標題: ~~~~~~~~~~~~~ [打印本頁]

作者: mr.159    時間: 2011-5-21 21:14     標題: ~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~( v2 q* [5 W" U$ u! C' A6 X
! e% X- ?! u9 z8 ^
作者: Sherman    時間: 2011-5-21 21:58

唔好食野law  xDDDD" p: r) d  {0 u  B

+ j( x) Q+ V$ H! o) p! V7 g心儀會同意的
作者: 心儀    時間: 2011-5-21 23:17

引用:
原帖由 Sherman 於 2011-5-21 21:58 發表   
% w1 q- T, M1 I  o; Q) B唔好食野law  xDDDD
- H5 r* ?/ A+ A0 m
7 N) ]% Z6 s1 ^2 j5 ~心儀會同意的
- B, k! D0 O+ x% q8 v
同意8 c6 `9 Z6 j3 l
我之前減到差唔多20磅9 Q0 _+ W9 v; m! |* g
係由我一日4餐改為一日兩2餐
; P" F3 G1 e; M! |3 ~$ T. A每餐既食用份量減2/3
+ Z' F  E: n% u/ a9 ^6 h, b再加埋運動,好快瘦# m8 G- j0 \& q
& l' O1 B# s* ?
P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
作者: pisa    時間: 2011-5-22 00:41

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   " I% n4 S0 M( x

" l1 Z0 c7 t$ C4 p% j同意0 {" _8 }" H- d) h
我之前減到差唔多20磅
+ x0 ?5 U+ Z  E6 T4 R6 H. x! v" r係由我一日4餐改為一日兩2餐
# t* k" a  U* E$ w" z! H/ y. X# p每餐既食用份量減2/3
5 T* X1 |, J  S" O再加埋運動,好快瘦3 b/ a8 ~0 E8 l- ~
. D1 k/ b2 b/ F8 X4 `& |! X& T
8 g$ z- ~) k" K# u7 V( H
$ j" k8 P* E0 ^! d: i
; l) V; E/ ^2 {
不過最佩服你,忍到口唔食 1 I9 h( H) C5 s6 b/ F6 V
我就唔得喇,我好為食
作者: mr.159    時間: 2011-5-22 00:55

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   
% x; Z% l: P) c7 b+ t  K' y. S# F, p4 L% f4 w% B' Q
同意
5 c7 K$ E% _4 D/ T我之前減到差唔多20磅+ S$ `# ]+ V# p) M8 z& G
係由我一日4餐改為一日兩2餐
5 }7 ?/ b- O6 ^+ s; I& w每餐既食用份量減2/3
+ y  a2 e2 ]/ u/ S# O再加埋運動,好快瘦
+ a. c* A- u* `6 I: }0 V) v! r/ D1 [5 [, q. @( J, {
5 F& [* W5 j8 r# j2 V* X9 o
食邊2餐~?果2餐幾點食架.. 做咩運動
作者: JG5446    時間: 2011-5-22 00:56

我家陣一日兩餐 8 Z, k$ @. \5 _/ A
出mk食每餐最貴6草
作者: ae111    時間: 2011-5-22 00:58

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 00:56 發表   & `9 V0 v0 B6 w
我家陣一日兩餐
  \% e+ h! |+ ?: A* U8 |" B5 P出mk食每餐最貴6草
6 N% e9 J8 P3 R, h! W& a

, m: Q* k5 f9 G9 N; y" |2 E7 I旺角區食野一向都貴.
作者: JG5446    時間: 2011-5-22 01:01

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 12:58 AM 發表   * L/ K& {" c/ p/ J5 X

/ s- s* `, `  j$ R  A
; o& O  ~5 J8 Y# {+ l8 s7 O! F旺角區食野一向都貴.
想像下$60係mk食得乜野" A+ v6 m. N) a( ]8 M9 ~- W
最平試過晚餐20落樓
作者: ae111    時間: 2011-5-22 01:09

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 01:01 發表   
# x- q( s+ R- m$ d. S8 @& v# X! D想像下$60係mk食得乜野
( U& R8 C( H/ \: S9 c( _' a6 x最平試過晚餐20落樓
1 _% g+ r/ d, E, T4 H) w2 L: L7 Y

( E% c, c! U- G8 ^/ C( N你去Burger King/麥記當然平啦.1 B" h: ~- R- K8 z! A8 x0 Q+ e+ j
旺角市政大廈入面熟食中心都平.
作者: 傅千紅(KIRA)    時間: 2011-5-22 01:13

其實做運動% E7 n  {; X" r) H+ G0 u
9 T# t* H$ q1 J9 i, P; U
做到自己開始就死.的時候....之後再做的運動
; R- i; v+ I$ a8 `7 n
% B/ `9 B( e1 f" A就真正係燒脂肪了..
6 j0 H% ^# E8 i  o% J: P
1 K, _! z% q9 ?% M; i' R% q節食要節得其法./.盲從,只會受罪...; q, {: a" q+ f+ u- H+ m
( d: ?7 o5 Z! m' |. J% l: t
我日日都食好多野....不過都做好多運動    係有重到,不過沒有肥到~
作者: ameifule    時間: 2011-5-22 01:25

我現在都有在控制體重了,BMI=20.7
" Y) @- x- \: ]1 \+ X: W1 ~因為返工體力消耗,控制飲食變得更容易累,每天晚上眼睛都快睜不開
作者: mr.159    時間: 2011-5-22 01:38

