標題: 迷里倉問題 [打印本頁]

作者: schoolchan    時間: 2011-5-23 23:43     標題: 迷里倉問題

我想問有冇人用過迷里倉?
8 H5 @* I+ f/ U2 }2 Y) Z& @& `佢話要住址証明,但系我又信用卡果d,咁點算?
& G; k  }; G4 [8 ^; v' r) S1 H仲有,佢叫我地去睇倉,可唔可以唔睇?
作者: butterflies    時間: 2011-5-24 00:24

唔睇你點知啱唔啱你用, 緊係要睇喇﹗
: c+ c# {5 u3 Z  z4 {+ [2 v唔係好明你第2行既問題, 你係無地址證明定無信用咭﹖我用過幾間, 都無話一定要信用咭俾錢
作者: city    時間: 2011-5-24 00:34

好似好貴..係咪有D文件櫃平D
作者: KR7723    時間: 2011-5-24 01:52

引用:
原帖由 city 於 2011-5-24 00:34 發表   
: T& K7 Y( ~' ~9 g好似好貴..係咪有D文件櫃平D
3 V6 B9 S! ?9 y4 ]& v! }4 C
, H5 K: x3 b* E) I% ~- [
6 Y" g- b3 s/ E; d7 p# m1 F4 ?的確係文件文件櫃平一D,不過要花時間搵。* ?  C* J6 S6 M# @
$ T/ I1 k7 r* x2 a) Q& V
租迷你倉或文件櫃也好,點都要睇一睇,呢個係保障自己同埋間公司的做法,係圖上所指的地方可能你未能鍾意。
, f4 f" i' [9 h仲有,你睇的時候冇人叫你講你會租黎放乜,$ `$ N8 C1 s/ ?' |6 z( n
就算係職員最多只係問下你大約用途,唔會問到好詳細,所以只要你唔係放D違法的東西,好似係毒品咁就唔使驚。
作者: se800i    時間: 2011-5-24 14:23

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-23 23:43 發表   
( q" n* \3 N6 P( u8 _! u& w/ s9 V我想問有冇人用過迷里倉?
; E& w0 H* Z% p, k佢話要住址証明,但系我又信用卡果d,咁點算?( X5 e+ J* N1 {4 e
仲有,佢叫我地去睇倉,可唔可以唔睇?
+ U: H& y6 r; T

, U! R" b! F) L/ R+ D要住址證明通常係確保每個月送個BILL/收據俾你,同信用卡無關喎
& F6 D$ r# h: r8 u& ?8 w9 G8 a# ^3 P) _& P7 r" z4 |' r
唔睇點得呢,唔通租幅牆俾你要唔要?
0 q4 ^6 b: t2 B4 i0 J% G3 Y佢係要你睇下岩唔岩SIZE,環境是否滿意等等麻
作者: schoolchan    時間: 2011-5-24 23:56

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-24 14:23 發表   + s' ~: r' s$ P2 k: n% L$ r

- [) B9 n; {" D6 m1 G8 X
5 @2 o# g2 l6 n2 c1 `要住址證明通常係確保每個月送個BILL/收據俾你,同信用卡無關喎5 Z' V. s, O7 F7 Y6 G' I3 @# X# ]
8 Z/ `  d. y  P1 d6 G
唔睇點得呢,唔通租幅牆俾你要唔要?
/ E/ U1 v4 u/ z$ X佢係要你睇下岩唔岩SIZE,環境是否滿意等等麻
, U! Z; ~, s) H, [1 K! c8 [
咁仲有d咩可以做住址証明?
作者: se800i    時間: 2011-5-25 10:57

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-24 23:56 發表   
+ W4 E$ T% A, h. z8 i# V! o5 B2 y* c6 D
咁仲有d咩可以做住址証明?
8 Q0 E; b* K$ O! A/ y3 g. u% T
; V8 `  _- v/ V# m: H; Q我以前租果時都唔洗* S/ V- F1 [6 h% {! Z. O, l1 G
我估一般都係3個月內銀行月結單
3 p" b0 _6 C$ k- Y" F& ?6 n4 I最好都係問清楚間迷你倉公司
作者: freegarysos    時間: 2011-5-25 11:39

要咁麻煩的咩?
作者: schoolchan    時間: 2011-5-25 16:05

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-25 10:57 發表   
, X$ b, X6 I! p$ _/ w: t3 b9 m; H

