標題: 剃腳毛 [打印本頁]

作者: mandylieu    時間: 2011-5-6 17:46     標題: 剃腳毛

有幾多人會長期剃掉腳毛? 如果家人或朋友察覺到, 他們會懷疑你是CD嗎?
作者: yaa001    時間: 2011-5-6 18:32

注: 我是沒有剃過腳毛的
" n* i0 E( J* c+ ?我也有想過把腳毛剃掉的 , 但好像有副作用!?
6 Z2 b! A, ]4 H  {9 z聽說會越剃越粗的 % U1 \; b" B$ _- o  f
  ?4 o0 ^8 ]* w( s( \; G' B+ s$ `
在家人方面~ 9 G8 F9 y$ ^5 U
我想他們不會用CD這些字眼吧.../ z: m% ]/ u4 v1 K, P
一用就會用......
作者: 變裝家務奴    時間: 2011-5-6 19:46

賤婢都沒有剃過腳毛 賤婢會著厚黑絲襪
作者: adam5354    時間: 2011-5-6 19:49

我長期都有全身剃、脫毛~~
7 ~# x. E3 o, `( @) u我也不怕人家知我身份~~
作者: ae111    時間: 2011-5-6 21:06

引用:
原帖由 變裝家務奴 於 2011-5-6 19:46 發表   ' T6 K* ^4 v; x- d5 j8 y5 d( N
賤婢都沒有剃過腳毛 賤婢會著厚黑絲襪
; k8 Q* A5 z% k- S% \4 T; P6 r" Z8 [' ~% [8 A' \* v- O
但厚黑絲襪夏天時穿起來好熱好
作者: ae111    時間: 2011-5-6 21:08

引用:
原帖由 yaa001 於 2011-5-6 18:32 發表     l2 o# G. Q) h. d
注: 我是沒有剃過腳毛的( K4 X, S! d4 E7 {' y
我也有想過把腳毛剃掉的 , 但好像有副作用!?; _5 S5 S1 \2 @$ B: ~
聽說會越剃越粗的
" P  E% q$ i) q5 W" X  k" ?' Z/ W* S1 R, z5 L
在家人方面~ - W8 E7 b6 ^5 v  a! ]+ i, b
我想他們不會用CD這些字眼吧.... o* O; c* u/ ~3 g6 f9 h
一用就會用......
! O1 S$ Q1 W! _7 v5 N" F9 o- I" B) a3 ^$ O' m
所以用脫毛機脫掉是比較好的方法.
8 k- C8 ]1 r) n8 o% T但最好還是做彩光脫毛.
作者: 變裝家務奴    時間: 2011-5-6 21:10

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-6 21:06 發表   % V; s( j0 ?/ c" X. [; v/ d$ x, U

9 o8 ^! C" [+ P  M# E; S
2 i" Q) _+ m8 \8 R7 z$ R. G0 w2 g" ]但厚黑絲襪夏天時穿起來好熱好
  E/ ], \2 M" T( y為左靚 無辦法
作者: w-wing    時間: 2011-5-6 21:41

我春夏天剃得密啲,
" k: ?: R& P; T) D剛剛剃完頭幾天唔著絲襪好易給褲刮損,: v5 G. {3 U- I( H9 d  p# }
無腳毛好平常,唔一定個個有
作者: 心儀    時間: 2011-5-7 01:10

其實我覺得7 ?4 M' s. r) i- |
剃腳毛、修眉、剃手毛、剃加拿大毛都係一種愛美既表現9 Z* ^# v& m. B! i( Q! i( p0 O& Z/ F
道理上同剪頭髮一樣
5 Q! i" e. s8 S) c9 Z  ]) G長左、多左、厚左就要處理9 z$ t( G+ Y1 p# a
同易服無關的
! g! `- M! e6 h- t  l  Q+ l1 B我長期剃手腳毛的5 C0 w5 E* C% n7 x+ M
因為我心理上覺得沒毛是一種乾淨的表現( r$ R) W9 j+ D5 a. z) q
所以我CD不CD也不想有這些毛的存在: ~; S5 Z2 I3 I* V
還好我本身這些毛不多同埋幼
% \) w7 Y1 t" p& p' L2 L3 I( _剃了也不是很覺
. K0 d1 F3 e' k6 p" b8 A  l其實加拿大毛我也很想處理掉2 @, x5 n2 z  ^: o1 z* j) p  u
不過我不想令人誤會我"拿型"還是基等等% K/ N. {/ Z0 a
所以到現在還沒有剃過
" x5 G0 [; z% B  U& W1 t- w! ], T; _* s, e8 L
最好唔好剃啦,用D脫毛產品
, ~3 n) f) i# e  a2 G. b! g$ E7 k- B咁會好D
作者: adam5354    時間: 2011-5-7 03:17

脫腋毛是同志?是乸型?乜理論呀?
# o) J. v4 Z* t* [) shttp://www1.hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20070715&sec_id=462&art_id=7325040/ ?$ R1 X7 v4 t) ^1 e2 _8 G$ ~
就算女性都支持男友脫腋毛呀~~ 8 L5 ^! D0 W2 _
女性不愛自己的男人沒有儀容~~ 4 G5 u% \% ^: I4 M
膚淺呢~~
作者: joan    時間: 2011-5-7 04:23

我都試過脫,但好快長都好頭痕
' `  m# X- H$ W$ p: |4 \不過無變粗,好開心
作者: ae111    時間: 2011-5-9 20:44

其實夏天脫毛後皮膚會涼爽+舒服好多
作者: yoneyue    時間: 2011-5-9 21:43

腳毛跟
, Y& s' J  l' E% r頭毛、眉毛、鼻毛、鬚毛、腋毛、胸毛…一樣
. w( C. ^5 L% V1 a都是邊幅之一
' x* j2 n  [% H' ^$ s修不修是看個人" Y8 v% m: C6 W( _
6 i& P3 X) ~4 W4 }* i
幾乎都是穿長褲,看不到也就沒在修了
作者: 13530386    時間: 2011-5-10 01:20

我剃嫁, 我覺得一定有人懷疑, 所以我唔係人面前著短褲.# }3 o# E9 G+ x
; H# m6 F: \% P
但係我覺得最煩既係, 剃完一次腳毛, 佢有d地方生得快, 有d地方慢, 短期內再剃梗係唔夠乾淨.  如果好耐先剃一次, 又滿足唔到CD既需要, 唉
作者: tyhnjki    時間: 2011-5-10 11:45

係唔係女裝都會剃...
8 @4 d5 m7 U' V7 Q8 r- d/ C$ z因為本人自己都幾怕毛e d 嘢...
: ]. o9 ~% i/ J. H# k我試過大家幾個同學都著短褲,; o7 K) O* U* q/ v) s
之後我話光管腳幾好睇 $ F  O5 ]( O+ f" X# I7 U
佢地無咩反應..
作者: NikkiWong    時間: 2011-5-12 01:40

夏天有剃.不過剃真係要日日剃.小妹仲要係好多腳毛的.好煩.做彩/激光都很貴.唔捨得.用脫毛機又會超痛.結果都係剃.不過今年仲未剃過.待熱d先啦.不過剃左早係涼d的.
作者: cutecat0714    時間: 2011-5-12 21:35

我也有剃! b# X( k, h2 q. Y, r
怕毛毛

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0