我有諗過去跑步架..但係怕腳粗..最重要唔係呢個問題!係熱死~
作者: JG5446    時間: 2011-5-22 01:48

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 01:09 AM 發表   
- b7 ]$ H- o# h: X
+ @- K  m0 w8 L* q  l# X% z8 t( N$ a  ]6 p
你去Burger King/麥記當然平啦.
7 N+ J) Z, \2 k9 h! g! _旺角市政大廈入面熟食中心都平.
果d平極都要20+( Q# }0 b" W' W" r1 z/ @
burking...自從隻薯條轉左之後就無去食1 ~, V- U, [1 P2 }; T+ G
m記...通常都係食雪糕多
作者: x```櫻花樹下    時間: 2011-5-22 16:20

引用:
原帖由 pisa 於 2011-5-22 00:41 發表   - H* D# Q! o9 G9 [
6 W7 N8 S' `" {3 C, S% Z
9 x$ c$ G$ E5 u, v

* H7 V" h  R& A6 H不過最佩服你,忍到口唔食
: H9 G% k; E' Q7 U$ _" }我就唔得喇,我好為食
- V% X" C% A% k4 Q3 W" K0 T- W2 j
←忍吾到x22 h  w/ z* K7 ?3 [
雖然有做開運動 但係自從晚晚都清杯雪糕同幾排朱古力停吾到之後
5 V: I2 u6 o/ [7 m8 X. r瞬間51-->57kg
! V8 z, M( n0 {3 ]p.s.仲要系重左輕吾番個種
作者: 08miki08    時間: 2011-5-22 18:40

我改變咗飲食習慣, 3個月減咗2磅脂肪!!!
+ F, @: `! q# x# t6 T我自己都估唔到!!!
, E! v/ o/ f9 k) g; D* A; ^哈哈!!!
作者: 心儀    時間: 2011-5-23 01:18

我自己試過同見過較明顯就係早餐食少少野! u! l& L1 l0 _" ]  \( [. t
下午唔食,夜晚食少少野
$ o4 G$ p: J+ q# R4 R) i* A8 A; H2 `初期好痛苦,但好快胃口就變細
作者: w-wing    時間: 2011-5-23 01:47

起身后盡量飲多啲清水+做運動,之後早餐可以盡量豐富食多啲肉/高蛋白質食物應付一天所需,午餐簡單咬麵包/水果頂下肚,下午茶盡量免(沙律都唔好)餓就食水果但要選少汁類如蘋果以避免果糖過高,夜晚都要食啲野但可以盡量簡單及少豬、牛、雞肉或海鮮,高蛋白夜晚少運動難消耗掉,最好菜+魚肉(千萬不要公仔面,夜晚食最容易肥 )
. ~/ }: T2 L# X4 U
1 R" R* s8 G) [2 e7 S. a$ u  ]但是都有可能本身個人屬於骨重所以減極都輕不下,或容易水腫型減重了但是身形減不到,這就牽涉中醫範疇,我無辦法。
作者: sarenayuri    時間: 2011-8-8 02:40

其實最大問題是家人要你多食飯..... w" m6 \: Y: N/ \$ g$ w% M
; l; P* H# f) x* W
做運動很易長肌肉...& b% C9 K: {/ T
還是節食著手?% Y6 y# s% I2 @. M. t
像我這種全身肥胖而非純脂肪肥胖的真是很難減...
作者: SF5272    時間: 2011-8-8 11:16

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   
2 U  d" M! p, F! l3 y4 I% g$ Q; k, g3 ~( o( {0 V# T
同意
! o7 U2 c% M2 G; |我之前減到差唔多20磅
7 H; N+ q! D- g5 |+ o4 @2 \1 p係由我一日4餐改為一日兩2餐) P2 S. s, c8 f' T" h6 U" y$ J
每餐既食用份量減2/3. k! }# l. `- \1 s
再加埋運動,好快瘦. a# N" H( V- `
$ w  e# M; w1 h7 T4 _" a
$ E3 u1 c7 H' @1 U; E" H
我可以成個學期唔食lunch就變咗而家咁
作者: MS06S    時間: 2011-8-8 15:03

點減肌肉 膀頭舊肌肉好大
作者: ckn1031    時間: 2011-8-8 22:37

反而覺得工作種類都好影響體重喎...9 M- n$ B4 I* ~, ?7 l! X
以前返份工朝9晚11,仲要食無定時.真係可以講句包瘦xd
9 z& y, {! R3 Z但接唔接受到咁既工作又另一回事喎~
作者: cd_lover    時間: 2011-8-9 03:35

減肥.我都係覺得小食多餐,唔好食0的咁勁既野<肥膩,煎炸,高殿粉>,以依清淡,蔬果為主比較好,9 x$ G. b6 e0 t! `
而家係須要運動,記得多飲水呀,咁樣就可以有廋身,同埋皮膚好既方法。, _* L  n9 Z3 @0 j, A3 X. p- [
<呢0的係本人既意見&經驗>
作者: sarenayuri    時間: 2011-8-9 04:01

但是運動的話不會練起肌肉嗎?9 V/ U) O3 x8 \( ~" M4 C
萬一有肌肉的話就難cd了

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0