0 X7 D& q4 t' E1 K+ _6 F我以前租果時都唔洗
. F/ P/ |) w* J" J& A% i! S我估一般都係3個月內銀行月結單
% K% w. f; \% `# ^最好都係問清楚間迷你倉公司
( I1 ^# j" J5 u6 N7 o2 Y
死啦
! T2 \$ n/ ^: u/ _, M4 p呢d我都冇
作者: willy    時間: 2011-5-25 20:24

個陣我租要比一個月按金+最少一個月租金(我一比就比三個月, 因為會平少少), 跟住
( [6 y* \/ q# {9 m+ H% ~: p差唔多到期, 你仲未比錢會打電話比你提你交錢. 住址証明好似無問我攞. 不過佢都會
0 o& c) I2 f7 [/ V0 u循例問你租來做mug, 係唔係長租. 當然租之前, 要先聯絡有關公司; 佢地都會好樂意帶8 z# l/ t5 o( ~4 r+ h3 @
你睇下環境, 同埋佢地會建議你租那一種.  不過據了解locker都ok滿; 我自己個locker都爆都+ t) Y# v/ B+ g. n8 Y
七彩, 都想租個大少少的locker, 問過自己用開間公司, 佢地話無......
作者: se800i    時間: 2011-5-25 21:32

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-25 16:05 發表   8 n1 T8 @( s+ r
6 ?# n$ V: X0 h, A
死啦 . R( @* q* L+ N" i
呢d我都冇
* i8 n+ r7 X5 {" `
( t7 c: u; E3 D% J1 Z0 S
信用卡公司無寄月結單俾你咩?
6 U5 y1 O5 Y1 B* U) O一係索性揾間唔需要住址證明的囉
作者: schoolchan    時間: 2011-5-25 22:50

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-25 21:32 發表   ; ]: x" |- l6 y! w) I* Q
% ?7 Q- Q3 x$ E# d4 N8 {/ N
/ R% y3 F0 ]2 Y1 w9 B
信用卡公司無寄月結單俾你咩?4 t& V( l& _+ |
一係索性揾間唔需要住址證明的囉
9 ^5 W, R9 N- r+ o2 L1 [/ i5 ?
有冇好介紹?
作者: se800i    時間: 2011-5-26 22:12

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-25 22:50 發表   
/ X3 l3 p; Y, y4 T" m4 W  x" U9 @! r
有冇好介紹?
' p9 K# {1 f& k/ d! D1 K
" ?$ y" _$ n  X1 M2 T1 R$ a! H1 U0 {: ]你住邊區先?
作者: Jany    時間: 2011-5-27 21:17

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-25 16:05 發表   
4 k( Y9 @& I3 G5 B0 b; B
( r2 ?7 j, g0 g9 T* t; z死啦 0 n* t0 ?/ F6 d0 O* W. E
呢d我都冇
' A; S* }8 K# H
電話費/上網費單都得 (如果冇hard copy ,可上網print 電子賬單- 但一定要有地址)
作者: schoolchan    時間: 2011-5-29 23:44

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-26 22:12 發表   7 m4 @& o* a: y0 K. U/ T  W
' ^) w' V; s' Y# Y" [. r4 @; T( g; m
2 T2 [8 T* {# ]- b' i* f
你住邊區先?
* H7 \2 T' b/ J+ t4 K2 c深水步區
作者: vhk    時間: 2011-6-10 22:00

我以前曾在長沙灣租的迷你倉不用地址証明...
作者: schoolchan    時間: 2011-6-12 02:59

引用:
原帖由 vhk 於 2011-6-10 22:00 發表   & `% q: e6 Q7 n  S
我以前曾在長沙灣租的迷你倉不用地址証明...
2 B$ E/ Z& _$ A1 O/ {; Z1 A1 H: _
系? 你用邊間?
. n* j; @# ?- a% [幾錢到??
作者: se800i    時間: 2011-6-13 16:00

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-6-12 02:59 發表   
' \7 U. i* _' _: c) K( Y$ I. N  \: \7 h* G
系? 你用邊間?" j2 a& _  t! a% ~2 t- @
幾錢到??
, j- D% M" ^$ t+ ^8 f  w% G' c6 [$ l( E. H3 `/ d& `  N% B
一般都幾百元一個月,視乎你要幾大地方
作者: se800i    時間: 2011-6-13 16:02

我以前用個間係荔枝角,唔知你有冇興趣

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0