標題: 有冇人去過官塘間Outletbra? [打印本頁]

作者: kathw1984    時間: 2011-5-20 15:56     標題: 有冇人去過官塘間Outletbra?

好似又平又多款, 唔知好唔好呢?
作者: robertpires    時間: 2011-5-20 16:22

Where is it and what is the name?
作者: sky_2735    時間: 2011-5-20 16:43

係where?係咪樓上鋪?
作者: thomas813    時間: 2011-5-20 16:54

係LOR.喺邊個位????
作者: misslady    時間: 2011-5-20 18:36

see they have more outlet.....  Not just one in Kwun Tong..
作者: 校服收藏者    時間: 2011-5-20 18:42

係咪黛安芬個間,接近觀塘碼頭個間?
作者: mercury1    時間: 2011-5-20 19:10

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2011-5-20 18:42 發表   
' i" Q6 E# y8 F/ D8 \  ~% |係咪黛安芬個間,接近觀塘碼頭個間?
+ I% Z( Q3 v: T3 [: D
- y- l0 `" z$ F& Y; D  Q+ p
請講清楚D# w: m( {1 I" ?
如果真係黛安芬的話、又點會唔知好唔好呢?
作者: 校服收藏者    時間: 2011-5-20 20:13

個度好似得一間地鋪0 P" {2 A9 @, N. J# N  \
應該係講呢間
作者: iamonheel    時間: 2011-5-20 23:01

http://maps.google.com.hk/?ie=UTF8&ll=22.309168,114.223708&spn=0.001826,0.002891&z=19&brcurrent=3,0x3404014aab45cebf:0x4c9fbf6db61e27a,1,0x3404014883a04d95:0xf7ab69df5f85d6b3&layer=c&cbll=22.309522,114.223455&panoid=jdRK4Bjav8ENKr8zxHwbxg&cbp=12,125.21,,0,11.6
作者: 校服收藏者    時間: 2011-5-23 17:37

無錯2 h% Y7 J( @( D) C8 d
就係呢間
8 d+ L# ?4 Y) C不過我都係唔敢入去買
作者: kathw1984    時間: 2011-5-24 01:55

好多次都想入去, 地鋪實在...
作者: 校服收藏者    時間: 2011-5-24 12:54

有一次夜晚經過( w( d9 A1 D0 K9 j1 T4 i  s8 s
好想入去
9 Y9 O* R4 v8 E, d% ^; B1 F+ h不過唔敢
作者: Terry220022    時間: 2011-5-28 12:42

係咪開源道嗰間ar?
作者: 校服收藏者    時間: 2011-5-30 12:08

yes4 e1 n. C) S7 K. N* W
接近碼頭
作者: Soe    時間: 2011-5-30 19:43

有入過去睇下, D款一般, 大牌子價錢唔算好平......
6 c# ?4 U8 m: F1 c5 z. ?仲有D SALES態度不友善
作者: kathw1984    時間: 2011-5-31 15:22     標題: 回復 15# Soe 的帖子

D款一般 <- 係唔係多數舊款?
/ r; K/ p5 z, K  w6 b* j  ^' y4 sD SALES態度不友善 <- 可否分享下?
* C; s: f. H) h% u2 z態度不友善...真係唔係好想入去
作者: w-wing    時間: 2011-6-1 01:21     標題: 回復 16# kathw1984 的帖子

主力賣Sloggi款,多數款好普通、basic,百貨公司款絕對齊過outlet,價錢同街買正價無分別。4 }0 C: _' ?# o

+ `* }# X* Z) s1 A- d特別款、特價款、貨尾、泳衣分開一個四方架一、兩類給人揀,除非果輪有次貨、貨尾、清辦,否則唔會放新貨,日日都係果啲貨,當自己好高檔,呢啲outlet貨價錢都唔平。
( d3 @) T* H: H
9 r& P2 j5 G% `sales無禮貌,叫都淨係瞄你一眼,唔應你,除非你叫收錢就仆過來
4 p: k  \% D& d. n5 `* Z所以無再去,去百貨公司counter招呼仲好
作者: mercury1    時間: 2011-6-1 01:47

引用:
原帖由 Soe 於 2011-5-30 19:43 發表   % `" m) ?  r' ~, P* b" z& r
有入過去睇下, D款一般, 大牌子價錢唔算好平......# Z: P$ [" `" j# z4 |' c% H
仲有D SALES態度不友善
# s+ G3 s  V9 q, T9 v, X3 ]- {7 \+ g* \* _- K' b( I
會唔會換左SALES呢?
; j" U* C, |9 N  c% u4 U, L上年去大出血時,D態度非常好
0 N" j$ c. k1 c2 G: SOUTLET貨 係原價八折左右
( o) c8 D3 ]; S4 L( e但過五佰蚊又有再折( k; \4 d8 \$ `6 _  w  C) o) V
大百貨公司買幾多都冇折, i7 ?3 q7 f( c. c* r- P' N- [
不過就好小款+ l- [: n1 `) Q( @) y. Y! m' c
黛安芬OUTLET响彎仔都有分店
8 J* @- y9 c! B. I; k; g觀塘除返工放工之外,其化他時間都係冇乜人', p1 K) q# h; m5 X
大可方心入去
作者: w-wing    時間: 2011-6-1 02:24     標題: 回復 18# mercury1 的帖子

你大出血,當然招呼好你啦 . t& ]$ o( @1 j. C/ f( ^
2 u7 n# g1 m& t
outlet貨得個八折甘少,加上在路邊吸曬啲塵、汽車廢氣(好多貨車)好邋遢,普通細鋪新貨買夠$1000或3個以上Wacoal / Triumph bra都有得做八五至八折啦,舊貨起碼都有七折,我覺得此outlet唔抵。( b  y% \4 |2 E
0 r5 L$ ?* X/ ?' `( K
百貨公司其實有得講價,睇你買幾多啦,金額高可以叫sales幫你打電話問公司拿special discount 或 她想要你單嘅用自己員工購物優惠給你discount, 屬於百貨公司嘅可以叫服裝部經理幫你計個好價錢, 好多人都甘講價 只要你不怕人地覺你小家、婆媽" `& c& k3 z+ F& h
  S9 O! J+ U: s/ I  S1 c8 K7 T
BTW,灣仔果間outlet好開揚又對正大街,無膽色同C9爭咪入, {7 i1 _% p" k" K+ O% }
, ]% ]6 H  b6 R- u0 }

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0