查問, 兩個男警要我落車, 但佢地都接受我解釋, 抄低我資料後無再為難我.  我唸在香港, D差人情況會唔同?
作者: nuwkov    時間: 2011-4-15 16:53

无试过,大陆无呢家嘢,都无兴趣试。  d0 g5 x' v$ a+ H
唔系件好玩嘅事。
作者: JoJo1217    時間: 2011-4-15 17:47

我一共試過三次 CD 緊嗰陣時俾差人「查牌」:6 X: E4 p2 a% e) [9 b9 c* j
" T6 b/ ~( }6 _5 u; _. X4 V* ]
第一次係坐緊小巴出九龍,全車滿座而我係坐最後個位。咁啱有 road block 查身分證,個女警上車逐個攞身分證睇,我當時心諗今次實死得,俾全車人知我係CD就大件事喇。見佢一路越查越近我就越來越呼吸唔到,點知查到我嗰時我一攞張身分證俾佢佢就即刻揮手示意OK。我事後諗可能我裝扮唔似佢啲「目標」人物而我又係女仔所以佢小啲誡心。
$ R) L9 L( L; D* C8 d
) u' x8 R, z0 \/ G第二次揸車時唔小心被鐳射槍捉到,停車被人抄資料時有三個男警輪流過嚟「行注目禮」,其中一個仲問我係咪排緊期做手術,於是我就隨口話係呀。另一個就衰D特登走去前面少少想「裝」我裙底,不過之後都無其他尷尬事發生。: n. H# D! L! r' w

+ m# D. x; W% I( i第三次半夜喺街到被兩個男警截停查身份證,佢地抄低資料之後就叫我自己小心 D,所以我後來都好少再咁夜 CD 出街。
( d$ r; i6 h! q8 C' n  c4 u
. v$ N  ^1 q; O2 n1 z2 Q& Q  L總括嚟講我個人覺得佢地都幾好相處。
作者: misslady    時間: 2011-4-15 18:10

thank you for share...
作者: w-wing    時間: 2011-4-15 19:16

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2011-4-15 17:47 發表   " G: P0 ^5 P" u+ M5 @$ E
我一共試過三次 CD 緊嗰陣時俾差人「查牌」:
4 v1 `' y0 M2 @# V0 J
8 W( h+ t: N( |4 K6 ~9 w: j第一次係坐緊小巴出九龍,全車滿座而我係坐最後個位。咁啱有 road block 查身分證,個女警上車逐個攞身分證睇,我當時心諗今次實死得,俾全車人知 ...
+ S6 S% G: F. N: S. n* ?  s
' s5 E# L9 O- x+ b  J) e- m' w) @普通軍裝好啲,見到無乜所謂,最多望多兩眼) ]8 r/ _1 ~& X- {0 V: q
機動部隊藍帽子、反黑隊就麻煩啦,無CD都查一大輪兼非常大機會要搜身或叫你取出身上物件佢地睇,遇著當區近排有案件就多數查一個搜一個身,重要趴牆搜果種。
  i  g/ f5 Q* q6 A4 T8 f6 Hso far 多數見人被查,我無份
作者: JoJo1217    時間: 2011-4-15 19:59

藍帽子唔會無lala叫個女仔埋牆邊搜身呀化?. E; f' D& b3 K6 c

作者: 香兒    時間: 2011-4-15 20:15

執法人員反而不會太大反應..多數查証就ok..最緊要你合作不要串...
- N2 z5 y+ L+ `1 x最驚而係D普通人,年青人,會歧視cd,女的更大叫變態佬,似見到色魔- x2 Z8 V9 |1 C! X/ W3 f/ i; u; j- t
咁...男的更拍片放上網....所以小心這類人多過執法人員
作者: w-wing    時間: 2011-4-15 20:50

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2011-4-15 19:59 發表   # V1 M1 Z, ~' L
藍帽子唔會無lala叫個女仔埋牆邊搜身呀化?
  a" y7 _6 b# B; G7 b; r! B
' R! n  p8 @2 P+ h0 h, n6 w7 G
# [6 K7 ?) j2 ~! ^' F
藍帽子、反黑隊通常一隊入面有幾男搭起碼1個女
! {  u9 s9 x9 E+ V0 |如果有懷疑,女嘅都要埋牆邊由女警搜身[attach]55945[/attach]# N! m' _3 s+ y7 d- \0 w1 U
深水埗、新填地等特別多國内、外籍女子地方,特別容易給人搜身,怕帶粉、黑工、過期居留、賣淫。. h6 ?8 G1 K$ o+ J$ k! V
如果學校區域,你不是著校服又在校門外等,已經有嫌疑,反黑隊會有機會找你查牌搜身,而且現在很多大家姐。
作者: w-wing    時間: 2011-4-15 20:57

引用:
原帖由 香兒 於 2011-4-15 20:15 發表   ' a5 B( N6 O+ T8 U$ R' Q. ], W
執法人員反而不會太大反應..多數查証就ok..最緊要你合作不要串...9 L. V) v/ ?8 I# P; N
最驚而係D普通人,年青人,會歧視cd,女的更大叫變態佬,似見到色魔
1 Q! K% M2 O8 e9 H$ ?咁...男的更拍片放上網....所以小心這類人多過執法人員
- Z: }+ y4 n5 M7 h: k2 F- ?( q" n( X# H9 K
係啦,果啲潮男潮女有乜都load上網重要周圍唱衰你,果啲人正PK : ^# ^! I2 Q0 {0 ]- H
我地遇到女CD男,有幾個會叫人變態婆? 無犯法就唔該尊重下人啦。
作者: 香兒    時間: 2011-4-15 21:33

有D十零廿歲的新手cd,不知死cd出街,比D型仔型女(扮社團)的男女玩,,玩到喊,,仲晒比街坊睇..差D要自殺添..
2 D4 y3 r' @7 F: ~4 O/ ~真可憐..cd有甚麼罰要比人咁玩......
作者: w-wing    時間: 2011-4-15 22:20

引用:
原帖由 香兒 於 2011-4-15 21:33 發表   8 V, D* Y7 L2 [' |3 _/ R0 K( {
有D十零廿歲的新手cd,不知死cd出街,比D型仔型女(扮社團)的男女玩,,玩到喊,,仲晒比街坊睇..差D要自殺添.., z( i2 P$ n" t
真可憐..cd有甚麼罰要比人咁玩......
" G$ S7 g# Q9 G2 }2 t& w3 f4 T+ t6 s- Z
只能說公民教育差
作者: pisa    時間: 2011-4-15 22:24

引用:
原帖由 mandylieu 於 2011-4-15 16:13 發表   
: @( O4 ?' |; h7 V& \( I我在香港未試過, 但在外國居住時試過兩次, 一次晚上駕車時離遠見到"吹波仔"路障, 我停低架車著番件男性外套遮住上身, 個女警問我點解之前突然停車, 佢用電筒照到我著住裙, 絲襪和靴, 我幾驚佢叫我落車俾其他男女警睇 ...
6 P+ X- O) p- x6 d& d% D' D 香港人,一定會將小是化
作者: pingu142857    時間: 2011-4-16 01:26     標題: 回復 12# pisa 的帖子

多數會暗中比人拍片...之後放上某個網...
作者: NikkiWong    時間: 2011-5-7 01:41

幸好我沒有碰上.但我想都係合作的話,他們不會為難任何人的.
作者: abwingus    時間: 2011-7-12 09:12

我沒有碰上 ....   

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0