標題: 戀物是男人專利嗎? [打印本頁]

作者: mandylieu    時間: 2011-4-21 20:54     標題: 戀物是男人專利嗎?

戀物是男人專利嗎? 有無女人戀物架, 例如鍾意男人底褲, 棒狀物品等?
作者: iamonheel    時間: 2011-4-21 21:15

唔少女人都鍾意絲襪真絲內衣甚至高踭鞋, 話好舒服好靚, 不過佢死哋攞正牌
作者: w-wing    時間: 2011-4-21 21:33

當然有啦,特別蛋蛋及棒棒玩具
作者: willy    時間: 2011-4-21 23:05

女士應該都有, 不過可能係手袋, 錶等等的東西.
作者: misslady    時間: 2011-4-21 23:31

they already have the boxer....
作者: mandylieu    時間: 2011-4-22 02:47

戀物當然係指那些"特殊癖好"既物品啦, 你們講既女人野梗唔算, 震盪器果D就勉強算係......
作者: 跳豆    時間: 2011-4-22 12:21

多的是....
作者: vctrtang    時間: 2011-4-22 12:23

女性也有自己独恋的物品啊,恋物绝对不是男性的专利。
作者: Yoshihk    時間: 2011-4-22 21:58

梗有既.1 p8 }* i& e  h) W) _4 ?
. I: @# A% }. L' c3 E1 A- J
我覺得其實鍾意一樣物件到一個見到就想買,好耐心研究,已可以說係戀物.係唔知點解會將鐘意絲襪,女性內衣先好似係戀物o甘.
作者: mandylieu    時間: 2011-4-23 03:56

引用:
原帖由 Yoshihk 於 2011-4-22 21:58 發表   * z+ K; q; l5 s6 B( |7 F4 r$ P
梗有既.' a, f/ @- |$ H8 A- X
) F2 O- d, X- g' d
我覺得其實鍾意一樣物件到一個見到就想買,好耐心研究,已可以說係戀物.係唔知點解會將鐘意絲襪,女性內衣先好似係戀物o甘.
( Z2 n+ s4 K' p% ~
3 V! j! F: \* L# s1 O9 d* n

* Y: m6 Z, G! w4 w- o- \其實"戀物"(Fetishism) 呢兩個字應該包含性意識既"特殊癖好"才叫"戀物", 迷戀一種物品而不包含性意識便不歸納於"戀物", 例如迷戀跑車便不屬於"戀物", 所以女人迷戀鑽石手飾高跟鞋靚衫裙便不屬於"戀物".  男人迷戀女性內衣絲襪高跟鞋等係因為有性意識在內, 所以叫"戀物", 有D女人鍾意嗅男性汗味而對男人衫有興趣這種才叫"戀物", 一見到震盪器就興奮也是"戀物", 問題係世界上男人"戀物"多的是, 女人較少好多好多, 好似CD咁, 男人比例大得多, 女人喜歡扮男仔, 多數係Tomboy既同性戀人仕, 但男性CD却多數係異性戀, 同性戀CD只是少數.
作者: btdlking    時間: 2011-6-27 18:52

戀物係要有性興奮WOR, 女人買高跟鞋應該唔算
作者: hello321    時間: 2011-9-8 11:46

some women like uniform also. they like to wear any types of them!!
作者: tracy4    時間: 2011-11-13 03:55

引用:
原帖由 mandylieu 於 2011-4-23 03:56 發表   ( w  N6 ]! }: z7 P
( \( k! \, T+ {: a) @- `" V

" p1 _9 [- S) I( Z( `
+ A3 e0 a4 k5 u7 t* V其實"戀物"(Fetishism) 呢兩個字應該包含性意識既"特殊癖好"才叫"戀物", 迷戀一種物品而不包含性意識便不歸納於"戀物", 例如迷戀跑車便不屬於"戀物", 所以女人迷戀鑽石手飾高跟鞋靚衫裙便不屬於"戀物".  男人迷 ...
' L0 J# G1 _5 ~/ _3 k! _' [同意,唔通宜家d人想買樓都叫戀物咩

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0