標題: Jusco 十元廣場 [打印本頁]

作者: manhanl    時間: 2011-5-13 22:27     標題: Jusco 十元廣場

Jusco 十元廣場  在荃灣悅來坊的分店人流較少,有少量化妝品和女裝襪, 2 M( @3 `8 ~! E  s/ x
其他區之分店:
6 v, |& b' ^( @3 mhttp://www.jusco.com.hk/chi/10_plaza/index_shop.htm
作者: 心儀    時間: 2011-5-13 22:52

其實化妝品種類都齊
! f! L3 D7 @. ]  n3 F: G2 Q. w, k: P4 C4 K適合新手在那邊買齊一套+ w- |/ h" _4 q# l( U  h
但好不好用就..........................
作者: w-wing    時間: 2011-5-13 22:52

人流唔少呀,要睇時段...' \% n* V7 u, U0 C) `
我覺得深水埗過間少人啲,同埋要行樓梯上二樓,少人幫襯,不過唔係十元廣場PLUS,無内衣果類高價物品及化裝品都只是玩具級數,同埋給錢要在樓下門口位
作者: manhanl    時間: 2011-5-14 01:38

心儀,淘寶的化妝品如果是液體,可以快遞嗎?
作者: 心儀    時間: 2011-5-14 02:02

引用:
原帖由 manhanl 於 2011-5-14 01:38 發表   
* w; t$ q; a; u& _' c1 l心儀,淘寶的化妝品如果是液體,可以快遞嗎?
0 z( c3 X3 Y( o' z; I! U7 e大多數都唔得* c( ]% l7 a) s8 z- K$ U
不過你可以幫襯茉莉兔兔
! n$ S' I$ D( p9 Q6 T之前佢搵到D快遞可以寄
" @9 [/ x6 `0 P* k( e我都寄過
% s6 f6 f+ q1 G$ E2 ^7 t: V不過唔知而家仲得唔得3 R4 h& n& C$ [* X2 M- A' Z% x6 A- E
http://molitutu.taobao.com/?sear ... e&queryType=cat
作者: w-wing    時間: 2011-5-14 03:14

有好多速遞做到,其中包括DHL,0 l! k2 p1 X: @. Y" R
關鍵是清關文件,化工品、液體屬於國家全檢產品一般要成分證明才可出口,! R2 N" j( H/ ~# U  k9 d0 a
多數速遞要賣方提供,如果大批量的正規貨多數每批次都有化驗報告,所以有啲賣家得有啲唔得
作者: 校服收藏者    時間: 2011-5-14 11:42

引用:
原帖由 manhanl 於 2011-5-13 22:27 發表   
  E) O1 Y. S! z0 N/ ^  B3 d5 i6 rJusco 十元廣場  在荃灣悅來坊的分店人流較少,有少量化妝品和女裝襪,
# n; b% b  u/ i1 R, A其他區之分店:/ ]4 q1 J7 t$ P# H
http://www.jusco.com.hk/chi/10_plaza/index_shop.htm
# J; u- n3 k' e* t( j6 s% |% y5 ]6 k8 J

6 ~# ]  F& u+ V# U" b) ]- z3 M以前我成日去(因為日日都經過)
( T& A8 |" l$ V3 {仲買左唔少絲襪' D8 {$ ^7 @) C# Z0 L- d, g! I6 k
$10/對
3 w. Q3 m: A6 x0 l抵!
作者: kkmonster    時間: 2011-5-14 17:22

Jusco絲襪買過1 q- y8 z, h! g( O2 B2 V
唔太好著
作者: w-wing    時間: 2011-5-14 19:35     標題: 回復 8# kkmonster 的帖子

$10店嘅級數更低
作者: manhanl    時間: 2011-5-15 00:17

不過對於我呢d 新手黎講, jusco 10 元店已經係一個唔錯的購物練習場地... 唔駛點同sales 有交流既就最適合我.., ~" x: T2 Y  X, Y
就算你話tomato,ageless 呢d  歡迎CD的店舖,始終我都唔係好敢入.. 用男聲和sales 講 cd 野 感覺怪怪的
作者: 校服收藏者    時間: 2011-6-3 14:23

引用:
原帖由 manhanl 於 2011-5-15 00:17 發表   
: y5 B" w) l: o2 R7 E1 h: P不過對於我呢d 新手黎講, jusco 10 元店已經係一個唔錯的購物練習場地... 唔駛點同sales 有交流既就最適合我..
; U' _' \# }, b; e7 ^4 D就算你話tomato,ageless 呢d  歡迎CD的店舖,始終我都唔係好敢入.. 用男聲和sales 講 cd 野 感覺怪怪 ...
$ C1 T/ d, P7 M+ b8 P( B
0 d1 V7 e+ O4 c8 f/ W' Z* I
9 g- G( S5 W4 R# m5 K$ W0 Z7 [9 z: X0 k5 R9 E
佢地冇所謂
( r5 x, s6 v& [; \/ P都慣晒
2 M5 V& x" J, e8 W4 B況且佢地只會當一件貨物- S- a* R9 @9 P* v
加上鞋倉裡面有好多CD相$ v* U0 f7 H5 A8 H# Z0 w6 \) M
如果唔敢入去買可以搵人陪你入去(我都得架)
作者: 校服收藏者    時間: 2011-6-3 14:25

引用:
原帖由 w-wing 於 2011-5-14 19:35 發表   ) }6 o' w  y3 A; O2 o" c: @6 ?
$10店嘅級數更低
3 C& G$ R( A; P' Z; \) W/ C: g

/ w: [: J2 I( A, K6 X4 o
0 U: V/ E5 o5 K( s都唔係喎$ f5 f9 {) L2 A
我係個度買左對80D
+ X: V4 P6 S7 u都著左年幾先爛/ `( a, k: b' }4 o
質地都唔差

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0